Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Amestecul de prajituri

Se cumpara o cutie de amestec pentru prajituri – poate sa fie tarta cu migdale, negresa sau chiar briose pufoase. Se scoate plicul din interior (sau plicurile, uneori e nevoie de ceva  mai mult efort), se adauga doar foarte putine ingrediente in afara de ce exista deja in cutie (uneori apa, alteori ulei). Se amesteca 5 minute. Se pune in formele dorite si se lasa 20 de minute la copt. Ceea ce era doar un praf intr-o cutie in urma cu jumatate de ora acum este ceva bun, cald si proaspat.

Tot asa, fiecare zi, fiecare dimineata, incep ca un praf, ca o boare in inima si minte. Exista lucruri pe care stim cu siguranta ca le vom face. Exista unele pe care speram sa le ducem la infaptuire si care sa devina ceva “gustos” cand scoatem tava zilei acesteia la racorit. Si mai exista unele de care nu avem habar, lucruri mici care se impletesc, se amesteca, se combina minunat in ceva frumos si parfumat. 
Oameni care bat la usa exact cand credeai ca esti singur. 
Mesaje care iti ajung intr-o sticla, desi te credeai naufragiat pe o insula pustie. 
Un buzunar secret in care gasesti o hartie de 10 lei.
O ploaie de 7 minute care te racoreste si te trezeste la o viata plina.
O floare de lamaita care iti parfumeaza coltul cel mai ascuns al camerei.
O promotie care reduce pretul exact la produsul de care aveai nevoie urgent.
O ora de pauza in mijlocul zilei in care dai peste cineva pe care nu l-ai mai vazut de zeci de luni. 
Acelasi aluat, acelasi gust, aceeasi aroma, dar cu potential enorm de a deveni cu totul altceva.

Cate lucruri nu s-au schimbat in viata noastra intr-o ora, acea ora in care s-a copt aluatul si amestecul existent a devenit prajitura? Poate ca-i o ora in care am schimbat fusul orar, o ora in care am semnat certificatul de casatorie, o ora in care am terminat prezentarea dizertatiei, o ora in care a inflorit trandafirul japonez, o ora in care ne-am gasit locul in parcul preferat, o ora in care am iesit din coma la viata.
Cat potential si ce transformari!

Si ora dupa ora, si zi dupa zi, si luna dupa luna, viata noastra poate sa ramana un amestec prafuit de substante intr-un plic de hartie frumos colorant. Sau, prin interventia unor oameni care sa ne provoace, sa ne starneasca, sa ne umfle de bucurie sau sa ne faca sa ne desumflam de emotie, a unor experiente miraculoase cu Dumnezeu , a unor anotimpuri care se schimba “altfel” pentru noi de acum. Pregateste-te sa fii cea mai grozava prajitura care exista pentru ca exista un Bucatar care stie exact ce iti trebuie pentru ca sa te transformi in potentialul pe care il ai scris pe cutie. Tu ce alegi sa faci cu amestecul tau pentru prajituri?

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login