Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii

Revista SemnificatiiSă nu...îţi iroseşti viaţa

Tu ai primit un dar superb şi încântător, viaţa. Poate că este un clişeu, dar trebuie să recunoşti câteva lucruri cu privire la viaţa aceasta. Mai întâi, nu ai plătit niciun ban pentru ea. Apoi, nu ai ales tu ziua în care să te naşti, nici cine să-ţi fie fratele, nici în ce oraş să vii pe lume. Poate că nu prea eşti de acord cu circumstanţele întâmplării tale pe acest pământ, dar dacă tot nu ai fost consultat, doar nu o să rămâi nemulţumit o viaţă întreagă. Poate că nici prezentul nu pare să fie alcătuit din circumstanţe favorabile, dar poţi să ai toată încrederea că aceste circumstanţe se SCHIMBĂ. Alegerile de clipă de clipă depăşesc circumstanţele de care ne lovim, pentru că  - încă de la naştere – fiecare are un bagaj de calităţi şi talente, daruri materiale şi spirituale pe care nu îl poate lăsa la poarta zilei de azi pentru ca mâine să încerce cu totul altceva.
Citeşte mai mult...
 

Cum să construieşti o catedrală

Dacă îţi cunoşti visul, menirea, misiunea, pasiunea, atunci eşti un om fericit. Felicitări!
Dacă te trezeşti cu un scop, cu un plan, dacă astăzi continui ce ai început ieri sau dacă astăzi începi ceva ce plănuieşti să continui mâine, felicitări! Acesta este un lucru mare de tot, cei mai mulţi oameni nu au nicio idee cum să facă aceasta. Ce te face să vibrezi? Ce îţi aprinde pasiunea? Ce îţi captează atenţia ori de câte ori  visezi cu ochii deschişi şi ce ai face în orice moment al zilei? Care este viziunea pe care o ai cu privire la viitor?
Citeşte mai mult...
 

Viata inalta si maiestuoasa ca o salina

Ieri am petrecut aproape o zi întreagă în salina Unirea de la Slănic Prahova şi trebuie să recunosc că era prima dată când ajungeam aici. Vizitasem în urmă cu 2 ani numai salina Praid, maiestoasă şi gălăgioasă, ca o catedrală barocă intimă. Slănicul este diferit. La Slănic, galeria este mult mai înaltă, cu un tavan suplu şi frumos desenat, asemenea marmurei. Cine ar fi spus că vreodată sarea ar putea semăna cu marmura? Felul în care s-a făcut exploatarea, şi anume descendent de la tavan către vatră în felii succesive de 2.2 metri grosime, cu tăiere orizontală la vatră şi verticală la pereţi, a făcut ca peisajul rezultat să fie incredibil. Există locuri de joacă pentru copii, un loc cu paturi pentru odihna celor care fac tratament, sculpturi, bancuţe, chiar 2 lacuri sărate, dar în ciuda agitaţiei de jos, cupola rămâne singură şi tăcută. 
Citeşte mai mult...
 

Lasă-te resuscitat !...

Ni se întâmplă ades, să ne trezim de dimineaţă şi-apoi "plini" de aer proaspăt să ne îndreptam fiecare spre treburile zilnice. Am auzit de oameni ce beau apă atunci când le e sete, de alţii ce mănâncă atunci când sunt înfometaţi, fac un duş rece când le e cald sau se acoperă când simt că "da frigul".
Citeşte mai mult...
 

Nu uita sa-ti amintesti

Se întâmplă în viaţa aceasta scurtă să rămânem ancoraţi în momentele dureroase care au săpat cicatrici ce încă dor. Se mai întâmplă să purtăm ranchiună unor persoane care ne-au făcut rău, păstrând viu fiece detaliu al suferinţei trecute. Şi se mai întâmplă frecvent să strangem la piept amintiri dragi, preţioase, care fac prezentul nesatisfăcător. Nimic din ce trăim acum nu este la fel de rău ca “acel” moment, nici la fel de frumos ca amintirea cererii în căsătorie, naşterea primului copil după numai 2 ore de travaliu sau primul salariu. Acum nimic nu se mai compară cu ce a fost, fie e mai bine, fie mai rău.
Citeşte mai mult...
 

Furtul de identitate

Un salcâm a fost dintotdeauna un salcâm. El este un copac melifer înalt şi zvelt, ce face flori mici şi albe extrem de atrăgătoare prin aspectul şi mirosul lor. Salcâmul este apreciat pentru calităţile terapeutice, dar poate puţini ştiu faptul că fructele lui sunt nişte păstăi aplatizate, de culoare brun roşcată. Nu ştiu câţi se gândesc vreodată la fructele salcâmului, în special prin prisma faptului că florile sunt atât de valoroase, proaspate sau uscate. Totuşi, nu-mi imaginez ca vreodată salcâmul să-şi dorească să fie asemenea mărului şi să plăsmuiască fructe roşii, parfumate şi lucioase sau dimpotrivă verzi şi crocante. 
Citeşte mai mult...
 

Nu este vorba despre ei, el sau ea

Mă găsesc uneori implicată în proiecte multe, colorate şi zgomotoase şi pentru că iubesc oamenii atât de mult, îmi este imposibil să nu fac cunoştinţă cu 2-3 persoane noi de fiecare dată. Şi pentru că eu sunt departe de perfecţiune, este inevitabil că mă întâlnesc cu oameni cu care mă înţeleg şi mai bine şi mai puţin bine. Nu doar o dată am trăit o frustrare enormă în interacţiunile cu alţi membri ai unei comunităţi, având senzaţia că unii fac anumite lucruri special pentru a mă enerva. Şi probabil că şi vouă vi se întâmplă să vă simţiţi aşa în preajma unor persoane. Vă puteţi imagina cum mă întâlneam şi a doua, şi a treia, şi a zecea zi cu aceeaşi persoană şi ce stare total nepotrivită pentru colaborare. Dar indiferent de starea mea sau a altuia, treaba trebuia făcută.
Citeşte mai mult...
 

Tăiat pentru a creşte

Este uimitor cum, în ciuda degradării de mii de ani a acestui pământ, se manifestă încă aceleaşi principii imuabile care fac ca primăvara să fie un anotimp aşa de aşteptat, ca pământul să nu fie nici măcar cu un grad mai aproape sau mai departe de soare şi ca acceleraţia gravitaţională să nu se schimbe. Aşa cum sunt toate, avem speranţă în fiecare primăvară că din pământul abia dezgheţat vor creşte la loc firişoare de iarbă, că din crengile golaşe vor apărea muguri şi frunze şi flori şi că cele mai multe animale vor da naştere unei noi generaţii de pui. Mediul acesta sărac şi deteriorat este încă prielnic pentru menţinerea vieţii.
Citeşte mai mult...
 

Lucrurile pe care sa nu le faci

 

De mult de tot, sa fi avut eu numai vreo 19 ani, traiam finalul a celei mai bune, productive, fericite perioade a vietii mele si tocmai ce fusesem aleasa sefa de promotie. Impreuna cu marea onoare venea si responsabilitatea de a tine un discurs care sa inspire pe cei prezenti: colegi, parinti, profesori, directoarea liceului, chiar si primarul. 

Citeşte mai mult...
 

Acceptarea limitelor false

Limita.
Punct extrem, margine, restricţie, prag, măsură. Punct ce marchează sfârşitul unei întinderi sau suprafeţe. Punct până la care pot ajunge posibilităţile, facultăţile, mijloacele, capacitatile cuiva Punct extrem al unei acţiuni; linie de sus a unei evoluţii. Una dintre cele mai mari provocari si temeri a omului.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 11 din 68
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login