Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Nebunia furtunii

Eu sunt unul dintre putinii oameni care nu stiu sa inoate. Nici nu mi-e frica de apa, nici macar nu am incercat vreodata sa ma duc la vreun curs, prin urmare nu am nicio scuza. Pur si simplu a fost ceva ce nu am avut niciodata pe lista mea. Recunosc insa ca atunci cand ma uit la o furtuna pe mare, mi se face pielea de gaina. Mi se pare incredibil cat de neajutorata poate fi o barcuta in mijlocul valurilor uriase, care o dau incoace si incolo ca pe o frunza uscata. Incredibil cum furtuna transforma marea intr-un invelis alb si spumos si in ziduri de apa care se sparg cu asa un zgomot incat nu mai poti auzi nimic altceva. Plesnituri, vuiet, harmalaie, miscare multa si haotica – asta inseamna o furtuna pe mare. Parca doar scriind despre asta ma gandesc deja la “acasa”, unde e cald, uscat, liniste si in special un loc sigur de adapost. 

Ce facem atunci cand aceeasi furtuna, poate una chiar mai puternica si mai galagioasa se petrece inauntrul nostru? Indiferent ce incercam sa schimbam, furtuna ramane acolo. Indiferent unde mergem, furtuna pleaca cu noi. Cu remuscarile ei care urla, cu amintirile ei neplacute care scrasnesc din dinti, cu vorbele nespuse care parca ard buzele, cu toate cele rele spuse care usuca gatlejul, cu toate de ce-urile si ce-ar fi fost-urile. Astea nu se uita. De astea nu poti fugi, nu te poti ascunde. De atatea ori am avut parte de furtuni mai mult sau mai putin asemenea celei despre care scriu aici. Si de atatea ori am simtit ca as face orice numai sa ma distraga de la suierul si nebunia ei. Si de atatea ori am fost neputincioasa in demersul de a potoli urgia furtunii. Pentru ca furtuna nu se stinge, nu se linisteste de la sine. 

Asadar am gasit in tema aceasta un subiect numai bun de abordat pentru editorialul de astazi, pentru ca multi oameni au nevoie inca sa stie cine poate calma furtuna si cum pot ajunge in locul acela in care pot gasi odihna, siguranta si caldura – pe interior. Mai intai, indiferent cat de puternic este vantul, cat de tare se aude tunetul sau cat de speriat ai fi…Dumnezeu este mai puternic decat toate acestea. 

Psalm 107:28-31 “Atunci, in stramtorarea lor, au strigat catre Domnul, si El i-a izbavit din necazurile lor. A oprit furtuna, a adus linistea, si valurile s-au potolit. Ei s-au bucurat ca valurile s-au linistit, si Domnul i-a dus in limanul dorit. O, de ar lauda oamenii pe Domnul pentru bunatatea lui, si pentru minunile Lui fata de fiii oamenilor!

Puterea pe care o are Dumnezeu asupra naturii este doar o particica a puterii pe care o are El asupra furtunilor din inima omului – cat de bine poate linisti El furtuna dinlauntru daca poate face valurile si tunetele sa taca? Cat de mare este oceanul in comparatie cu inima noastra? Dar cat de importanta este inima aceasta pentru El! Dumnezeul pe care Il cunosc eu tine la toate detaliile creatiei Sale. Nicio petala de floare nu cade fara stirea Lui, niciun pui nu iese din oul sau fara ca El sa stie, cu atat mai mult tine El cont de o inima prinsa in furtuna. 

El ma iubeste mai mult decat pot pricepe eu acum, dar sunt absolut sigura ca mai am multe de aflat si de inteles. Si ce daca eu nu pot potoli furtuna? Cunosc pe Cineva care poate face asta. Si ce daca sunt un dezastru umblator? Cunosc pe Cineva care poate face totul sa taca, sa treaca, sa nu mai doara. Scapa de toate gandurile coplesitoare de tipul “mi-am ratat intreaga viata, casatoria mea se destrama, sunt dependenta de asta sau de aia, partenerul meu ma inseala, tocmai ce am primit un diagnostic distrugator, copilul meu sufera si nu pot face nimic in legatura cu asta, nu pot face copii dar mi-as dori foarte mult, nu mai vreau sa traiesc” (si lista ar putea continua cu lucruri ce respira lipsa de speranta si sunt imbibate in durere). 

"Ei s-au bucurat ca valurile s-au linistit, si Domnul i-a dus in limanul dorit." Nu-i asa ca acesta este un verset minunat? Dupa ce Dumnezeu calmeaza furtuna din inima ta, El nu doar te lasa in acel loc. Credinciosia Lui ramane si ne calauzeste spre casa. Spre casa aceea unde e cald, uscat, liniste.  

Indiferent cat de mare este furtuna din viata ta, bucura-te pentru ca Dumnezeul Tau este mai mare decat orice furtuna. 

Iti doresc o saptamana calda ca un foc de tabara, ca un scaun confortabil si ca o pereche pufoasa de papuci, toate in acelasi timp! 

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login