Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Edgar Allan Poe, inmormantat la 160 de ani de la deces

Edgar Allan Poe, inmormantat la 160 de ani de la deces

Scriitorul american Edgar Allan Poe, decedat in urma cu 160 de ani, nu a avut o inmormantare in adevaratul sens al cuvantului, astfel ca sambata, o replica a corpului sau va fi ingropata in cadrul unei ceremonii cu doua slujbe, la care vor participa 700 de admiratori.

In 1849, cand Poe a decedat intr-un spital pe 7 octombrie, dupa ce in urma cu patru zile fusese gasit ratacind pe strazile orasului Baltimore fara niciun ban, delirand, imbracat in hainele altcuiva si aparent batut, scriitorul era falit. "Ceremonia" de inhumare a trupului sau a durat trei minute, in prezenta a zece persoane, motivul fiind faptul ca varul sau, Neilson Poe, a omis sa spuna cunostintelor si familiei ca acesta a decedat.

In weekend-ul acesta, la 160 de ani de la decesul lui Edgar Allan Poe, scriitorul va avea parte de o inmormantare adecvata. O replica a corpului scriitorului in marime naturala va fi transportata intr-o trasura de la casa sa din Baltimore cimitirul Westminster unde nu una, ci doua ceremonii intregi vor fi tinute, in fata a 700 de admiratori. Dupa cum transmite
Realitatea TV, evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente care se vor desfasura pe parcursul unui an pentru a marca 200 de ani de la nasterea lui Edgar Allan Poe, in contextul unui conflict intre mai multe orase americane care isi revendica trupul scriitorului.

Dintre toti scriitorii americani clasici ai secolului XIX-lea, Poe a avut cea mai nefericita existenta. "Edgar Allan Poe a fost cel mai sarac dintre ei, viata sa a fost precara", spune Stephen Rachman, presedintele Poe Studies Association.

 

Sursa: Romania libera

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login