Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Educatie Liceele din Anglia caută elevi în România

Liceele din Anglia caută elevi în România

Liceele engleze şi cele elveţiene îşi extind piaţa şi în România, căutând elevi ai căror părinţi doresc pentru copiii lor un viitor solid, dar sunt şi dispuşi să cheltuiască sume importante cu şcolarizarea acestora. Şcoli engleze de elită precum Bellerbys College, Laing &Dick Colledge şi Brookehouse College sau licee elveţiene cum ar fi TAIS American School, şi-au prezentat oferta, în acest weekend, la Hotelul Hilton din Bucureşti, în cadrul primei ediţii a Târgului World Education.

Admiterea depinde de vârsta elevului (fiind de preferat ca cei interesaţi să se înscrie din timp), studiile anterioare, gradul de cunoaştere a limbii engleze şi planurile de viitor pe care şcolarul le-a stabilit. Taxele sunt însă destul de piperate: un an de studiu costând între 20.000 şi 25.000 de lire sterline în Anglia şi între 50.000 şi 70.000 de franci elveţieni în Ţara Cantoanelor. Pe lângă cele şase licee europene ce vor fi prezente la eveniment, 28 de universităţi vor încerca să atragă cât mai multe aplicaţii din partea studenţilor români. Dacă în cazul învăţământului preuniversitar nu există date concrete cu privire la românii înscrişi în străinătate, în universităţile din Occident ştim că învaţă, în prezent, 50.000 de studenţi, dublu faţă de nivelul anului 2006, cifra preconizată pentru anul 2020 fiind de 180.000. Spre deosebire de licee, universităţile engleze, italiene, daneze, olandeze, spaniole şi bulgare, prezente la târg, oferă avantaje financiare.

La Aarhus School of Business, de pildă, unde studiază 30 de masteranzi români, nu există taxe iar pregătirea în ştiinţe juridice şi economice este foarte bună. Românii nu sunt descurajaţi însă nici de sumele foarte mari pe care trebuie să le scoată din buzunar, cu atât mai mult cu cât în Marea Britanie, de pildă, pot obţine împrumuturi pentru finanţarea studiilor. "500 de români au contractat anul trecut împrumuturi din partea statului britanic, ceea ce reprezintă 70% din totalul românilor care studiază în Marea Britanie. Suma totală pe care statul a acordat-o acestora este de 4 milioane de lire sterline. Anul trecut 500 de tineri români s-au înscris în universităţile engleze iar în 2009, până acum avem 800", a precizat Svetlan Danev, directorul firmei de consultanţă Integral, partener al târgului World Education. Tinerii care vor dori să se înscrie la universităţile din Occident sau care vor să afle mai multe despre ceea ce trebuie să facă pentru ca aplicaţia lor să aibă succes sunt invitaţi să acceseze www.word-education.eu/ro şi să participe la seminariile ce vor avea loc în cadrul târgului.

Sursa: Gandul

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login