Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Cuvinte colorate - de Denisa Stamate Niciodată nu am trăit ce am trăit aseară

Niciodată nu am trăit ce am trăit aseară

Să vă povestesc. Eram pregătită de somn şi mă cuibărisem în patul răcoros şi primitor. La ora 10, aşa cum fac de aproape 15 ani. Cu toate LED-urile stinse, cu draperiile trase şi geamul deschis. 1 minut. 2 minute. 5 minute. Nu doar că nu am reuşit să adorm imediat, ba chiar am şi început să lucrez. În minte. Să număr. Să caut titluri. Să ma loghez la Twitter şi Pinterest. Să editez poze. Să citesc şi să scriu. Să număr pe degete zile şi evenimente. Până când am constatat că eram acolo de 30 de minute şi eu munceam în continuare. 

Acolo şi atunci am început să mă gândesc mai sus de problemele mele mărunte şi de lucrurile pe care trebuia să le fac a doua zi. Am început să mă gândesc la  stelele de deasupra mea cu lumina lor scânteietoare. De la departare sunt aşa de mici, dar în realitate aşa de mari...cam ca problemele mele. Oare preocupările mele de astăzi vor mai conta lunea sau joia viitoare? Vor mai fi preocupări sau doar lucruri bifate de pe lista mea? Mi le voi mai aminti? Şi dacă răspunsul meu rămâne nu, de ce îmi bat capul cu ele?

În realitate, viaţa noastră este presărată cu atâtea pietre preţioase. Unele vin ca atare, pietre preţioase în sine, tăiate frumos, şlefuite, numai bune de pus sub strălucirea vreunei raze. Alte pietre preţioase sunt create de alţii, care te iubesc şi te preţuiesc în ciuda nimicniciei tale. 

Între aceste pietre preţioase se găseşte mama. Se găseşte o cană de ceai de soc pe care ţi-o face mama, o melodie pe care nu ai mai ascultat-o din liceu, un răsărit de soare văzut de la geamul pe sub care înfloresc teii, o mierlă care începe să cânte imediat după ce te trezeşti, o răcoare plăcută care te învăluieşte puţin. Lămâiţa care a înflorit în vază. Ultimul baton de ovăz şi fructe cu o jumătate de linguriţă de miere de salcăm. O carte care îţi este atât de dragă încât nu laşi nici praful să se aşeze pe ea. O poză cu un om foarte drag. Un glob de sticlă în care ninge liniştit.

Ah, şi câte aş mai avea de scris pe lista aceasta. Eu sunt înconjurată de diamante! Şi când am descoperit aceasta am încetat să mă mai plâng. Şi am reînvăţat un lucru minunat: eu sunt responsabilă să creez şi să aşez în viaţa celor din jurul meu câteva diamante. Cunosc oameni care nu au stat niciodată în lumină soarelui şi copii care nu au văzut niciodată cum arată soarele sau o floare. De fapt, nu au văzut niciodată nimic. Există câţiva bolnavi de cancer a căror cea mai mare dorinţă este o injecţie cu morfină. Şi câţiva bolnavi de tuberculoză care şi-ar dori, mai mult decât orice, ca oamenii să nu mai fugă  de ei. 

Cu siguranţă, ai şi tu oameni cărora să le oferi pietre preţioase sau pentru care să fii un diamant, în care se reflectă Dumnezeu. Să nu ne aşteptăm să ne fie uşor pentru că lucrurile frumoase şi preţioase, asemenea unui diamant, se creează sub presiune şi căldură. Cu cât e intensitatea mai mare, cu atât mai rezistenţi vom fi pe viitor, cu atât vom străluci mai puternic. 

Să ne bucurăm, aşadar, în momentele imperfecte ale vieţii noastre care ne dezvăluie despre noi că avem potenţialul de a deveni rezistenţi, nu de a ne rupe. Şi să acţionăm în momentele imperfecte ale altora pentru a deveni, împreună, pietre preţioase. Asta vă doresc săptămâna aceasta şi tot restul vieţii voastre!

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login