Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Stii tu cat de inalt e cerul?

“Iertati deranjul, nu am avut timp sa fac curatenie”.
“Imi pare rau ca nu am avut timp sa invat pentru examenul acesta”
“Am o viata asa de agitata ca nu gasesc vreme si de citit o carte buna” 
“Cand sa mai tin si post?” 
“Cand sa ma mai rog?”

Mereu gasesc scuze. Mereu aman sa aflu pentru ce m-a creat Dumnezeu. Mereu am incercat sa fiu asemenea altcuiva si nu mereu am fost cel mai bun model de urmat. Dar intotdeauna, intotdeauna am ajuns la un capat de drum dezamagitor, cand mi-am dat seama ca degeaba am incercat sa seman cu altcineva, sa beau ce bea altcineva, sa vorbesc cum vorbeste altcineva si sa cumpar ce cumpara altcineva. Si nu mereu, dar destul de des, evit sa accept responsabilitatea pentru propria viata: sa stiu ce, cum si cand si sa nu mai intreb de ce. E un semn de maturitate pe care nu l-am acceptat pe deplin si ma straduiesc sa invat.

In cautarile si eforturile mele, ma gandeam la Moise si la parcursul vietii lui. Cat de convenabil ar fi fost pentru el sa fie baiatul fiicei faraonului si sa traiasca o viata de lux si de confort. Cat de usor ar fi fost sa gandeasca ca de aceea i-a salvat Dumnezeu viata pe cand era doar un bebelus – ca sa ajunga mare, sa scape de saracie si de asuprire. Sa ii multumeasca lui Dumnzeu ca nu a ingaduit sa fie rob, ci stapan. Si este incredibil cat de asemanator cu Moise gandim si noi astazi. 

La fel ca si el, suntem tentati sa gandim ca Dumnezeu ne iubeste daca ajungem intr-un loc in care ne este bine. Credem ca meritam, ca suntem indreptatiti, ca nimeni nu e mai potrivit decat noi pe locul acela, ca nimeni nu s-ar descurca mai bine sa fie lider pentru acesti sau acei oameni. Ca nimeni nu este mai intelept, mai modest, nimeni nu are idei mai bune decat noi, nimeni nu stie la fel de bine strategia, nimeni nu are relatii la nivel inalt ca mine. Cat de gresit! Si ce ar fi trebuit sa gandeasca Moise atunci cand a pascut oile in pustie timp de 40 de ani? Ca il pedepseste Dumnezeu pentru crima pe care o comisese? Istoria a aratat ca cei 40 de ani de pastoratie naturala l-au facut pe Moise “un om foarte bland, mai bland decat orice om de pe fata pamantului.” (Numeri 12,3)

Toate lucrurile acestea imi dau de gandit, din mai multe motive. Mai intai, nu orice lucru care ti se pare rau este rau; este posibil sa aiba o semnificatie pe termen lung pe care nu o intelegi acum. Apoi, nu orice lucru sau loc care ti se par bune sunt bune – lucrurile importante si profunde nu au iesit din indestulare, confort si bucurie. Si cu adevarat lucrurile iesa dupa cum decizi tu. Poti sa spui ca nu ai timp pentru o carte buna sau de invatat pentru un examen, dar eu nu te cred. Ai suficient timp cat au si altii, ai suficient timp cat decizi tu sa ai pentru ceva, orice. Esti atat de aproape de prietenii tai pe cat decizi. Iti citesti cartea preferata sau Biblia atat cat decizi sa o citesti. Te rogi atat cat vrei sa te rogi. Inveti atat cat vrei sa inveti. 

Stii tu cat este de inalt cerul deasupra ta? Atat cat ti-l imaginezi.
Stii tu cat de puternica este dragostea? Atat cat vrei tu sa o simti.
Stii tu cat de aproape iti este Dumnezeu? Atat cat Il lasi tu sa-ti fie.
Stii tu ca depinde numai de tine daca inaintezi sau bati pasul pe loc? Daca realizezi ceva sau daca viata trece numai pe langa tine? Daca transformi mica ta lume care te inconjoara sau daca ramane totul neschimbat in jurul tau? Toate acestea iti stau in putere; daca vrei. Si nu esti singur niciodata.

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login