Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Economic În cât timp vom rămâne fără petrol

În cât timp vom rămâne fără petrol

Rezervele de petrol ale planetei se vor epuiza în 30 de ani, dar vor fi necesari alţi 100 de ani până când să existe suficientă energie reconversibilă care să înlocuiască aceste hidrocarburi, afirmă un studiu american, citat de AFP.

În acest document, publicat de site-ul Environmental Science and Technology, cercetători de la Universitatea Californiei din Davis /UC-Davis/ estimează că cei 1.332 mii de miliarde de barili ai rezervelor de petrol brut se vor epuiza în anul 2041 din cauza unui consum mondial de 85,22 milioane de barili zilnic, crescând cu 1,3 % anual.

Pentru a determina când va exista o ofertă suficientă de energii reconversibile pentru a înlocui hidrocarburile, profesorul în inginerie Debbie Niemeier şi cercetătoarea Nataliya Malyshkina au extrapolat preţurile acţiunilor societăţilor furnizoare de energii reconversibile. Ei au comparat preţurile titlurilor a 25 de companii petroliere cotate pe pieţele bursiere americană, australiană şi eurpeană cu cele ale celor 44 de companii din sectorul energiilor reconversibile.

A reieşit că valorizarea bursieră a companiilor petroliere o depăşeşte de departe pe cea a companiilor energiilor alternative. Potrivit cercetătorilor, aceasta înseamnă că investitorii cred că petrolul va continua să fie folosit într-un viitor apropiat şi să depăşească sectorul energiilor reconversibile.

Modelizând o evoluţie a titlurilor bursiere, cercetătorii au stabilit că abia în anul 2141, adică la 100 de ani după epuizarea petrolului, va exista o ofertă suficientă de energii reconversibile, ceea ce va complica mult utilizarea automobilelor timp de aproape un secol.

Două treimi din petrolul brut sunt rafinate pentru a fi transformat în benzină sau motorină pentru vehicule. Un scenariu mai optimist prevede că rezervele de petrol se vor epuiza în 2054.

SURSA: Capital
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login