Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura

Cultura

Gabriel Liiceanu: “Familiaritatea Oanei Pellea cu Dumnezeu nu poate decât să te umple de invidie”

La lansarea “Jurnalului” marii actriţe la Bookfest a fost prezent şi filosoful Gabriel Liiceanu. Privind marea de lume adunată la lansare, Liiceanu a subliniat faptul că un număr atât de mare de oameni nu vei vedea niciodată la ieşirea în lume a cărţii unui debutant oarecare.

Fascinaţia şi puterea pe care o persoană publică influentă le exercită asupra societăţii au fost explicate de Liiceanu aproape didactic: “Închipuiţi-vă”, a spus el, “că Oana Pellea este chemată să facă o reclamă la un parfum. Oamenii ar cumpăra acel produs doar pentru că au încredere în ea. Eu, unul, nu am acea platformă, a vedetei, de a convinge lumea să...

Citeşte mai mult...
 

Biserica pe scenă

Există în teatru o expresie – încă folosită de unii, ironizată de alţii – „templul teatrului”. Mulţi ani la rând, comparaţia teatrului cu un templu şi a scenei cu un altar a funcţionat din inerţie, fiind considerată un semn de respect pentru această artă. Din fericire, asta nu a împiedicat oamenii „fără frică de Dumnezeu” să se implice în această artă. O spun chiar dacă o să fiu excomunicată pentru asta: sunt printre aceia care cred că teatrul n-are nimic, şi nu trebuie să aibă de-a face cu biserica şi că cele două instituţii au fiecare legile de funcţionare şi existenţa lor, chiar dacă uneori interferează. Problemele apar abia atunci când încerci să aduci teatrul la biserică sau biserica la teatru.
Citeşte mai mult...
 

Concertul Madonnei, amenintat de catolici

madona concertConcertul pe care Madonna urmeaza sa il sustina in Polonia este amenintat de un grup de catolici, care au avertizat ca vor protesta impotriva show-ului vedetei.

Citeşte mai mult...
 

Susan Boyle a pierdut finala Britain's Got Talent (VIDEO)

Visul lui Susan Boyle s-a năruit chiar la final. Contrar tuturor aşteptărilor, gospodina scoţiană a cărei voce a emoţionat întreaga lume s-a situat doar pe locul doi în concursul "Britain's Got Talent". Susan a acceptat cu graţie înfrângerea şi i-a felicitat pe câştigători, membrii unui grup de dans urban.

Citeşte mai mult...
 

Primul premiu românesc la Cannes

http://www.tiff.ro/files/images/marineci-0369_0.jpgScenaristul român Ioan Antoci a primit premiul "Krzysztof Kieslowski" ScripTeast, miercuri, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Plage des Palmes, în timpul Festivalului de la Cannes (13 - 24 mai).

ScripTeast este un program de training organizat de...

Citeşte mai mult...
 
Pagina 10 din 15
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login