Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar

Gandul din sertar

Gandul din sertarAici  vom posta creaţii literare ( poezie, eseuri, proză poetica, etc.) aşteptam sa ne trimiţi ceea ce ai scris, cateva date despre tine şi daca vrei o fotografie (fotografia nu e obligatorie) pe adresa semnificatii(at)majesty.tv . Evident ca ne asumam dreptul de a face o selecţie. Vrem ca acest spaţiu sa fie unul de lansare şi nu unul de publicare a întregii opere. Intenţia este să aducem la cunoştinţa celorlalţi că scrii şi ce scrii. Observaţiile vor fi specifice unei prezentări deci pozitive şi constructive. Daca vrei vom însăila şi câteva observaţii cu titlu particular pe care să le primeşti doar tu. Asta la cerere expresă. În rest trimite şi se vor bucura şi alţii de gândurile tale din sertar.

Dă-mi! Fă-mi! Păzeşte-mă!

     De câte ori ni se întâmplă să trecem prin situaţii grele, prin probleme sau suferinţe de orice fel, ne trezim spunând lucruri de genul: Doamne, dacă mă scapi, dacă rezolvi asta, primit că fac... că mă duc... că o să fiu... şi alte declaraţii de acest gen. Ş Dumnezeu, ne scapă, ne vindecă, ne ajută; trec momentele grele şi ne loveşte brusc uitarea... Uităm toate promisiunile pe care le-am făcut la vreme de necaz. Şi atunci când ne amintim ce am promis sau când auzim că Dumnezeu ne cheamă să facem ceva, începem cu scuze de genul: nu sunt potrivit pentru asta, eu nu am darul de a...trimite pe altul!

Citeşte mai mult...
 

Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi!

Deşi cunosc acest proverb de mult, niciodata nu m-am gândit cât de adânci pot fi implicaţiile lui…până într-o zi, de fapt într-o seara. Atunci când a sunat telefonul şi am primit o veste pe care mi-aş fi dorit sa nu o aud vreodată. A sunat cam aşa: Krisztina (sora mai mică) e în comă… Eu eram pe atunci în Mangalia, iar accidentul avusese loc în Bucureşti (a fost călcată de o maşină pe trecerea de pietoni). Doar cei care au trecut pe aici pot înţelege ceva din ce am simţit eu…
Citeşte mai mult...
 

Topul pacatosilor

            Suntem iremediabil atrasi de topuri si clasamante, cu deosebire de partea lor superioara. Exista pe undeva prin sferele superioare un magnetism suspect care ne atrage catre locurile de sus. Number One este un deziderat in fiecare dintre noi cu visele si cosmarurile lui de rigoare. Am putea sa ii spunem foame de succes cum tot atat de bine putem s-o numim dorinta dupa excelenta.

            Vreau sa fiu cel mai bun in ceea ce fac. Imi place ca atunci cand sunt privit oamenii sa ma priveasca cu respect, cu un jind profund ce ii va determina sa scoata pe loc palaria sau sa plece usor capul daca nu gatul sau genunchiul. Chestia cu gatul sau genunchiul intotdeauna este de preferat dar cine e atat de sincer sa o recunoasca. Cultul vedetei e hranit atat de sus cat si de jos. Cei mai multi se frang  si cad in plutirea aceasta spre inaltimi. Atunci NU isi mai hranesc Number One-ul din Sine, ci din Celalalt.Este o sublimare sublima. Daca nu au reusit sa se ridice pe ei insisi vor ridica pe cineva care se afla mai sus sfarsind prin a se pune in genunchi inaintea Celui mai bun. Alfa Lion trebuie sa fie acolo in fata. Regele a murit, traiasca Regele!

Citeşte mai mult...
 

Moise si nihilismul

Despre reprofilarea existențială

Pierdut  într-o lume a non-sensului și exilului, în momente de maximă luciditate, care sunt tot mai dese în ultima vreme, mă întreb de ce exist? Nu în sens filosofic. Nici în sens religios. Uneori filosofia și religia sunt golite de sens. Sunt doar expresii fără valgă ale disperării umane. Sunt doar o metaforă a realității. Mă întreb în sesul realității crude, serbede, șubrede, mă întreb de ce exist?

Îmi place mult povestea lui Moise. Este o poveste despre sens. Când Dumnezeu îl cheamă la Rugul Aprins să fie eliberatorul poporului, Moise refuză. Refuzul lui este paradoxal daca ne gândim că fusese un timp când el visase să fie Eliberatorul. Am înțeles refuzul lui Moise doar când am înțeles drama sa existențială.

Citeşte mai mult...
 

Falsa modestie

      Am cautat ceva vreme pe autorul unei maxime care m-a lasat "masca".
      Se intampla sa fie in mijlocul unei dezbateri politice televizate.Erau greii principalelor partide aflati pe un taram ireconciliabil.Deja "temperatura" discutiei se ridicase primejdios cand unul din cei doi parea sa dea inapoi.Renuntand aparent la lupta sau poate pentru a face o pauza de gandire -proces relativ greoi pentru unele exemplare politice si nu numai- incepe prin a aprecia activitatea interlocutorului cu complimente si elogii. La nivelul la care se purta discutia era ceva frumos. Celalalt neimpresionat sau tocmai pentru ca il cunostea, rosteste sententios :
     " Stimate Domn, falsa modestie e un viciu!"
Citeşte mai mult...
 
Pagina 3 din 7
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login