Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Anne Frank are de miercuri canal pe Youtube

Anne Frank are de miercuri canal pe Youtube

Adolescenta evreica victima a barbariei naziste, Anne Frank, are, incepand de miercuri, un canal special pe YouTube.
Inregistrari video consacrate lui Anne Frank, sunt vizibile, incepand de miercuri, pe site-ul de internet YouTube, anunta muzeul Anne Frank din Amsterdam, citat de AFP.
"Gratie canalului Anne Frank pe YouTube si a imaginilor sale unice, oameni din lumea intreaga pot sa aprecieze viata si importanta ei", afirma muzeul, intr-un comunicat.


Un video arata singurele imagini filmate in care apare Anne Frank, turnate cu ocazia casatoriei unei vecine, in 22 iulie 1941.
Intr-o alta inregistrare, Otto Frank vorbeste despre fiica sa, intr-un interviu filmat intr-o ascunzatoare amenajata in anexa locuintei sale, unde se refugiase impreuna cu cele doua fete ale sale si cu sotia, in 6 iulie 1942.
Familia Frank si alti patru evrei care se ascunsesera aici au fost denuntati si arestati in 4 august 1944, dupa care au fost trimisi in lagarele de concentrare. Anne Frank a murit in 1945 in lagarul de la Bergen Belsen, in nordul Germaniei.

Jurnalul sau, devenit una dintre cele mai citite opere din lume, a fost descoperit de o prietena de familie, Miep Gie. Intr-un scurt interviu, postat pe YouTube, ea povesteste ca i-a inmanat jurnalul lui Otto Frank, singurul supravietuitor din cei opt clandestini, dupa razboi.
Nelson Mandela, primul presedinte sud-african de culoare si laureat al premiului Nobel pentru pace, explica, la randul sau, cum acest jurnal i-a insuflat curaj in timpul celor 27 de ani de inchisoare sub regimul de apartheid.
"Canalul va propune, de asemenea, o serie de interviuri cu oameni care au cunoscut-o personal pe Anne Frank", adauga muzeul, in comunicatul citat, precizand ca va lansa, in aprilie 2010, un "muzeu virtual" pe internet.

Prima editie a "Jurnalului lui Anne Frank" a aparut in 1947, in olandeza. De atunci, jurnalul a fost tradus in peste 70 de limbi.

Sursa: Hotnews

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login