Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Articole Aruncati-l pe nea Vasile sub tren

Aruncati-l pe nea Vasile sub tren

Acum cinsprezece ani am folosit exemplul lui Madame Bovary intr-un seminar despre capcanele utopiilor in sex si dragoste. Un binevoitor voluntar aflat in sala a informat administratia ca predic din romane (sic). Reclamatia lui a fost dublata de un coleg care si-a exprimat ingrijorarea pentru tendintele mele porno-omiletice in urma aceleiasi prezentari. Am incercat sa explic administratiei ca personajul lui Flaubert ilustreaza perfect avertismentul Ellenei White despre efectele romanului foileton asupra femeilor frustrate. Cum era de asteptat, sefu' (prietenul) m-a inteles mai bine decat cei doi informatori iliterati. A insistat totusi ca Madame Bovary, cu flirtul ei de salon a la Napoleon III, este o hrana prea tare pentru tineretul Bucurestean in epoca seriei cinematografice Emanuelle. (Nu, nu este un film despre Isus).

Intamplarea de mai sus ilustreaza idealismul de pension si confortul victorian in care biserica timp de decenii s-a refugiat de raspunderea de a educa. Dar “veacul inainteaza” vorba poetului, si biserica s-a schimbat. Acum discutam pe sleau in anonimatul internetului. Si, vorba lui nenea Iancu: “de ce sa nu avem si noi pedofilii nostrii”. Intra Vasile Feresteanu!

Inainte de a fi dat de pamant cu un batran, misionar fara pretentii pe tarlalele nelucrate ale unor pastori bine hraniti, care nu ar fi fost vrednici sa-i tina afumatorul la stupi, un om care in decenii de slujire s-a luptat de unul singur cu demonii singuratatii si ai neimplinirii in ceea ce este un drept natural pentru oricare altul, ar fi fost intelept sa tinem cont de cateva lucruri.

Mai intai, stiindu-l pe nea Vasile ca omul dispus sa mearga a doua mila in relatia cu biserica, intelegand tortura psihica pe care rusinea si vinovatia a adus-o asupra lui, intelegand graba unei constiinte sensibilizate de o sincera credinta in cele mai nerealiste standarde bisericesti de a se acuza pe sine, ar fi trebuit sa consideram confesiunea lui ca o marturie obtinuta sub tortura. Adica, indiferent care au fost faptele, marturia lui nu putea fi folosita.
In al doilea rand, un om nu este condamnat ci iertat pe baza marturiei sale. Nu este nevoie sa amintesc ca daca nea Vasile il lua pe “nu” in brate nu aveam un caz.

In al treilea rand, molestarea si hartuirea sexuala sunt prin natura lor crime ale puterii. Motivul pentru care democratiile moderne sunt atat de severe in privinta lor este acela ca implica o relatie de intimidare cu scopuri sexuale a victimei de catre o persoana care are putere asupra ei. Aici e buba. Nea Vasile nu era de felul lui omul puterii. Avea autoritatea unui misionar, insa nu a fost niciodata perceput ca o figura intimidanta. Chiar daca prestigiul sau a jucat un rol in episoadele atat de clinic detaliate pe internet imi este greu sa cred ca a abuzat de puterea si autoritatea lui pentru a silii o adolescenta sa colaboreze. Exista altii care au facut-o cu impuritate. 

Sa va spun eu ce este abuz si hartuire sexuala in biserica. Este atunci cand o femeie se simte dezbracata in fata unui comitet care cere detalii. Este atunci cand un pastor batran explica unei fete tinere ce se vede si ce nu se vede in tinuta ei. Este indrumatorul spiritual care invadeaza intimitatea unui cuplu. Este liderul care te pipaie cand iti vorbeste. Este sfantul care exploateaza naivitatea surorilor care frecventeaza ora lui de rugaciune. Este consilierul care te face sa rosesti. Este parintele care incalca granitele. Exista abuz sexual in biserica. Exista la ambele capete, daca intelegeti ce vreau sa spun. Din nefericire unii sunt prea naivi sa il recunoasca. Altii sunt prea oportunisti sa stea de partea celui slab. Dar pentru ca exista, si pentru ca traim in epoca lui Google, trebuie sa facem ceva. Aruncati-l pe nea Vasile sub tren! Domnilor, tocmai am exclus un pedofil. Vedeti ce transparenta este biserica?

In al patrulea rand, daca Nea Vasile a facut ceea ce se spune, nu este doar vina lui. Asa cum spuneam, sexualitatea a fost un subiect tabu in biserica. Mai exact, educatia sexuala s-a redus la Un Apel Solemn Catre Mame. Tineri idealisti si entuziasti au intrat in viata cu expectatiuni false. Cand s-au lovit de realitate au crezut ca e ceva demonic in ei, ceva nenatural si pervers, pentru ca nimeni nu a avut voie sa incalce tabuurile noastre victoriene. S-au rugat, au postit, au plans. Nimeni nu i-a inteles, nimeni nu i-a ajutat. Nea Vasile ar putea fi un om pe care o timiditate structurala si o viziune nerealista despre proria sexualitate l-au pus intr-o situatie scapata de sub control, el insusi o victima. In acest caz nu ar fi singura nostra victima de acest fel. Problema este ca el a si facut treba. Greselile pot fi iertate. Succesul niciodata.
Sa-mi fie iertata franchetea dar nu eu am dat tonul.

   
 Edi Constantinescu - Majesty.ro
Comments (74)Add Comment
Ai mult curaj!!
written by rosu ciprian, 02 martie, 2009
Ca sa spui tot ce ai spus tu,Edi,e nevoie de mult curaj,dar si de bun simt si cred ca astea doua sunt prezente in articolul tau "surpriza" pt. unii din noi. La analiza pe care deja ai facut-o nu pot decat sa subscriu si sa adaug un posibil articol de "cod penal" neexistent intre articolele de punere sub disciplina SDA. Este vorba de abuzul de autoritate eclesiastica, de ,mai bine spus,aroganta autoritatii (legitime doar in sfera caracterului lui Isus)celor care sunt conducatori.Nu cred ca va dura prea mult pana membrii bisericii vor reclama, nu la GCofSDA,ci la autoritatile statului,abuzul religios,jignirile,schimbarea-distrugerea destinelor,lipsa de interes si urmarirea doar al propriului interes,a celor ce sunt alesi de majoritate sa faca ce-a facut Isus ,si nu ce face Diavolul in numele lui Isus. Daca n-as sti,n-as vorbi,dar mai mult,am "beneficiat" din plin de situatia asta. Si nu sunt singurul,mai sunt dureros de multi.Sinuciderea sa fie ultima solutie !?Nu cred !
...
written by stefan&, 03 martie, 2009
Da, asa este! Exista abuz sexual in biserica la ambele capete. Problema cea mare este ca tocmai cel de-al doilea capat este 'Asul din maneca' al bisericii. Este lucrul la care orice om venit din lume este vulnerabil. Este arma ce nu da gres, este letala. Este asemenea unui foc cel stingi cu benzina sau a unui electrician caruia i se ofera un lighean cu apa in locul unor pantofi electroizolanti in care sa-si bage picioarele."Sa-mi fie iertata franchetea dar nu eu am dat tonul. "
comentariu de jale
written by GEORGE CARAIVAN, 03 martie, 2009
.....si in Biserica D.Z.S. din ROMANIA in timpul dictaturii ateiste comuniste ,au fost multi manjiti de atitudinea de cameleon,,pastori sau propovaduitori ramasi si azi cu bastoanele de Inalti prelati sau istoricii curatei BISERICI si chiar martiri veniti cu carnetul rosu al amatei Tudor Vladimirescu si uite-i si azi ascunsi si bine protejati de o falsa libertate,uite-i cum omoara cu pietre pe un erou ce-a tarat() o adevarata BISERICA,Vreti cumva sa va reamintesc si crima NAILESCU SI VACAREANU ?Vreti sa aflati cine ia ucis? PUBLIC ACTELE sunt ginerele lui VACAREANU Dealtfel toate cultele au fost la fel de atacate si compromise ;pai daca eu care-am facut 15 ani de inchisoare politic nu stiu ,atunci cine ?Dar ma Intreb noi propovaduim de ISUS sau mancam delicatese satanice?Geo Caraivan
(re)desteptare
written by Sorin Nita, 03 martie, 2009
SDA are nevoie de o perioada de redestaptare, dar nu in sensul in care expresia a fost folosita pentru spalare de creier a ultimelor 20 de generatii. Evidentele cu care se confrunta biserica - si care sigur au existat intotdeauna, musamalizate sau ignorate - accentueaza crapaturile adanci ale unei fatade lacuite si pazite in spirit comunist de critica si de ideea ca "noi am putea fi ca ceilalti"!!

E un proces sanatos a realiza ca SDA este "in rand cu lumea" in ce priveste abuz, coruptie, mentalitate. Nimic nou sub soare. The tragedy about it, is the way SDA deals with it.

N-am cuvinte sa multumesc lui Dumnezeu pentru oameni ca Edi Constantinescu, Iulian Popa si altii care inca sacrifica timp si resurse intr-o biserica, care rataceste ca o corabie fara carma, departe de pamanturile fertile ale culturii si educatiei, neancorata in adevarul simplu al evangheliei, care i-ar da o intelegere de sine si o identitate contemporana utila.

Sorin Nita
....BRAVO
written by MARAMURES, 03 martie, 2009
...nu este rau ca cineva apara un om...bravo lui Esi,si multor altora care sunt la fel ca el...dar urma va alege..si atunci se va vedea cu adevarat cine e neghina si cine grau....pana atunci,fiecare sa stea pe picioarele lui,si daca crede ca sta in picioare,sa aiba grija sa nu cada
Totul se plateste!
written by Marius Dove, 03 martie, 2009
Franchetea, libertatea de gandire si opozitia la conformism se platesc! iar cei sinceri si curajosi in opinii vor plati pretul eliberarii fara a clipi! ce pacat ca sunt atat de putini! somnul ratiunii e atat de dulce! Asa ca draga Edi vei plati! Si inca ceva, ...pe la Gaujani nu trece trenul! Asa ca de data asta VF a scapat!
OCROTIREA BISERICII
written by ION VATAFU, 03 martie, 2009
Situatia aceasta cu fr.V.Feresteanu este in ea insasi o tragedie din toate pct.de vedere.Primul impuls pe care-l ai este sa joci rolul de avocat umanist,de aparator sentimental asa ca dl.E.Constantinescu. Da bine si e comoda ac.pozitie. Dar o intrebare este inevitabila: Biserica cum mai poate fi aparata daca se fac compromisuri peste compromisuri? Daca fr.Feresteanu era nevinovat nu trebuia sa se retraga ci sa lupte sa-si dovedesca nevinovatia. Asa era corect. Zice-se ca ptr. a nu implica biserica din acest motiv s-a retras, dar deja a implicat-o pana peste cap si asta spune ceva. Fiecare platim ptr.faptele noastre.Dar nu e totul pierdut, nu i s-a luat dreptul la mantuire.Dumnezeu le stie mai bine pe toate .E nevoie de rugaciune si ascultare.
institutia si institutionalizarera
written by mira, 04 martie, 2009
dintr-o institutie din care "sar" afirmatii de genul "inuitii aia nu vor fi mantuiti ca mananca foci si degeaba iti bati capul cu ei" nu ma astept sa iasa ca din joben iepurasul responsabilitatii. probabil ca avem nevoie de cateva generatii sa ne curatam de comunismul religios izvorat din manualul comunitatii.
totusi, eddy, daca fata din poalele umilului evanghelizator era a ta, ce fel de reactie ai fi avut? atunci, acum.... cum poti explica unui copil sau unui adult care a trecut prin experienta aceasta ca de fapt e victima unei victime? una din prietenele mele a trecut prin bratele si "tandretea" lui nea vasile. imi e greu sa pastrez echidistanta. nu e vorba de dreptate, nu. ci doar de educatia unei experiente amare a altcuiva prin care sa nu mai treaca si alti nevinovati.
...
written by Azahar, 04 martie, 2009
Este un lucru nobil să iei apărarea unei persoane, dar de data acesta nu sunt deloc de acord cu ceea ce spui, Edi. Sunt lucruri grave, iar cei care sunt aproape de victime înţeleg cel mai bine. Nu ştiu cum am reacţiona dacă am fi în postura victimelor sau a familiilor. Dreptul la mântuire nu-l dă şi nu-l ia niciun om, aşa că excluderea nu e o tragedie. Ceea ce au trăit persoanele agresate, da!
...
written by edi, 04 martie, 2009
Ion, Mira, azahar
Problema mea cu cazul in speta este ca am fi avut ocazia sa discutam ce a fost gresit nu cu statul in poala ci cu intregul sistem de spalare de creier care anuleaza instinctul de auto-protectie a unei fete in fata a celui care vine in numele Domnului.
Va grabiti,va grabiti...
written by rosu ciprian, 04 martie, 2009
Uite vreau sa fiu RAU !!Vai cata curatie de idei si , mai ales de dorinta de a tine curata o biserica care are o misiune cat cerul de inalta! Daca-i asa,unde e este grija de oameni,de oameni obisnuiti,de om cu mizerabila-i conditie umana?Ah, inteleg,doar cei alesi,doar cei care ,deh,sunt coborati dintre zei cu talentele lor cu tot,doar astia fac obiectul alesei biserici si mult mai alesei ei conduceri,nu-i asa ? Sigur ,sunt lucruri grave,dezgustatoare,strigatoare la cer si trebuie spus pe nume pacatului, dar mai ales pacatosului. El,asta,pacatosul trebuie sa simta sfanta si indreptatita manie a sfintei biserici cu conducerea ei cu tot ! Dar ce conteaza conducerea cand sunt membrii alesei biserici cu un simt atat de puternic dezvoltat al curatiei (altora ,desigur !!) si ,mai ales ,al dreptatii divine cu atat de mult drept divin exprimat. Haideti,va rog,s-a deschis sesiunea de judecata (vanatoare !)la SDA! Lustruiti armele si,la purificare ,va rog!Licenta divina !!
cine nu stie nu sufera
written by daniel euskera, 05 martie, 2009
Mi se pare un pic grotesc sa vorbim de aceasta situatie ca despre:CAZUL,Ferespeanu sau Georgescu, oricum nu are importanta.Daca tot vrem sa facem o CURATENIE ar trebuii sa infiintam si noi o specie de DNA adventist dar cu membrii alesi pe sprinceana si nu din NOMENCLATURA.Ma bucur ca cel putin in cazul d.Feresteanu nu i-a fost excusa si familia,intre noi fie vorba e o mare evolutie,pentru ca in biserica Urvisu de Beliu jud. Arad intr-un caz de adulter,parintii surorii,desi majora, au fost exclusi pe motiv ca n-au impiedicat-o in actiunile sale.Sa aveti multa pace!
Madame Bovary
written by streets, 05 martie, 2009
Si ca sa vedeti frumusetea coincidentei, astazi, 5 martie, ziarul Adevarul vine la pachet cu Madame Bovary. Pentru o reimprospatare a lecturii si o comparatie a situatiei.
...
written by Marciana Popescu, 05 martie, 2009
Da, putem vorbi de factori care contribuie la "facerea" unui agresor sexual. Si multi sunt ei insile victime. Dar asta nu scuza comportamentul, nu scuza abuzul, nu scuza faptul ca au abuzat de altii mai vulnerabili decat ei. Iar abuzul sexual, chiar daca este, cum spuneai tu, Edi, o crima a puterii, este de cele mai multe ori comis de persoane care nu au foarte multa putere - printr-un mecanism de compensatie.
Vinovatii sunt multi, cum bine spui. Si cu siguranta un astfel de forum nu este neaparat un spatiu etic de deliberare a vinovatiei sau nevinovatiei unui om. Dar trebuie spus ca atunci cand vorbim de abuz sexual, suntem datori sa acordam credibilitate absoluta victimelor. Si chiar in contextul unei marturisiri, iertarea responsabila implica consecinte clare pentru faptele comise.
...
written by Marciana Popescu, 05 martie, 2009
Asumarea responsabilitatii insa este necesara la toate nivelele: de la VF (care, prin marturisirea sa a facut, intr-o oareacre masura un prim pas), pana la toti ceilalti lideri spirituali, care ar fi trebuit sa vegheze ca sa nu se ajunga pana aici: prezbiteri, pastori de tineret, pastori, educatori, noi toti care ar fi trebuit sa vorbim pe sleau despre sexualitate si abuz, despre riscurile pe care anumite contexte sociale le creaza, despre incredere, si responsabilitate, despre spiritualitate toxica si fariseismul vatamator al unor ore de tineret...
Numai cand ne vom asuma aceasta responsabilitate, pe deplin, vom putea incepe sa discutam despre iertare, sa invatam incetul cu incetul sa iertam, sa ne iertam, si sa regandim biserica, ca pe o cetate de scapare, ca pe un adapost, in care cei slabi sunt ocrotiti, iar cei tari isi asuma slabiciunea aproapelui lor!
nuanta
written by mira, 05 martie, 2009
eddy ma bucur ca nu sunt ultimul mohican care sustine ca sistemul in sine e defect. nu am avut harul unui pastor care sa ma convinga de contrariul, ci dimpotriva. unul crescut, infasurat ca un vierme in matasea asa de pretioasa a unui iudaism impins la extrem. abia de o jumatate de an incep sa iau contact cu un fel de normalitate a credintei manifestate in biserica. talibanism si toate formele de fundamentalism religios au fost predici o buna bucata de timp in Sabatele familiei mele. asa ca daca doar se aude de asa ceva si tot e un progres. niste "unsi" au tacut ani in sir si au inchis gura fetelor. de aceea se deschid acum torente de furie adunate in timp.
iceberg
written by NiBo, 05 martie, 2009
Citesc cartea "Intelegand oamenii" de Larry Crabb si azi am dat peste un paragraf interesant:

"Probabil ca cea mai mare eroare a bisericii evanghelice actuale implica o intelegere deficienta si superficiala a pacatului. Multi pastori predica o imagine tip "aisberg" a pacatului. Tot ce-i ingrijoreaza pe ei este ceea ce se vede deasupra apei. La fel ca un naiv capitan de nava care-si invarte vasul in jurul vizibil al aisbergului, inconstient de muntele de gheata care se ascunde sub apa si care ar putea sa-i scufunde vasul, invatatorii crestini si cei care-si fac ucenici sunt prea adesea satisfacuti cand oamenii lor se intorc de la acele pacate, definite astfel de biserica, sau de la alte greseli comportamentale."

Autorul se referea la pastori in general, nu la o anumita categorie de pastori sau la pastorii unei anumite biserici.
Cetate de scapare !?
written by rosu ciprian, 05 martie, 2009
Haideti d-na Popescu,asta doar in Biblie mai scrie si mai era adevarat doar atunci (si nici atunci mereu !),azi traim in "spitale " unde "acei raniti care ne vindeca " sunt impuscati direct in cap,fara multa "sesiune in plen" a unei adunari administrative legal constituite in numele lui Isus cel sfant si avand in vedere slava Lui,slava care spune ca "asa ceva nu se poate,e strigator la cer" !!
Adevarul este ca de SDA nu scapi nicaieri (ma refer la rautatea si prostia numita ,pe nedrept,SDA),informatia ajunge repede,mai ales cea "clasificata",adica cu acces strict confidential. Ai pacatuit, te stiu si copii nenascuti inca,dusmanii,oameni pe care nu i-ai vazut in viata ta, si asta doar pt. ca stiu "oamenii de treba,fii ai aceluisi tata" din cetatea de scapare cu numele de SDA.
...
written by Marciana Popescu, 05 martie, 2009
Da, biserica organizata in general a deviat mult de la misiunea sa cristica. Este foarte adevarat! Dar dincolo de organizatii, institutie, etc., biserica suntem noi, fiecare! Poate ca sunt o idealista, dar dincolo de toate neajunsurile, cred ca este posibila o restructurare, un altceva! Din pacate am omorat de-a lungul secolelor in numele lui Isus, in numele lui Alah... Dar iertarea responsabila incepe cu noi: trebuie sa ne iertam si in mod responsabil sa regandim relatiile, valorile, viata pe care vrem sa o traim. Si pentru ca noi suntem pana la urma, biserica, cand transformarea incepe cu noi, in noi, incet-incet atinge alte vieti... Pentru ca in toata imperfectiunea noastra, suntem capabili sa iubim. Cred asta, si sper sa regasim aceasta capacitate, si sa ne ingaduim sa o luam de la capat, altfel!

eu unul.. nu pot sa ridic piatra si s-arunc
written by fararost2, 05 martie, 2009
asa este; subscriu al tot ce a scris Edi; comentariile sunt de prisos
insa "imi sta pe limba" o idee: "sa nu periclitam imaginea bisericii..." spunea cineva...
ELLEN WHITE
written by fararost2, 05 martie, 2009
"Nici un bărbat şi nici o femeie să nu creadă că a fost însărcinat să aducă rapoarte negative de la o biserică la alta şi de la o conferinţă la cealaltă. Am fost întristată peste măsură când am văzut cât de uşor este pentru unii să-şi consume timpul cu o asemenea ocupaţie neînduplecată. Povara noastră de acum este proclamarea celor trei solii îngereşti. Cei care îşi consumă timpul gândind sau vorbind de rău construiesc cu materiale precum fânul, lemnul şi miriştea, care vor fi mistuite

în focul ultimelor zile. Într-o zi, ei vor vedea că şi-au cheltuit timpul pentru slăbirea bisericilor, a instituţiilor ei şi a conferinţelor

Cuvintele de suspiciune şi de Dumnezeu urăşte orice astfel de lucrare. El îi va judeca pe toţi cei care se angajează în aşa ceva. Toţi cei care se tem de Dumnezeu şi cred în Cuvântul Său să îşi pună strajă la gură.
Ellen White
written by fararost2, 05 martie, 2009
Să se hotărască să nu rostească nici un cuvânt care să prejudicieze cauza lui Dumnezeu sau să reprezinte cum nu se cuvine lucrarea împlinită în instituţiile ocrotite de El. Să vegheze ca nu cumva ceea ce vorbesc ei să devină o ispită pentru altcineva şi să ascundă încrederea şi îndemnurile de încurajare, care ar trebui să fie oferite celor osteniţi, care lucrează pentru a-şi împlini responsabilităţile, până acolo încât mintea şi trupul lor sunt suprasolicitate.

Vorbirea necreştinească este cauza a nouă zecimi din greutăţile cu care se luptă biserica. Agenţii lui Satana se străduiesc din răsputeri să îi determine pe cei care mărturisesc că sunt creştini să vorbească fără înţelepciune.
...
written by fararost2, 05 martie, 2009
Rostiţi cuvinte de amabilitate, cuvinte de încurajare; căci acesta este rodul pe care îl aduce viaţa de creştin. Biruiţi orice asprime. Numai veşnicia va descoperi răul adus de cuvintele aspre asupra celor cărora le sunt adresate sau care le asculta.

Prindeţi-vă cu tărie de Cel care are toată puterea în cer şi pe pământ şi, deşi adesea nu reuşiţi să manifestaţi răbdare şi calm atunci când sunteţi provocaţi, cu nici un chip să nu renunţaţi la luptă. Hotărâţi-vă încă o dată, de data aceasta mai ferm, că veţi fi un exemplu de răbdare creştină.

Amintiţi-vă că vor intra în cer numai aceia care au biruit ispita de a gândi sau a vorbi de rău.
...
written by fararost2, 05 martie, 2009
si-asa mai departe...

*am gasit intr-un curier adventist mai vechi; daca stie cineva din ce carte e, va rog sa-mi ziceti si mie ca sa mi-o cumpar
dupa lupte seculare
written by monica clipa, 05 martie, 2009
Nu cunosc cazul prezentat,dar pornind de la pasajul cartii pe care o citeste NiBo ,as vrea sa va povestesc pe scurt un caz .Familie crestina cu 7 copii.Sotul are o metehna iesita din comun. Pleaca de acasa 2au 3 luni pe an,fara prea multe explicatii. "Dupa lupte seculare care au durat aproape" 20 de ani ,femeia ii spune clar-"Daca mai pleci,sa nu te mai intorci la noi!"Cum i-a zis-o, s-a si vazut cu comitetu' la ea in bucatarie. "-Sora ,sa-ti fie clar , cina de la noi n-o mai primesti de faci asta!" "Salnicie!.." asta iti vine sa strigi timp in care neputinta, furia, dispretul si ura te coplesesc fara sa le mai poti oprima. "Oare asa judecati voi fara partinire ,fiii oamenilor?"
Stiu,asa este!
written by rosu ciprian, 05 martie, 2009
Nu sunt nici lup,nici moralist,cu atat mai putin lup-moralist. Am un prieten evreu cu doctorat in "regina stiintelor medicale" adica psihiatrie,care imi spunea la fel,ca SDA nu este mai buna ca altele,ca Isus e una si SDA e alta,ca daca vreau sa fiu pacientul lui,sa ma confesez la SDA,ca are suficienti pacienti SDA care au vrut sa-si puna capat zilelor ,nu din cauza lui Isus ,ci din cauza ca nu mai rezistau presiunii....SDA atat de moralizatoare si "cu interes pt. suflete". Daca nu era adevarat ,nu scriam aici asta!! Sunt pornit cumva impotriva bisericii asteia, care STIU f. bine cum si in ce conditii providentiale si profetice , a aparut in istorie!? Sunt eu "rosu "de manie si avocatul diavolului impotriva SDA? NU,nu sunt,pt. ca sunt si eu adventist(de muzica usoara sau navetist ,vorba "moralistilor" de doi bani ),pt. ca ,dincolo de toata "comedia umana",am si eu nevoie de iertarea lui Isus !D-na Popescu,aveti dreptate,TREBUIE s-o luam de la capat,altfel!
mda
written by Cosmin V, 06 martie, 2009
Iata un articol excelent, despre o situatie in dreptul careia as fi admirat mult mai mult tacerea. Exista drame de toate partile: individual (VF si fiecare victima) si colectiv (Biserica) si nu reusesc sa imi dau seama daca vreuna dintre parti a fost alinata prin aceste cuvinte. Din orice perspectiva, se vede altfel: viata a fost cruda in felul ei cu fiecare, povara e purtata in ascuns si cu greu. E tentant sa diseci, sa analizezi, sa aperi original, dar e mai intelept sa lasi in pace, sa ramana fiecare cu linistea vindecarii, cu rugaciunea pocaintei.
...
written by Marciana Popescu, 06 martie, 2009
Mda.... Cu siguranta ca acesta nu este forumul cel mai bun de discutare/solutionare a tuturor durerilor mentionate. Dar trebuie sa spun ca nici tacerea nu ajuta prea mult... mai ales ca in dreptul anumitor comportamente e singurul raspuns pe care biserica organizata, si noi ca indivizi, il avem. Atunci cand anumite fapte ies la lumina, si... tacem in dreptul lor, mesajul pe care il trimitem victimelor (de toate partile!) este ca nu e chiar asa o mare problema, ca putem sa mergem mai departe, sa asteptam ca ele sa se vindece, dar sa "nu afectam imaginea bisericii". Si astfel victimele si durerile lor sant azvarlite in normalitatea asupra careia numai tacerea este posibila.
...
written by Marciana Popescu, 06 martie, 2009
Probabil ca daca am rupe tacerea si am vorbi impotriva acestor comportamente in foruri publice, in biserica, in scoli, atunci am avea mai putine fapte pe care sa le tacem, si sa le ascundem sub obroc.

In rest... vindecarea traumelor prea mari niciodata nu se petrece in liniste... Si cei mai vatamati asteapta sa le dam o voce!
...
written by Marciana Popescu, 06 martie, 2009
Ciprian, inteleg... Si revolta ta este cu totul indreptatita! Dumnezeu ne da dreptul sa ne revoltam, sa punem intrebari, sa nu acceptam status quo-ul puterii! Iar "rabdarea' de care vorbeste Ellen White nu se refera in nici un caz la tacerea si acceptarea nedreptatii, uratului, minciunii! Sa te confesezi bisericii? De ce? Biserica suntem noi, oameni cu totii, fiecare cu dramele si pacatele lui... Iar un medic care conditioneaza ajutorul dat de supunerea aratata unei biserici organizate, sau oricarui alt grup... am dubii. Da, dincolo de toata comedia umana, iertarea incepe cu noi - si iubirea tot cu noi incepe. Pentru ca numai atunci cand ne iubim pe noi, cu adevarat, vom sti sa iubim, cu adevarat! Poate ca acolo trebuie sa incepem... restructurarea, drumul de la capat! O zi frumoasa, Ciprian! Mai este si frumos in jurul nostru, in noi, in TINE! :-)
mai asteptam?
written by nelu07, 06 martie, 2009
Domnilor din tot acest cor lipseste BARBATUL (vf) care poate ar vrea sa "declare" ceva. Daca da ar fi demn pentru el sa o faca daca nu asta e nimic nou. Sper sa nu ne lase in asteptare si sa nu treaca dealu pe furis.Cat despre sistem(care nu este tot una cu biserica Lui) va disparea va ramane cel NEPRIHANIT care VA TRAI prin credinta Punct
explicatii la tacere
written by Cos V, 08 martie, 2009
Sunt de acord cu faptul ca trebuie spus. Insa daca nici despre acest subiect nu s-a mai spus...Din punctul meu de vedere, vindecarea traumelor foarte mari se face prin linistea dintre om si Dumnezeu. Ceea ce s-a intamplat mai sus e o sucire a cutitului in rana. Apoi, foarte corect ati spus, nu e locul potrivit. Majesty.ro e site-ul pe care vreau sa-l recomand prietenilor. Iar atunci cand un subiect a fost discutat, lamurit, barfit, publicat, rezolvat, cui ii mai face bine reluarea? Uneori, tacerea implica mai multa maturitate decat strigatul.
Nedumerire
written by Ilie Morosan, 09 martie, 2009
Acum dupa ce am citit al 32-lea comentariu, stau si ma intreb cati din cei ce au scris aici au avut parte de un abuz sexual in copilarie?
In unele situatii sunt acuzati, cine credeti?, chiar cei care au avut de suferit: in alte situatii, cel care a abuzat este socotit victima; nu stiu ce sa mai cred!? Un lucru insa il stiu sigur: ca Dumnezeu il are in vedere si pe VF la candidatura de mantuit. Ceea ce a facut VF a fost scris in dreptul lui, ceea ce spunem noi va fi scris in dreptul nostru.
pentru EDi Constantinescu
written by andrea, 10 martie, 2009
Domnule Edi , inteleg frustrarea pe care o aveti fata de mentalitatea pe care a avut-o si o are conducerea bisericii, impartasesc aceleasi ganduri. Sant insa profund dezamagita de un lucru in urma citirii articolului pe care l-ati scris. Vorbiti despru un lucru atat de tragic care s-a petrecut intr-un fel dupa parerea mea dezechilibrat. Amintiti de VF ca sarmana victima, de mentalitatea ce l-a impins sa ajunga unde a ajuns, de faptul ca trebuia iertat si nu acuzat in urma marturisirii care a facut-o sub presiune. Stiti ca el a fost confruntat de cateva ori mai inainte cu mult timp in legatura cu acest viciu pe care il are cand era intr-o situatie mult mai favorabila, si nu a vrut sa recunoasca sau sa schimbe ceva. Daca dumneavoastra l-ati perceput ca un individ timid, nu inseamna ca nu a folosit puterea sau forta fata de un copil pentru a-si satisface placerile lui demonice, eu vorbesc din proprie experienta.
...
written by andrea, 10 martie, 2009
Dumneavoastra nu ati simtit ce inseamna sa experimentezi sadismul unui om care este atat de posedat de pedofilie incat prea putin ii pasa de suferinta unui copil supus practicilor lui josnice. Vorbiti de nevoia naturala a implinirii sexuale pe care Dumnezeu a lasat-o in om, dar nu o confundati va rog cu pedofilia. Dumnezeu a lasat si mijloace naturale ca aceasta nevoie sa fie implinita, iar un cunoscator al scripturii cu siguranta ar trebui sa stie diferenta intre felul cum se satisface aceasta nevoie si perversiune. Nu ati dedicat nici un cuvant sau un gand celor care au fost victimele lui. Aici vad dezechilibrul abordarii. Reduceti crima dansului la ceva care este justificat de circumstante si aproape ca ii luati orice raspundere pentru ceea ce a facut. Interesant ca Dumnezeu i-a lasat pe mai marii credintei cam intotdeauna sa sufere consecintele pacatelor lor, nu din sadism ci pentru ca ii iubea si dorea ca ei sa inteleaga uratenia pacatului si a neincrederii in El.
...
written by andrea, 10 martie, 2009
Intr-o emisiune de la oameni si perspective pe care ati avut-o cu dr Margianne ati sus tinut clar si tare ca pedofilia este o crima grava care trebuie pedepsita cu inchisoarea. nu de alta, dar este o boala aproape incurabila, ca si homosexualiitatea, si izolarea criminalului are ca scop prevenirea altor crime in primul rand. se pare ca v-ati schimbat atitudinea. Mi se pare ca santeti inconsecvent. Bineinteles ca VF are aceeasi sansa ca si noi toti in fata lui Dumnezeu, dar ganditi-va ca a practicat o viata intreaga acest viciu, pana in ultimul moment a negat vinovatia, inca mai sustine ca este nevinovat, nu stiu daca ar avea curaj sa sustina acelasi lucru privind in ochii mei.
...
written by andrea, 10 martie, 2009
NU se pune problema ca el nu are dreptul la iertare, dar pericolul este ca poate a mers prea departe pentru a mai crede ca are nevoie de iertare. nu stiu daca mai este capabil sa inteleaga ce a facut, sa ii fie scarba de viciul practicat. aici cred ca este problema.
As aprecia mult un raspuns din partea dumneavoastra. Va cunosc de cand sant copil, am facut distinctie cu mintea mea de copil intre povestile de adormit copii a multor pastori si felul practic in care predicati evanghelia, insa nu inghit nimic fara sa filtrez, cred ca asa vrea Dumnezeu sa gandim.
pentru EDI
written by andrea, 10 martie, 2009
"Chiar daca prestigiul sau a jucat un rol in episoadele atat de clinic detaliate pe internet imi este greu sa cred ca a abuzat de puterea si autoritatea lui pentru a silii o adolescenta sa colaboreze. Exista altii care au facut-o cu impuritate."
Aici Edi manifesti aceiasi atitudine si mentalitate pe care tu o critici la conducerea bisericii si mentalitatea daunatoare pe care au cultivat-o.Este foarte trist, de fapt declari marturiile victimelor ca fiind mincinoase. Cred ca te avanti pe un teren periculos, reflecta mai mult inainte sa vobesti din impuls. Nu vorbi in dreptul altora daca nu esti calificat, sau macar ai putin respect fata de cei care au suferit, Nu ii mai face si colaboratori la perversiune. Este de ajuns prin ce au trecut.
pentru Edi
written by andrea, 10 martie, 2009
"In al patrulea rand, daca Nea Vasile a facut ceea ce se spune, nu este doar vina lui. Asa cum spuneam, sexualitatea a fost un subiect tabu in biserica."
Sant curioasa daca ai fi gandit la fel daca ar fi fost copilul tau victima. Este adevarat ca sexualitatea a fost subiect tabu, dar BIBLIA SPUNE FOARTE CLAR care este modul dorit de Dumnezeu prin care sexualitatea este satisfacuta du pa voia lui si spre binele omului. Iar VF cunostea bine Biblia. CRED
...
written by ......, 11 martie, 2009
FELICITARI.!!!.... pentru andrea
...
written by ......, 11 martie, 2009
sa-i tinem afumatoarea la stupi ....cred ca nici cu stupii nu le avea.. pai a reusit el sa ne afume pe toti si inca f bine ....pe unii reuseste si acum sa-i tine in ceata.... si inca ce ceata ...poate ii dam si o diploma de foarte bun afumator....a recunoscut ??????? CE??? UNDE???? CAND???? a fost si inca mai este un pericol public.....asta trebuie sa ne intre in cap ....si cei care au ascuns asta sunt la fel de vinovati.
comentariu
written by GEORGE CARAIVAN, 11 martie, 2009
....un om ajuns in stare de ramolisment ( nu ma refer la nici-o persoana in mod special ci intrebarea este generala) cata responsabilitata credeti ca mai are pentru faptele lui? Doresc un raspuns dela oameni priceputi in domeniu(specialisti)
Un om ce poarta chipiul lui NAPOLEN te poti astepta ca maine sa se dea si drept ILIE din moment ce azi . ploua cand vrea sau stinge focurile MAGIC ,nu prezinta pericol public si nu m-as da inapoi sa cred ca si fapta e imaginara mai ales daca ti cont si de varsta(leat cu mine 75 )de unde o asa inbulzeala la ........concluzia mea este:DOAMNE FI CU EL SI CU NOI TOTI ce-i suntem foarte asemanatori dari mai vicleni si bine ascunsi si naivi ca STRUTUI George Caraivan (ultimul comentariu despre subiecte .grotesti
com.
written by GEORGE CARAIVAN, 13 martie, 2009
.....doamna Andrea sunt George Caraivan si incerc din nou sa republic de data aceasta SCUZELE MELE sau in limbaj CRESTIN IARTA-MA .Este vina mea ca n-am inteles despre ce este vorba mi sa parut ca este un caz banal de ffffff obisnuitele cazuri de ADULTER ridicol un mos cu o pustoaica probabil curioasa ACUM PRICEPUT-AM exact realitatea CRIMA . intrebarea ce se pune acum este alta ; cum tratam faptasul? Eu personal l-am iertat dar respect NICIODATA Pozitia mea si a cator stiu eu ca mine este usor de luat pentruca nu suntem noi in foc Nu dau solutii dar nici sub tren nu-l arunc pe VASILE vorba lui EDI,si necazul si mai si este ca vasile nu mai raspunde de faptele lui total Voua va doresc credinta MARE si lui ....sanatatesi indurarea lui ISUS G.eorge Caraivan
sunt dezamagit
written by manolache, 13 martie, 2009
de articolul de mai sus. intodeauna l-am apreciat pe Domnul Edi pentru ideile lui, insa felul cum vede problema, mi se pare un pic c-am deplasat. imi pare rau, dar acum inteleg de ce nu trebuie sa te increzi in nimeni. M-as fi asteptat ca dansul sa aiba si un cuvand spus pentru victimi, insa se pare ca le acuza chiar de perversiune. Pacat.
...
written by Ariel, 13 martie, 2009
Fratilor, nu este vorba de o pustoaica ci de COPII !!!
Pt Andrea !!!! Il intrebi pe Edi ce ar fi facut daca era copilul lui !!! Afla ca unii din parinti au stiut de atunci cand s-a intamplat si nu AU FACUT NIMIC !!!! Presiunea psihica dusa pana la BIGOTISM RELIGIOS i-a transformat atat de mult pe oameni incat nu mai raspund normal la stimulii mediului !!!!
VS este vinovat de....boala , el este un bolnav psihic care trebuia internat !!!
Vinovati sunt parintii victimelor(copii) si conducatorii religiosi care au stiut si nu au luat nici o masura.
Edi cred ca nu scuza comportamentul lui nea Vasile ci ne arata ca furia multimii nu este directionata corect si are dreptate !!!!
...
written by Ariel, 13 martie, 2009
Astept demisii de onoare (acolo unde ste cazul) pentru tainuire !!!
Deasemenea decaderea din drepturile parintesti a parintilor care au stiut ce se intampla si nu au actionat pentru apararea propriilor copii !!!
.......numai pe-asta ca e cald
written by GEORGE CARAIVAN, 14 martie, 2009
....da r ce onoare te-a apucat ARIELE unchiule ?nu vezi ca noi traim vremea aia ce e dea-n doaselea? muzica e zbieraturi ,pictura mazgaleli scluptura femeia cu cap de coasa literatura de IAD morala care e mai pervers si tu astepti ONOARE?Avem noi dolari sa cumparam asa ceva?si de unde ? unde-o mai gasesti?Nu vezi ca se pune lumanare la toate?Toti tipam ca la fostele manifestatii comuniste dar mai mult se face ? Incepe cu tine insuti e doar partea educativa ,perfect adevarat Doamna MARCIANA dar ce ne facem50-60 de ani pana sa se schimbeo mentalitate si sa nu uitam ca nici opozitia (satana) nu doarme,.Cancerul sarmanului bolnav sa nu zic nebun ,nu se vindeca bandajandu-l si nici doar protestand ci JUSTITIA iar tainuitorii sunt periculosi ca si faptasii,Geo Caraivan
...
written by Dr MargiAnne Isaia, 15 martie, 2009
Fiti linistiti! Cazul este orchestrat de Insusi Judecatorul cel Drept, care a pus punct activitatii lui VF, indiferent daca recunoaste sau nu, si indiferent de parerile noastre. Aparatorii lui il pot primi in casele lor cu toata dragostea. Este ocazia de aur a Bisericii Adventiste din Romania sa fie in fruntea reformelor de justitie sociala si sa fie cunoscuta prin verticalitatea ei. In curand opinia publica romaneasca neadventista va simti si, cu siguranta, va exprima mai multa compasiune pentru victime decat multi dintre comentatorii de pe acest forum. Dr MargiAnne Isaia, MD MPH
Andreei
written by Paula Dorobantu, 15 martie, 2009
Scumpa Andreea, toti oamenii echilibrati mintal nu pot decat sa condamne fapte, precum cele ale lui V.F.! La fel a facut si E. Constantinescu, in articolul de mai sus! Doar ca modul sau satiric si alambicat te-a determinat sa intelegi contrariul. Este, de altfel, printre putinii pastori caruia ii pasa mai mult de buboiul din mijlocul bisericii, decat de imaginea ei.
Cu sincera compasiune pentru suferinta ta, ing. Paula Dorobantu
TU, NENE, DE CE TACI?!
written by Paula Dorobantu, 15 martie, 2009
S-a scris si se scriu inca atatea despre Vasile Feresteanu. Unii sunt dezgustati, scarbiti de faptele sfantului lui Dumnezeu, altii se minuneaza, nu-si pot crede urechilor despre asa ceva (poate ca detaliile le sporesc imaginatia si atunci....le vine sa creada), cei mai multi sunt hotarati sa creada ca toate marturiile sunt doar minciuni (bine, ca acestia sunt relicvele vechiului sistem roman, si nici ca AZS nu sunt altceva...), iar cei care detin PUTEREA scrasnesc din dinti cautand cel mai bun mijloc de a drege spartura si a-l reabilita pe Sfantul Demon. Hm! Ciudate lucruri se intampla in Biserica asta numita a Ramasitei... Pana si Presa e pusa pe treaba, se ZVONESTE despre niste articole bomba care stau sa apara!!
continuare...
written by Paula Dorobantu, 15 martie, 2009
In toata forfota asta, cum poti sa stai ascuns, sa nu zici nimic in favoarea ta, sa infrunti aceste acuze VASILE FERESTEANU??????
SI ISUS HRISTOS A VORBIT IN FAVOAREA SA, DESI NU ERA VINOVAT!!!!!
Tu ori esti vinovat, ori astepti sa gasesca cei MARI un plan convenabil de reabilitare pentru Sfintia TA!
HM, NENE, DE CE TACI????????????????
ing.Paula Dorobantu
written by echilibrat mintal, 15 martie, 2009
un pastor caruia ii pasa ... nu poate aminti despre posibilitatea de "a lua pe NU in brate".
pt dr MargiAnne
written by Ariel, 15 martie, 2009
Nu cred ca trebuie sa lasati totul pe seama Judecatorului cel Drept.
Problema nu este VS sau altcineva ci sistemul care tolereaza asemenea monstruozitati in numele pacii.
Cei mai vinovati sunt parintii copiilor care au stiut si au tacut ... apoi conducatorii (formati de sistem) care au ascuns si aparat .
Edi doar ne-a atras atentia ca devenim ridicoli punand toata resposabilitatea pe umerii unui batran (probabil bolnav cu capu') trecand cu vederea toleranta pana la indiferenta a parintilor si conducerii bisericii.
PENTRU COS V
written by PAULA , 16 martie, 2009
Serios, Cos? Cat de mult s-a lamurit acest subiect, cati de multi din comunitatea ta au habar de el? Ai fost la predica de acum cateava saptamani cand fratele X, de curand reintors din Australia, il dadea exemplu de la amvon, pe V.F.???!!
“Probabil ca daca am rupe tacerea si am vorbi impotriva acestor comportamente in foruri publice, in biserica, in scoli, atunci am avea mai putine fapte pe care sa le tacem, si sa le ascundem sub obroc.”
linistea este de aur
written by nelu, 16 martie, 2009
sistemul promoveaza ideea mutarii agresorilor dintr-un district in altul. In alta parte inca nu esti cunoscut si pana o sa te cunoasca... asa ca ai tot timpul, apoi te mutam...
pentru EDI si toti ceilalti
written by andrea, 16 martie, 2009
"imi este greu sa cred ca a abuzat de puterea si autoritatea lui pentru a silii o adolescenta sa colaboreze. Exista altii care au facut-o cu impuritate"

Este un repetat abuz si o obraznicie sa scrii asa ceva cand nu ai fost de fata, este mai mult de atat, dar nu mai gasesc cuvinte.
Deasemenea vreau sa mentionez ca mai sant si parinti care nu au stiut de acest lucru.
Da, Paula
written by mai puteti?, 16 martie, 2009
Dar Majesty.ro nu e o adunare administrativa. Nu pe net, aici, se schimba lucruri. Am senzatia ca aici se arunca o piatra in balta...iar noi o tot scapam printre degete. Aici e locul unde oamenii sinceri trebuie sa gaseasca lucruri clare, sa se indragosteasca de cat de frumos este Dumnezeu! In schimb noi ne duelam in pareri originale si agresive cu privire la niste barfe: a marturisit sau nu VF? A fost fortat sa-si asume vinovatia sau a facut-o de buna voie? Oare care e adevarul 100%?
...
written by mai puteti?, 16 martie, 2009
Vad trei categorii care sufera de pe urma acestei povesti: victimele lui VF, pentru care ma doare cel mai tare si despre care sunt sigur ca nu razbunarea ii linisteste / spectatorii - eu. care am invatat primul Psalm de la VF si care m-am scuturat din nou de asteptari de la altcineva decat Isus, tu, care vrei sa faci ceva, copiii care sunt speriati, tinerii carora li se face greata, cei in varsta, care l-au preamarit pe VF, conducerea Bisericii, pusa la zid serios pentru ce stia si nu a facut, pentru aroma gunoiului care iese la iveala starnita de aburi electorali...cei care trebuie sa facem ceva mai presus decat a arata spre celalalt / VF, care are nevoie de multa liniste. Nicio categorie nu merge mai in fata datorita acestor vorbe care zac aici, pe Majesty.ro.
...
written by mai puteti?, 16 martie, 2009
Am omis intentionat o specie de spectatori care sufera: omul nevinovat care cauta un site crestin bun si da peste Majesty, impresionat fiind de rating-ul starnit de fratele Edi (la superlativ, ca de obicei), intuieste calitatea si...se afunda in mocirla. Noi nu ne-am ridicat deloc, dar am reusit sa-l tragem si pe el dupa noi.

Oare ce gandeste Isus despre asta? Nu-i asa ca iti vine sa taci? El trebuie sa le iubeasca pe victime, pe mine, pe tine, pe pastori, secretari, presedinti, aspiranti la viitor, pe Edi, pe VF...Oare cum va reusi? Mai bine taceam. Tac.
pentru Paula
written by nelu, 17 martie, 2009
Despre ce articole bomba este vorba? Va scrie curierul adventist despre asa ceva? Cei pe care adventistii ii numesc cu aroganta "lumea" nu au ajuns atat de jos ca cei ce pretind a cunoaste si a propovadui adevarul. Acum deja intram deja in limbajul oficial de lemn.
...
written by tiberius, 11 aprilie, 2009
..............."nu stiti ca fii intunericului sint mai intelepti decit fii luminii"...........
Felicitari Edi
written by Simina Preda, 01 mai, 2009
Felicitari Edi,in sfarsit o voce in peisajul adventist care are curajul sa gandeasca si cel mai important sa si spuna ce gandeste!!!
babilon
written by kiki, 30 mai, 2009
Un sistem putred care" si-a intors urechea de la adevar si s-au indreptat spre istorisiri inchipuite" (2 Tim 4;4) au crezut in orice carte scrisa de oameni aparent evlaviosi si-au inventat profetzi pe care i-au pus la inaltzimea scripturi.Un astfel de sitem nu poate functziona pentru ca au legat evanghelia cu lantzuri.
pentru edi
written by raus, 06 iunie, 2009
Daca Madane Bovary este o hrana tare ,trebuie consumata pentru ca apostolul Pavel spune " Dar hrana tare este pentru oamenii mari , pentru aceia a caror judecata s-a deprins , prin intrebuintare , sa deosebeasca binele si raul " (Evrei:5;14). Cat despre vestirea evangheliei pe care marii oratori ai zilelor noastre o fac tot acest apostol al neamurilor ne spune " De fapt , Hristos m-a trimis nu sa botez , ci sa propovaduiesc Evanghelia : nu cu intelepciunea vorbirii , ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica. Unde este inteleptul ? Unde este carturarul ? Unde este vorbaretul veacului acestuia ? N-a prostit Dumnezeu intelepciunea lumii acesteia ? (1 Cor. 1 ; 17 , 20 )
gretos
written by gocolindo, 16 iunie, 2009
Era o idee a lui Rosca Stanescu mi se pare: "Siguranta cetateanului mai presus de securitatea statului". La ce bun sa aperi o instiutie pe care o doare in cot de individ? Cineva care posteaza ca "fara rost" chiar spune niste tampenii. Aduce o multime de citate de EGW care tuna si fulgera impotriva celor care denigreaza biserica. Biserica asta e! Sa te fereasca Dumnezeu sa stai de vorba cu un pastor asa mai pe indelete sa-ti spuna el cata mancatorie si tragere de sfori e la nivel de conducere . Mai este un pasaj din Biblie care zice "Apere-se Baal fiindca i-au daramat altarul". Daca Baal este Dumnezeu sa se apere singur! Cine va lua apararea lui Baal sa moara pana maine dimineata". Adicatelea sa-ti dai copilul pe mana unui pedofil ca sa aperi onoarea lui Dumnezeu! Daca biserica asta chiar e a lui Dumnezeu sa si-o apere singur. Noi avem doar datoria sa spunem adevarul.
...
written by gocolindo, 16 iunie, 2009
Adica pentru Baal era drept sa fie lasat singur sa se apere si pentru Dumnezeu nu? Sa-si apere Biserica daca chiar e a Lui! Adevarul e ca nici el nu face nimic ca sa nu mai vorbim de iubitii lui supusi. Cat despre EGW ea zice ca da e bine sa recunosti public ca nu ai dat zecimea o perioda de timp, s-o aduci pe cea retinuta, dar sa nu te puie necuratul sa amintesti cumva ca ai curvit sau sa recunosti asta pentruca se face numele lui Dumnezeu de ras. Seamana asta cu o mare afacere!
V. Feresteanu
written by Molnar Imre, 10 iulie, 2009
Am citit pe fratele Edi Constantinescu sa il apare pe fratele vasile feresteanu. Fratele Vasile Feresteanu este nevinovat ca toate pastorele biserica noastra.si fratele edi constantinescu nu e pedofila si este in statele unite ale america si e bun pastore. Eu aud la el multe lucruri bune si frumoase daca se vorbeste mai incet si pana la urm si fratele vasile ferestenu e om bun ca l-am vazut eu ca e om bun si nu mananca carne fiind vegetarian. ase ca toti puteti se fiti ca fratele feresteanu si sa fiti si vegetarieni si misionari ca el si toate celea in fine la revedere cu respect, Imi
pedofil e pedofil
written by magnus, 19 decembrie, 2009
ascult cu mare interes emisiunile domnului constantinescu si banuiesc ca daca dansul ar auzi de un caz de pedofilie in biserica lui, s-ar ridica si ar lua masurile necesare- politie etc.
sper ca articolul acesta sa fi fost un moment de ratacire din partea dansului in contextul in care 90 la suta apara pedofilul, dansul ar fi putut vocea contra.
insa errare umanum est.
...
written by Hadassah, 13 ianuarie, 2010
Cati dintre voi ati simtit pe piele proprie ce inseamna sa fi molestat si batjocorit copil fiind? Ce vina poate avea un copil sa fie abuzat, poate provoca el un matur, ati vazut voi fetite de 3, 4, 5, 6 ani imbracate provocator? Cu ce minte ganditi copii ai lui Dumnezeu? V-ati pus in locul copiilor abuzati, nu va prinde scarba cand acuzati ? Imi e rusine de tot ce se intampla... ca de atatea ori... tot victimele sunt vinovate. Stiti cum se simt copii aceia maturi inainte de vreme? Dezgustati de propriul corp, scarbiti de toti cei maturi si parca nimic din tot ce este nu e real, totul e o mare minciuna... Si pun aceasi intrebare: cati din voi v-ati lasa copilul cu VF, sau cu oricare om de teapa lui?
...
written by Hadassah, 13 ianuarie, 2010
Chiar daca ati spune ca nu crede-ti pe moment, nu v-ar prinde teama stiind-ul in preajma lui? Ati sta linistiti? Ce parinti sunteti atunci, daca sunteti indiferenti de viata copilului vostru inocent? V-ati gandit cum se simt fetele acelea ajunse la maturitate, se indragostesc, vor sa aiba o familie, dar la momentul respectiv de teama umilintei pierd in fata amintirilor dureroase din trecut... Tata da-ne putere si intelepciune, pt. ca am ajuns asa de egoisti uneori si nu mai simtim cu cei din jur... Sa fiti binecuvantati si tinuti in mana Cerescului Rege, Tatal nostru!
Imunitate MISIOPASTORALA???19 februarie 2o10
written by suciu iacob, 19 februarie, 2010
este ingrijorator faptul ca un asemenea act este aprat de catre persoane care se cred elita gindirii adventiste in speta ,dl.fr.Constaninecscu Edi..
Vedeti ce vrea domnul.MILA ,CREDINCIOSIE SI dreptate.Am scris cu minuscule dreptate pentru ca acest punct nu este tratat cu seriozitate. .MIla sa avem de criminal s-au de victima?Intreb ca sa inteleg. Biblia spune cind o femeie este violata,violul este considerat ca o crima.deutronom.22;25-26. Ce sa spui de copii care sunt violatii de niste dobitoci adventisti. A
Nu cred nimic
written by Diana, 11 aprilie, 2010
Este clar ca toate aceste prostii sunt scrise de o singura persoana.Aceleasi expresii,aceleasi concluzii,numai un agent al Satanei poate inventa asa ceva pt ca oamenii sa nu mai asculte acest om care are atatea de spus....
Dezamagitor..
written by MirelaMirela, 30 aprilie, 2010
Zilele trecute vorbeam cu o prietena de VF, si imi spunea ca si ea cand a fost mai mica a avut parte de "dulcegariile" domnului Feresteanu. Ea acum are 29 de ani, iar atunci avea in jur de 10 ani! Domnule Constantinescu, nu vi se pare o perioada cam lunga pentru a se intoarce pe calea cea buna? Ma intreb oare, daca nu s-ar fi descoperit acest lucru, cat ar mai fi continuat? Dar cu bietele fete care au fost molestat cum ramane? Poate acele persoane s-au indepartat de la Dumnezeu din cauza acestui om. Cu vietile acelor copii cum ramane?
Cand aveam 7 ani si eu am avut o tentativa de molestare din partea unui prieten de famile. Domnule Constantinescu, credeti-ma ca nici acum, la 23 de ani nu am uitat momentele acelea si inca sunt traumatizata!
Dar Domnul sa judece pe fiecare dupa faptele lui, nu noi oamenii de rand!
o parere
written by corneliu, 07 mai, 2010
Cred ca inainte de a posta cuvinte pe care le poate citi oricine -- si prieteni si mai ales neprieteni -- trebuie sa cerem intelepciune de sus. E trist si adevarat ca anumite fapte s-au intamplat. Eu va vorbesc ca unul care a trecut prin experienta traumatizanta a abuzului sexual. Precizez de la inceput ca ceea ce s-a intamplat a fost in afara bisericii si nu are legatura cu nici un nume la care v-ati putea gandi. Dar daca privesc in urma inteleg ca iti trebuie o doza de maturitate in a intelege si a rezolva ce se mai poate rezolva. Acum ce pot face fata de parintii mei care nu au stiut si nu au avut lumina necesara sa ma ajute? Si nu numai cu privere la acest lucru am ales sa ii iubesc si sa ii respect pe parintii mei chiar daca nu au fost si nu sunt perfecti. Aceeasi pozitie o am si fata de ceilalti care teoretic ar fi trebuit sa stie si sa ma ajute.Am ales sa spun lucrurile acestea sperind ca cineva va fi ajutat.

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.