Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Soarele vietii

Cât de dorită este lumina soarelui în lunile de iarnă! Lumina aceea călduţă care îţi face obrajii rozalii, lumina şi căldura aceea de martie cu o forţă germinativă superioară, lumina aceea de o incomparabilă frumuseţe. În zilele fără soare ca aceasta de azi, cu cerul gri, parcă toate tac, toate dorm, frumuseţea devine ascunsă ori respingătoare, păsările cântă mai rar şi oamenii iubesc mai puţin. Ajunge să apară o singură rază de după nori ca totul să se schimbe, să ne trezim că zâmbim la cer, să vedem că totul prinde viaţă şi străluceşte de parca natura însăşi ar râde şi s-ar bucura. Soarele pătrunde în măruntaiele pământului, omoară microbii, învinge frigul şi bezna, se reflectă în fiece ochi de apă, spre soare se îndreaptă toate plantele, toate privirile.
Tot un soare, dar unul cu o lumină infinită şi o căldură veşnică există şi în viaţa spirituală. Fiecare făptură creată, fiecare secundă de viaţă, fiecare om se poate umple de lumina acestui Soare, care este calea, adevărul şi viaţa. Fiecare poate să se bucure şi să se umple de razele Lui, pentru că el apare şi peste buni şi peste răi.
Toţi oamenii care primesc în suflet căldură, lumină şi iubire pot să le reflecte mai departe, răspândind mai departe un curcubeu de culori, asemenea luminii desfăcute într-un bob de rouă. Din păcate, nu toţi suntem atenţi la această lumină, nu avem urechile şi sufletul deschis pentru a primi aceste bucăţi de căldură. Şi tot din păcate, există oameni care nu doar că nu te atrag cu bunătate, ci îşi doresc dinadins să te simţi prost în preajma lor, să te facă să te simţi ca un nimic, să îţi facă promisiuni pe care nu intenţionează să le împlinească vreodată sau să fie amabil cu tine doar până reuşeşte să te folosească. 

Există, de asemenea, oameni capabili să te facă să te simţi mare, important, să te facă auzit, să te mângâie chiar şi fără să te atingă, care readuc buna dispoziţie şi sunt buni transmiţători de lumină. Cel ce iubeşte lumina merge spre lumină, iar lumina se reflectă în el. Fii atent şi sigur vei găsi o rază de lumină şi de speranţă. Arată-le-o celor posomorâţi, celor ce şi-au pierdut nădejdea. Apropie-te cu naivitate de copil de un bătrân; trezeşte pe cei apăsaţi de trudă cu speranţă. Pe cei suferinzi fă-i să creadă că orice rău este spre bine, pe cei indiferenţi sau căzuţi în disperare ajută-i să aprindă o scânteie de bunătate. Caută să nu se micşoreze în tine puterea razelor de lumină, nu scăpa nicio rază de bunătate, îndepărtează-te de tot ce este impur, neclar, haotic, monstruos şi fă să pătrundă acolo apa de viaţă şi bucuria fiinţei. Şi caută în fiecare om invitaţia de a te reîndrăgosti de lume şi de lumină!

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login