Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Secretul lui Charlie Chaplin: se trage dintr-o familie de romi

Secretul lui Charlie Chaplin: se trage dintr-o familie de romi

O scrisoare adresată lui Charlie Chaplin în 1970 arată adevărata origine a celui mai mare comediant de film mut al secolului 20. Nu s-a născut la Londra, aşa cum susţinea, ci într-o caravană de romi.

Scrisoarea ascunsă foarte bine de actor a fost descoperită recent de Victoria, fiica lui Chaplin, într-un sertar moştenit de la văduva comediantului, potrivit Daily Mail.

Iată ce conţine scrisoarea:
„Bună Charlie,
Dacă vrei să ştii, eşti născut într-o caravană, la fel ca şi mine. Era o caravană bună, care a aparţinut reginei romilor, aceasta fiind mătuşa mea. Ai fost născut la Black Patch, în Smethwick, la fel ca mine, dar la diferenţă de doi ani şi jumătate.
La revedere şi mult noroc, Jack Hill"

Black Patch, de la periferia oraşului Birmingham, era cunoscută în jurul anilor 1880 drept o zonă ocupată de romi şi aflată în plină dezvoltare industrială.

Certificatul de naştere al actorului britanic nu a fost găsit niciodată, chiar dacă înscrierile la naştere erau obligatorii în 1889, când acesta a văzut lumina zilei. Mama lui, Hannah, cu numele de scenă Lily Harley a fost cântăreaţă şi actriţă. S-a despărţit de soţul ei când Charlie avea doar trei ani.

Cel mai în vârstă fiu al lui Chaplin rămas în viaţă, Michael, a declarat că dezvăluirea originilor tatălui său nu-l deranjează. El crede că scrisoarea a avut o semnificaţie aparte, altfel comediantul nu ar fi păstrat-o.

Scrisoarea adresată lui Charlie Chaplin va fi inclusă într-un documentar britanic, care va dezvălui începuturile carierei celui care a fost numit „Micul Vagabond".

sursa:www.adevarul.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login