Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Cleopatra a murit din cauza unei supradoze, nu muşcată de şarpe

Cleopatra a murit din cauza unei supradoze, nu muşcată de şarpe

Cauza morţii Reginei Cleopatra nu a fost o muşcătură de şarpe, ci un cocktail de droguri care a inclus opiu şi cucută, potrivit unui om de ştiinţă german.
Moartea Cleopatrei a rămas un mister, cea mai plauzibilă variantă fiind cea că s-a sinucis, în anul 30 î.e.n, lăsându-se muşcată de o cobră.

Acum însă, istoricul german Christoph Schaefer, profesor la Universitatea Trier, vine cu o nouă teorie, potrivit căreia Cleopatra şi-a luat zilele cu ajutorul unui cocktail de droguri.
„Regina Cleopatra era faimoasă pentru frumuseţea sa, aşa că este improbabil să se fi supus unei morţi chinuitoare şi care ar fi desfigurat-o. Cleopatra a vrut să rămână frumoasă chiar şi după moarte, pentru a păstra mitul ei.
Cel mai probabil, a folosit un amestec de plante toxice, opiu, cucută şi aconitum, foarte cunoscut în acea vreme pentru faptul că asigura o moarte fără dureri, în numai câteva ore. În schimb, muşcătura unui şarpe ar fi dus la deces în câteva zile şi ar fi provocat chinuri cumplite”, a explicat Schaefer, citat de Daily Telegraph.

La instalarea pe tronul Egiptului, Cleopatra avea 18 ani. A domnit între anii 51 şi 30 înaintea erei noastre şi a murit la 39 de ani.

Ea a fost un aliat al împăratului roman Iulius Cezar şi a avut o relaţie cu generalul roman Marcus Antonius. Au avut trei copii împreună, şi chiar există scrisori care sugerează că s-ar fi măritat cu el, deşi amândoi erau deja căsătoriţi.

În anul 44 î.e.n., după ce Cezar a fost ucis chiar de senatorii săi, Cleopatra s-a aliat cu Antonius, împotriva moştenitorului legal al lui Cezar, Octavian. După ce a pierdut bătălia de la Actium, Antonius s-a sinucis, iar Cleopatra i-a urmat destinul.

sursa:www.adevarul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login