Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Cuvinte colorate - de Denisa Stamate Ziua în care viaţa nu mai este grea

Ziua în care viaţa nu mai este grea

Nu doar o dată m-am plâns că viaţa este grea. 
Nu doar o dată am simţit că mă sufoc, că nu mă mai pot ridica deasupra valului, că nu mai pot ieşi din taifun, că nu mai am nicio busolă.
Nu doar o dată am considerat că am ajuns suficient de departe pentru a-mi permite să mă întorc. 
Şi nu doar o dată am crezut că nu este nimic mai greu decât ceea ce am trăit până acum. 

Nu mi s-a întâmplat de multe ori să găsesc ceva prea dificil de făcut; de obicei ţin capul sus şi pumnii strânşi suficient de mult cât să trec peste încercări cu bine. Şi totuşi tot ce am trăit nu este nici la degetul cel mic al încercărileor cu adevărat grele ale vieţii.

Ce să alegi între a trăi o viaţă „de calitate” care să dureze 2 luni sau o perioadă de chimioterapie, care să-ţi prelungească viaţa cu încă vreo 2?

Ce să alegi între salvarea numai unuia dintre copiii tăi sau posibilul deces al unuia singur? Ce faci când cel mai drag om din lume este menţinut în viaţă doar de aparate? Ce decizi atunci când copilul ce se ţi se va naşte, tu – mamă văduvă-, nu are creier? Singurul lucru valoros pe care îl ai de la cel iubit va fi toată viaţa o legumă? Ce faci atunci când te apropii de menopauză şi mai ai doar câteva ovule disponibile, dar copilul pe care îl porţi îţi ameninţă viaţa?

Şi întrebările pot continua. Situaţii dificile, probleme care fac – cu adevărat – viaţa grea.

Şi când eşti într-una din aceste situaţii, tu sau cineva apropiat, îţi dai seama că întârzierea salariului e un inconveninent la fel de mic precum o muscă, ce îţi bâzâie la urechi, în comparaţie cu durerile pe care ţi le provoacă leucemia, de exemplu. Să-ţi fie teamă să te culci ca să nu te trezeşti în dureri atroce şi transpiraţii reci. Să fii dispus să faci orice ca să nu ţi se mai umfle splina, să nu te mai doară umerii şi genunchii, să nu te mai trezeşti cu sânge în gură.

Sau să preferi toate cele de mai sus decât să te strângă inima de durere pentru că nu ştii ce decizie să iei, într-o problemă cu miză etică. Să îţi simţi fiecare gram de sânge plutind în derivă şi oprindu-se ba în inimă, ba în creier.

Să mai îndrăznesc eu să spun că am o viaţă grea? Să mă mai plâng că nu pot, că nu ştiu? Să mă deranjeze o întindere de ligament? Să te mai plângi că eşti singură, deşi vrei să te căsătoreşti, la 50 de ani? Să mă gândesc doar ce ratat sunt că nu am o casă sau o maşină? Să mai deschideţi gura şi să fiţi nemulţumiţi că sunteţi prea slabi ori prea graşi, prea scunzi, că aveţi părul prea rar sau pistrui?

Nu am dreptul nici să plâng, nici să mă plâng. Şi îndrăznesc să cred că nici voi :)
Să aveţi o săptămână excelentă!

 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login