Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura

Cultura

Discurs antisemit la Adunarea Generală ONU

Mai multe delegaţii, dintre care cele ale Franţei şi Statelor Unite, au părăsit sala Adunării Generale a ONU pentru a protesta contra discursului preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad, considerat 'antisemit'.

Citeşte mai mult...
 

„La români, lege însemna credinţă, cel fără de lege era cel fără credinţă în Dumnezeu“

„Coeziunea în cadrul unei comunităţi, mai ales etnice, a fost dată de componenta religioasă, o bună perioadă de timp. Cum credeţi că s-a păstrat unitatea celor trei provincii româneşti? Cum credeţi că s-a păstrat unitatea de limbă, de spiritualitate şi de cultură, dacă Ortodoxia nu i-ar fi dat substanţa de comunicare?“ „Cei care au acceptat creştinismul în primele secole, aceşti păstrători ai tradiţiei paleocreştine de aici, au altă viziune şi altă percepţie a lumii. Ei se deosebesc de cei care au acceptat creştinismul mai târziu.“ „La români, lege însemna «credinţă», religie; cel «fără de lege» era cel fără credinţă în Dumnezeu.

Citeşte mai mult...
 

Biserica Evanghelica din Suedia, pusa la zid din cauza filmului „Bruno”

Biserica Evanghelica din Suedia a stârnit mânia credinciosilor, prin publicitatea facuta filmului „Bruno“, al actorului britanic Sacha Baron Cohen, care joaca rolul unui jurnalist austriac excentric, „homosexual la moda”, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Publicitatea suparatoare, publicata pe pagina de internet a jurnalului oficial al primei congregatii protestante din tarile scandinave, Kyrkan Tidning (Jurnalul Bisericii), il arata (înainte de a fi retrasa) pe personajul central în tinuta lejera, în mijlocul anunturilor umanitare si religioase.

Citeşte mai mult...
 

"Sublimul suferintei"

Paralizat de peste 30 de ani, un maramuresean a scris un cutremurator roman autobiografic, apasand tastele calculatorului cu o sarma indoita. L-a numit "Sublimul suferintei" si spune ca a vrut sa arate un singur lucru: poti sa lupti, indiferent de situatia in care te-a adus viata, poti sa invingi durerea si chiar sa iti gasesti fericirea.

In satul de la Poalele Tiblesului, Gheorghe Petreus, un taran simplu, semet si la fel de nemiscat ca si muntele de suflet al botizenilor, a reusit ceea ce n-au reusit ministri,guverne, presedinti… Le-a redat oamenilor speranta ca pot invinge orice greutate, aratandu-le ca imposibilul exista doar in imaginatia noastra.

Citeşte mai mult...
 

Vaticanul îl pune la punct pe Almodóvar

După ce regizorul spaniol l-a criticat pe Papă, preşedintele Tribunalului Vatican insinuează că Almodóvar vrea să “modifice valorile etice şi cultura” societăţii.

Preşedinte al Tribunalului Vatican şi rector al Universităţii Lumsa, profesorul Giuseppe Dalla Torre a declarat că “Benedict al XVI-lea nu trebuie să iasă din Vatican ca să-şi dea seama că există anumite fenomene sociale”.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 8 din 15
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login