Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Iubesc grădinarii

Eu sunt o plimbăreaţă. 
Mama spune că asta se întâmplă pentru că m-am născut „în deplasare” (adică la Ploieşti). Eu zic că asta se întâmplă din cauză că îmi place prea mult „afară”. Îmi plac clădirile, m-aş pierde pe străduţe, numai ca să îmi ridic ochii spre mansarde şi spre ferestre unde există gardenii, spre geamuri colorate la care stau pisici leneşe, spre cămăruţe în care bunici ascultă muzică interbelică.

Îmi plac maşinile. Nu acelea scumpe, nu mărci celebre, ci motoarele în sine, buchetele de flori pe bancheta din spate, balerinii pitiţi sub scaunul şoferului, dosarele cu foi nebănuite şi şosete de schimb cu faţa canarului Tweety.

Iubesc oamenii. Mici, slabi, negri, murdari, cu ochii închişi. Oamenii care cred că pot totul şi oamenii care cred că nu pot nici măcar să-şi ridice ochii din pământ. Îi iubesc pe cei care nu se tem de sânge şi care ştiu şi să taie şi să coasă la loc. Pe cei care au şi pe cei care nu au. Pe cei care cred că ştiu şi pe cei care au uitat de mult. 

Dar cel mai mult îi iubesc pe grădinari. „Grădinari”. 
Toţi grădinarii trăiesc în locuri perfecte, frumoase, curate, parfumate.
Toţi grădinarii trăiesc în asemenea locuri pentru ei le construiesc, rădăcină cu rădăcină, frunză cu frunză şi petală cu petală. Ei au răbdare ca totul să crească, au atenţia necesară, au ştiinţa să taie totul la vremea potrivită şi înţelepciunea să culeagă la timpul potrivit. Tot ce le oferă bun şi folositor Dumnezeu.

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login