Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar

Gandul din sertar

Gandul din sertarAici  vom posta creaţii literare ( poezie, eseuri, proză poetica, etc.) aşteptam sa ne trimiţi ceea ce ai scris, cateva date despre tine şi daca vrei o fotografie (fotografia nu e obligatorie) pe adresa semnificatii(at)majesty.tv . Evident ca ne asumam dreptul de a face o selecţie. Vrem ca acest spaţiu sa fie unul de lansare şi nu unul de publicare a întregii opere. Intenţia este să aducem la cunoştinţa celorlalţi că scrii şi ce scrii. Observaţiile vor fi specifice unei prezentări deci pozitive şi constructive. Daca vrei vom însăila şi câteva observaţii cu titlu particular pe care să le primeşti doar tu. Asta la cerere expresă. În rest trimite şi se vor bucura şi alţii de gândurile tale din sertar.

Adventismul si cultura

Apel împotriva ghetoizării

            Nu m-am născut în Biserica Adventistă. Am intrat în ea din convingere când aveam 15 ani, iar în timp, entuziasmul adolescentin de atunci a devenit alegerea matură de azi. Am trecut prin toate etapele creșterii, de la alb-negrul feroce al începutului, până la desoperirea matură a zonelor gri și a întrebărilor. Am înțeles că fără întrebări nu numai că un adventist nu e adventist. Fără întrebări un om nu e om.

Citeşte mai mult...
 

Asigurare de viata

Asigurările sunt o găselniţă a oamenilor, foarte profitabilă. Ele s-au înmulţit din generaţie în generaţie, ajungând azi un mod de viaţă secătuitor de bani şi nu numai. Mai nou companiile de asigurări pentru a-şi atrage clienţi îţi asigură şi ceea ce nu vrei. Ceri una şi primeşti zece oferte promoţionale de asigurari la un preţ avantajos (pentru ei). Şi dacă e ofertă, se merită, zice omul modern, cam nemintos. Iese bucuros că a făcut o afacere profitabilă şi la promoţie, numai că promoţia ţine cât a stat şi el în biroul de asigurări. Şi uite aşa acum avem asigurări de la căţel, pisică şi şobolan (mă rog, hamster), la casă, maşină, pământ şi unii se gândesc deja la lună. Dar astea treacă meargă, cea mai îndrăzneaţă asigurare este alta.

Citeşte mai mult...
 

CRONICA IDEILOR - “Tirtirau Cel Mare”

“Daca  vezi  un  om  iscusit  in  lucrul  lui,  acela  poate  sta  langa  imparati,  nu  langa  oamenii  de  rand”.  Biserica  Adventa  in  general  comparativ  cu  alte  confesiuni  religioase  are  puterea  ei  Spirituala  data  de  Cel  din  Ceruri.  Aceasta  biserica  este  compusa  din  toate  paturile  sociale,  iar  proportiile  lor  difera  de  la  continent  la  continent,  tara,  orase,  sate  etc., intr-o  multitudine  de  limbi,  neamuri  si  popoare.  In  acest  context  se  inscrie  si  Romania,  cea  de  acasa  si  cea  din  cele  trei  mari  diaspore: Diaspora  Europeana,  Americana  si  Australiana. Si  biserica  aceasta  marunta  de  tipologie  Adventa,  mica  ca  numar  dar,  mare  ca  arie  de  intindere,  isi  ridica  un  catarg  Evanghelic  ce  depaseste  orice  imaginatie.  Programe  Sociale,  Seminarii  de  doctrina  Crestino-Adventa  de  Ziua  a  Saptea,  Programe  Muzicale,  Concerte  si  Prezentari  Evanghelistice  de  marca,  Programe  Misionare,  Programe  Medicale  si  de  Intretinere  a  unui  regim  de  viata  sanatos  si,  lista  poate  continua.  Ca  sa  nu  mai  spun  de  invazia  “MEDIA”,  ce,  a  invadat  toata  planeta  cu  Limba  Romana.  Mai  ieri  parea  un  vis,  azi,  este  realitate.  Nu  este  aceasta  o  minune  de  la  Cel  de  Sus?
Citeşte mai mult...
 

FORMULA PE CARE NU TREBUIE S-O UIŢI !

Dacă nu eşti un iubitor de matematică sau de alte ştiinţe înrudite, îmi dau seama că substantivul "formulă", nu îţi este foarte drag, dar formula despre care îţi voi vorbi este una vitală, una pe care nu trebuie s-o uiţi, este formula divină a mântuirii, care de altfel este foarte uşor de ţinut minte. Ea se găseşte ascunsă în superbul capitol 3 al Epistolei lui Pavel către filipeni şi vei vedea cât de simplă şi uşor de ţinut minte e: în EL, cu EL, pentru EL.

Citeşte mai mult...
 

Rastignirea din 1961

Max Banus, condamnat in 1958 la 8 ani de inchisoare politica, a fost "cumparat" si scos din inchisoare, iar in 1966 si-a inceput activitatea la postul de radio Europa Libera. Dupa Revolutie a publicat cartea Cei care m-au ucis, care contine 45 de intamplari la care a asistat sau a fost implicat in oribilul lagar securist de la Stoenesti. In 1961, cu cateva zile inainte de Sfintele Pasti, a fost martorul unei actiuni de neimaginat a criminalilor securisti: rastignirea unui detinut credincios.

Trebuie sa marturisesc cu umilinta ca inainte de
inchisoare nu auzisem de acesti "Adventisti de Ziua a Saptea". I-am intalnit pe yehovisti pentru prima data la Stoenesti.
Scandalul a izbucnit in prima zi de munca. Ceilalti spuneau despre ei: "Sunt pur si simplu nebuni. Ai auzit ce pretind? Cer comandantului sa le dea alimentele regulamentare si sa-si gateasca singuri. Refuza sa manance ce e gatit de altii. Si nu numai atat! Au anuntat ca nu vor lucra sambata. Pentru nimic in lume. Dar sunt gata sa lucreze duminica".
Un frizer mi-a relatat aceste informatii, insotite de multe alte amanunte. Am zambit si n-am dat prea multa importanta intregii istorii. Doar cunosteam prea bine metodele Securitatii. Intr-o sambata, ne-am inapoiat in colonie zdrobiti de oboseala. Intram in dormitoare. Ma intind putin. Ma dureau toate incheieturile. Deodata, aud urletele sergentului: "Toata lumea, drepti! Afara! Incolonarea!"

Citeşte mai mult...
 
Pagina 4 din 7
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login