Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura

Cultura

"Poliţist, adjectiv", propunerea României la Oscar 2010

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, este propunerea României la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Comisia de votare a fost formată din criticii de film Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Vodă, Mihai Chirilov, Dinu Tănase şi Eugen Atanasiu, majoritatea votând pentru filmul lui Corneliu Porumboiu.

Anul acesta, pentru pelicula "Poliţist, adjectiv", regizorul a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Citeşte mai mult...
 

Almodóvar îl pofteşte pe Papă să mai iasă din Vatican

Popularul regizor spaniol a declarat că Benedict al XVI-lea ar trebui să priceapă că realitatea arată altfel dincolo de porţile Vaticanului şi să se mai abţină de la îndemnuri conservatoare care nu-şi mai au locul astăzi.

“Benedict al XVI-lea trebuie să recunoască faptul că există familii diferite”, a spus Pedro Almodóvar, criticându-l pe Papă într-un interviu care va apărea în săptămânalul german “Die Zeit” şi lansându-se împotriva conservatorismului Bisericii Catolice faţă de diferitele tipuri de familii din societatea contemporană.

Citeşte mai mult...
 

Brâncuşi ocupă locul doi într-un clasament al artiştilor secolului XX

Sculptorul român Constantin Brâncuşi s-a clasat pe locul al doilea la categoria Sculptură, în urma lui Alberto Giacometti, într-un sondaj recent organizat de publicaţia franceză Le Figaro, care a dorit să stabilească o ierarhie a celor mai buni artişti ai secolului al XX-lea.

Internauţii din toată lumea, cititori ai site-ului oficial al publicaţiei Le Figaro, au fost invitaţi să voteze "artiştii secolului XX ". La acest sondaj au participat 23.914 persoane, iar sondajul a cuprins patru secţiuni principale:
Citeşte mai mult...
 

Michael Jackson a murit, in urma unui stop cardiac (VIDEO)

Michael JacksonRegele muzicii pop, Michael Jackson, a murit, în urma unui stop cardiac. Artistul avea 50 de ani.

Informaţia privind decesul acestuia a fost confirmată, iniţial, de LA Times şi CBS News. Ulterior, anunţul a fost făcut oficial de către purtătorul de cuvânt al Institutului medico-legal din Los Angeles.

Citeşte mai mult...
 

Gaither Vocal Band - primul DVD in noua formula !

Gaither Vocal BandCei 5 fabulosi artisti, membri ai Gaither Vocal Band, vor aparea intr-un concert in fata publicului la San Antonio, Texas, pe 21 iulie - pentru primul lor concert in aceasta formula, din care se va realiza un DVD - precizeaza site-ul Gaither.com
Citeşte mai mult...
 
Pagina 9 din 15
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login