Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Cultura Taiwanezii au dat foc unei corăbii ca să alunge bolile

Taiwanezii au dat foc unei corăbii ca să alunge bolile

Un fascinant ritual a atras zeci de mii de credincioşi pe o plajă din Taiwan. O uriaşă corabie de lemn, realizată special pentru eveniment, a fost dată pradă focului, ca ofrandă pentru Zeul Bolilor. Pentru ca zeul să fie mărinimos şi să nu abată bolile asupra lor, localnicii au depus la bord orez, carne de pui şi de miel.

Ritualul se desfăşoară o dată la trei ani şi îşi are originea într-o străveche legendă. Acum 14 secole, cinci învăţaţi şi-au dat viaţa pentru a preveni o epidemie. Împăratul, emoţionat de sacrificiul lor, a creat ritualul corăbiei arse, menit să îndepărteze bolile pentru totdeauna.

Festivalul Donggang Wang Yeh este cea mai mare manifestare rituală din Taiwan. Ritualul s-a născut din "teama faţă de boli precum ciumă holeră şi malarie. Oamenii şi-au pus credinţa în zei fiind convinşi că aceştia pot eradica bolile mortale", a explicat Lin Mao-hsien, profesor asistent la catedra de cultură taiwaneză a Universităţii Naţionale Taichung.

"Chiar şi în zilele noastre Wang Yeh, despre care se credea că este emisarul divinităţii şi al tărâmului celest pe pământ, este invocat pentru a păzi oamenii de virusul H1N1", explică Lin.

Sursa: Antena 3

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login