Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Almodóvar îl pofteşte pe Papă să mai iasă din Vatican

Almodóvar îl pofteşte pe Papă să mai iasă din Vatican

Popularul regizor spaniol a declarat că Benedict al XVI-lea ar trebui să priceapă că realitatea arată altfel dincolo de porţile Vaticanului şi să se mai abţină de la îndemnuri conservatoare care nu-şi mai au locul astăzi.

“Benedict al XVI-lea trebuie să recunoască faptul că există familii diferite”, a spus Pedro Almodóvar, criticându-l pe Papă într-un interviu care va apărea în săptămânalul german “Die Zeit” şi lansându-se împotriva conservatorismului Bisericii Catolice faţă de diferitele tipuri de familii din societatea contemporană.

În opinia multipremiatului regizor, nu se poate vorbi despre un singur tip de familie, fiindcă “există milioane de oameni” care trăiesc altfel decât impune modelul promovat de Biserică.

În multe dintre filmele sale, Almodóvar a înfăţişat familii care nu corespund imaginii conservatoare “tată, mamă, copii”, aducând însă în prim-plan travestiţi, transsexuali, călugăriţe bolnave de SIDA, părinţi despărţiţi, adică modele cu care cineastul insistă că s-a obişnuit în viaţa reală.

În interviul acordat publicaţiei germane, Almodóvar nu se abţine să-l critice pe Benedict al XVI-lea: “Papa ar trebui să iasă la o plimbare afară din Vatican şi să vadă cum arată cu adevărat familiile de acum”, realitate pe care cineastul o consideră mai bine reflectată în filmele sale decât în “varianta catolică”.

Pentru Almodóvar e pur şi simplu o “nebunie că Biserica Catolică nu vrea să recunoască deloc cum trăiesc azi milioane de oameni”.

“Mai bine de 20 de ani, familia a fost compusă, în cinema cel puţin, dintr-un grup de oameni şi o persoană care formează nucleul central pe care ceilalţi îl iubesc şi cu care interacţionează indiferent dacă grupul e compus din travestiţi, părinţi despărţiţi sau transsexuali”, a punctat Almodóvar. Aflat în Germania pentru prezentarea ultimului său film, “Los abrazos rotos”, regizorul a vorbit în interviu şi despre pasiunea sa pentru profesie. “Am nevoie de cinema ca toxicomanul care îşi injectează droguri în venă”, a accentuat cineastul.

 Sursa: Cotidianul

Comments (1)Add Comment
Almodòvar si familiile desuchiate
written by GabiS, 09 august, 2009
Faptul ca in lume exista "milioane" de indivizi care, cica, traiesc in altfel de "familii" decat cele prezentate de viziunea conservatorista a Vaticanului, nu este un argument ca astfel de "familii" merita considerate familii.
Insa, atunci cand oameni ca Almodòvar si-au pierdut busola morala, nu este de mirare sa auzim si sa vedem cum ridicolul devine normalitate iar imoralitatea este considerata sublima.

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login