Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Biserica Evanghelica din Suedia, pusa la zid din cauza filmului „Bruno”

Biserica Evanghelica din Suedia, pusa la zid din cauza filmului „Bruno”

Biserica Evanghelica din Suedia a stârnit mânia credinciosilor, prin publicitatea facuta filmului „Bruno“, al actorului britanic Sacha Baron Cohen, care joaca rolul unui jurnalist austriac excentric, „homosexual la moda”, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Publicitatea suparatoare, publicata pe pagina de internet a jurnalului oficial al primei congregatii protestante din tarile scandinave, Kyrkan Tidning (Jurnalul Bisericii), il arata (înainte de a fi retrasa) pe personajul central în tinuta lejera, în mijlocul anunturilor umanitare si religioase.

Ramura suedeza a Armatei Salutului, care avea un alt banner plasat pe site-ul Kyrkan Tidning, s-a declarat deranjata sa apara alaturi de asa-numitul reporter austriac „la moda”.  „Filmul este în dezacord cu valorile noastre, reprezentând un stil de viata pe care nu îl admitem”, a declarat cu acel prilej directorul Armatei Salutului din Suedia, Victor Poke, în editia online a jurnalului suedez Dagens Nyheter.

Publicitatea cuprindea un clip al filmului „Bruno”, în care personajul aparea „foarte lejer îmbracat”, recunoaste redactorul-sef al Kyrkan Tidning, Dag Tuvelius. „Mai multi cititori ne-au cerut retragerea acestui clip, iar unul sau doi au fost chiar foarte iritati”, a spus Tuvelius, caruia nu i se pare deloc deplasat sa faca reclama acestei comedii brute. «Cred ca „Bruno” este un film caruia puteam sa-i facem publicitate», a mai spus acesta. Biserica din Suedia, care s-a separat de statul suedez înca din 2000, numara aproape 7 milioane de membri, într-o tara cu putin peste 9 milioane de locuitori.

Sursa: Gardianul

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login