Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Economic Ieftiniri cu forta. Pretul alimentelor ar putea scadea cu 30% intr-o luna

Ieftiniri cu forta. Pretul alimentelor ar putea scadea cu 30% intr-o luna

Pretul alimentelor ar putea scadea cu 30% intr-o lunaProdusele agroalimentare s-ar putea ieftini în supermarketuri în circa o luna, în urma implementarii Ordonantei de Urgenta care transpune unele reglementari ale Codului de bune practici, a declarat, ieri, Ilie Sarbu, ministrul agriculturii.

„Am solicitat ca în trei zile sa fie finalizata ordonanta care legifereaza Codul de bune practici semnat anul trecut de producatori si retaileri, astfel încât în maximum una-doua saptamâni sa intre în circuitul de avizare. Cred ca în trei saptamâni, ordonanta ar putea intra în vigoare”, a precizat Sârbu.

„Consumatorii vor putea fi siguri de ceea ce vor cumpara si nu vor trebui sa mai astepte de la o zi la alta anumite modificari de preturi la produsele agroalimentare. Nu pot afirma ca acestea vor fi fixe, dar se vor încadra într-o anumita regula stabilita de comun acord. Sper ca dupa iesirea acestui act normativ vom mânca produse mai ieftine”, spune si secretarul de stat Catalin Rosculete.

  „Estimez ca vom avea produse alimentare mai ieftine cu pâna la 30%, în doar doua, trei luni.  Acum, în toate supermarketurile exista un pret aproximativ egal, dar în clipa în care acele bugete de marketing vor fi introduse în pret, retelele care au cheltuieli foarte mari si au nevoie de bugete foarte mari vor iesi singure din piata. Practic, acum cel mai mic pret al pietei, pe care îl auzim în permanenta, este de fapt cel mai mare.  În prezent, nu toate retele comerciale au aceleasi cheltuieli, dar daca bugetele vor deveni transparente, se va simti în pretul la raft doar adaosul comercial, adica pretul corect”, a precizat si Sorin Minea, presedintele Romalimenta.


Reprezentantii supermarketurilor sunt insa de alta parere. „Daca ne închipuim ca preturile la raft sunt influentate doar de serviciile de marketing pe care le presteaza retailerii catre furnizori, cred ca gresim. Sunt influentate si de costurile de productie ale furnizorilor, de cele de transport, de logistica, de depozitare si de cele ale materiilor prime”, a precizat Adrian Manolache, secretarul general al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din România. Acesta a mentionat ca vom putea vedea la raft, în perioada urmatoare, atât preturi mai mici, cât si mai mari la alimente.

Sursa: Gardianul

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login