Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie Femeile cu studii superioare contribuie la creşterea speranţei de viaţă a partenerilor

Femeile cu studii superioare contribuie la creşterea speranţei de viaţă a partenerilor

Femeile cu studii superioare influenţează în sens pozitiv atât şansele proprii de a avea o viaţă lungă, cât şi pe cele ale partenerilor de viaţă, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii suedezi, publicat în revista Epidemiology and Community Healthcare, informează bbc.co.uk.
Un bărbat a cărui parteneră de viaţă a absolvit doar şcoala generală se confruntă cu un risc cu 25% mai mare de a deceda prematur, comparativ cu cel a cărui parteneră a urmat studii universitare.


Autorii studiului consideră că femeile cu studii superioare par să înţeleagă mai bine diversele semnale ale stării de sănătate transmise de membrii familiilor lor.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1,5 milioane de voluntari suedezi, cu vârstele cuprinse între 30 şi 59 de ani.
În cazul bărbaţilor, însă, potrivit aceluiaşi studiu, veniturile obţinute şi statutul lor social sunt factorii care influenţează durata de viaţă a partenerelor de viaţă.

Cercetătorii au analizat datele culese în 1990 în timpul unui recensământ suedez şi au monitorizat până în 2003 participanţii la studiu, colectând informaţii legate de cauzele deceselor unora dintre subiecţi - cancer, maladii cardiovasculare şi atacuri cerebrale.

Educaţia şi statutul social al unei femei sunt mai importante pentru speranţa de viaţă a unui bărbat decât propriul său nivel de educaţie. Totodată, nivelul educaţiei unei femei influenţează mortalitatea în rândul reprezentantelor sexului frumos. Femeile care au absolvit doar şcoala generală sunt cu 53% mai expuse riscului de deces prematur, comparativ cu femeile care au absolvit o facultate.

 

 

Sursa: Jurnalul National

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login