Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Economic

Economic

Un aliment cu termen de valabilitate de 2.000 de ani

Mierea românească se vinde mai bine la export decât în România. Şi asta pentru că drumul în ţări precum Japonia, Germania sau SUA nu se face în borcane, ci în butoaie de tablă de 300 de kilograme. Din aceste ţări, mierea este amestecată, ambalată şi reexportată, până i se pierde urma ca produs românesc.

Directorul economic al Complexului Apicol Veceslav Harnaj, Constantin Popa, ne-a explicat că mierea trece printr-un proces numit cupajare, prin care un procent de 20-30% din cea din Sud-Estul Europei este amestecat cu miere provenind din China sau Argentina, de o calitate inferioară ca gust şi proprietăţi.   

Citeşte mai mult...
 

Lumea intră oficial în recesiune

Grav afectate de criză, pieţele emergente nu mai pot asigura o creştere economică minimă a lumii, susţine Banca Mondială.

Statele lumii se îndreaptă rapid spre prima recesiune economică extinsă la nivel global de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, pe măsură ce criza declanşată în Statele Unite cuprinde treptat ţările în dezvoltare, avertizează Banca Mondială într-un raport.

Documentul, dat publicităţii înaintea summitului G20 care va avea loc luna viitoare, la Londra, recomandă marilor puteri, afectate, de asemenea, de impasul economic, să aloce 0,7 procente din sumele repartizate programelor de stimulare a pieţei interne unui Fond de Vulnerabilitate destinat asistării ţărilor în curs de dezvoltare.

Citeşte mai mult...
 

Cea mai ieftină maşină din lume, de vânzare începând cu aprilie

Cea mai ieftină maşină din lume, cu un preţ sub 2.000 de dolari, Nano, va fi pusă în vânzare din aprilie, după câteva luni de amânări determinate de problemele cu care s-a confruntat principala uzină din India unde modelul este fabricat de grupul auto Tata Motors.

Tata Motors, cel mai mare constructor de automobile din India, a anunţat că va lansa formal Nano pe 23 martie, iar cumpărătorii pot comanda maşina începând cu a doua săptămână a lunii aprilie.

Citeşte mai mult...
 

Ieftiniri cu forta. Pretul alimentelor ar putea scadea cu 30% intr-o luna

Pretul alimentelor ar putea scadea cu 30% intr-o lunaProdusele agroalimentare s-ar putea ieftini în supermarketuri în circa o luna, în urma implementarii Ordonantei de Urgenta care transpune unele reglementari ale Codului de bune practici, a declarat, ieri, Ilie Sarbu, ministrul agriculturii.

Citeşte mai mult...
 

Isi cer scuze pentru ca au provocat criza

criza financiara provocataTrei dintre directorii executivi ai Royal Bank of Scotland Group Plc si HBOS Plc si-au cerut scuze pentru faptul ca prin actiunile lor au determinat prabusirea bancilor pe care le-au condus contribuind astfel la propagarea crizei financiare in Regatul Unit.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 9 din 18
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login