Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Economic Cea mai ieftină maşină din lume, de vânzare începând cu aprilie

Cea mai ieftină maşină din lume, de vânzare începând cu aprilie

Cea mai ieftină maşină din lume, cu un preţ sub 2.000 de dolari, Nano, va fi pusă în vânzare din aprilie, după câteva luni de amânări determinate de problemele cu care s-a confruntat principala uzină din India unde modelul este fabricat de grupul auto Tata Motors.

Tata Motors, cel mai mare constructor de automobile din India, a anunţat că va lansa formal Nano pe 23 martie, iar cumpărătorii pot comanda maşina începând cu a doua săptămână a lunii aprilie.


Automobilul, cu un preţ care s-ar putea ridica la 100.000 de rupii, a fost prezentat în ianuarie 2008 şi ar fi trebuit lansat în octombrie.

Proteste violente ale unor fermieri, nemulţumiţi de compensaţiile primite în schimbul rechiziţionării terenurilor pe care Tata Motors îşi desfăşoară activităţile, au afectat producţia uzinei unde se fabrică Nano.

"Aşteptăm doar o producţie limitată, poate 3.000 de unităţi pe an, aşa că perioada de aşteptare ar putea fi lungă", a afirmat Surjit Arora, analist la Prabhudas Lilladher.

O nouă fabrică pentru construirea micului automobil ar putea intra în funcţiune până la sfârşitul acestui an.

Iniţial, Tata Motors a anunţat că Nano va avea un motor pe benzină de 623 centimetri cubi, cuplat la o cutie de viteze cu patru trepte. Ulterior, oficialii Tata au lăsat să se înţeleagă că Nano va fi echipat şi cu un motor diesel de 800 de centimetri cubi, precum şi cu un sistem de propulsie hibrid.

Şi alţi constructori, printre care Ford, Volkswagen, Toyota, Honda Motor şi Fiat, încearcă să producă maşini mici, pentru pieţele emergente.

 

Sursa: Mediafax

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login