Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Economic

Economic

«Petrecerea s-a terminat». Planul lui Obama de salvare a economiei americane nu va opri catastrofa

Barack ObamaIn prima sa conferinta de presa de la Casa Alba, Barack Obama a anuntat cu sobrietate ca “petrecerea s-a terminat” pentru americanii dornici sa cheltuiasca. Folosind termeni apocaliptici, Obama a incercat sa-si vanda planul de salvare a economiei americane, in valoare de peste 800 de miliarde de dolari. Strategia sa, bazata pe stimularea artificiala a consumului, are toate sansele sa esueze.

Citeşte mai mult...
 

80% dintre români nu plătesc rata la timp. Bancherii vor să-i păsuiască

80% dintre români nu plătesc rata la timp. Bancherii vor să-i păsuiască.Executarea silită în contextul economic actual nu îşi atinge scopul: datornicii nu mai au cu ce să-şi achite restanţele.

În jur de 80% din creditele acordate de bănci se plătesc după data scadenţei.

Populaţia dar şi firmele care au probleme cu achitarea creditelor ar putea să primească un balon de oxigen de la bănci. Bancherii au cerut Băncii Naţionale a României (BNR) prelungirea perioadei până la executarea silită a debitorilor restanţieri de la 90 de zile – în prezent – la 120 sau chiar 150 de zile.

Citeşte mai mult...
 

Barbatii vor fi intretinuti de femei in timpul crizei economice

Criza economică va duce la o situaţie unică până acum în istorie: numărul femeilor angajate îl va depăşi pe cel al bărbaţilor cu un loc de muncă. În această situaţie, bărbaţii îşi vor pierde titlul de cap al familiei în favoarea femeilor, care vor asigura supravieţuirea familei pe tot parcursul crizei.

Numărul femeilor care lucrează nu s-a schimbat de la începutul crizei economice. Situaţia stă cu totul altfel pentru bărbaţi însă. Numai în SUA 82% dintre concedieri s-au făcut în rândul bărbaţilor, potrivit New York Times.

Citeşte mai mult...
 

Dobrogea, pe locul doi în Europa ca potenţial eolian

România are cel mai ridicat potenţial din sud-estul Europei în domeniul energiei eoliene, sud-estul Dobrogei plasându-se chiar pe locul al doilea la nivelul întregului continent, relevă un studiu Erste Group.

  • Potenţialul eolian al României este estimat la 14.000 MW capacitate instalată, însă ţara noastră dispune deocamdată de doar 7 MW instalaţi în turbine eoliene.

  • Potrivit unui studiu al Institutului Român pentru Energie (IRE), sectorul energiei eoliene ar putea contribui cu 13 TWh la necesarul naţional anual în 2020, scenariu care ar implica dezvoltarea de capacităţi de producţie complementare, bazate pe turbine de gaz, care să dezvolte până la 15 TWh.
Citeşte mai mult...
 

Criza economica scoate Europa in strada

Bulgaria, Grecia, Letonia, Islanda, Marea Britanie şi Germania sunt afectate de frământări sociale. Guvernele europene se confruntă cu un val de proteste, muncitorii cerând protecţie faţă de competiţia străină, pe măsură ce situaţia economică se deteriorează.
Grecia: ciocniri între agricultori şi poliţie

În condiţiile în care şomajul în cele mai mari ţări ale Uniunii Europene este în creştere sau ameninţă să crească, mai rapid decât oricând după anii ’30, grevele, demonstraţiile şi blocarea drumurilor au intrat în cotidian.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 10 din 18
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login