Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar

Gandul din sertar

Gandul din sertarAici  vom posta creaţii literare ( poezie, eseuri, proză poetica, etc.) aşteptam sa ne trimiţi ceea ce ai scris, cateva date despre tine şi daca vrei o fotografie (fotografia nu e obligatorie) pe adresa semnificatii(at)majesty.tv . Evident ca ne asumam dreptul de a face o selecţie. Vrem ca acest spaţiu sa fie unul de lansare şi nu unul de publicare a întregii opere. Intenţia este să aducem la cunoştinţa celorlalţi că scrii şi ce scrii. Observaţiile vor fi specifice unei prezentări deci pozitive şi constructive. Daca vrei vom însăila şi câteva observaţii cu titlu particular pe care să le primeşti doar tu. Asta la cerere expresă. În rest trimite şi se vor bucura şi alţii de gândurile tale din sertar.

Cand oamenii intorc spatele lui Dumnezeu

Spuneam saptamana trecuta ca odata cu epoca luminilor, mentalitatea europenilor a suferit o transformare radicala. Noua filosofie de viata promovata de elitele europene L-a eliminat pe Dumnezeu din centrul vietii si a asezat omul, schimbare care a avut consecinte tragice asupra societatii umane.

Secolul al XIX-lea a fost o era a optimismului, in care stiinta si ratiunea dominau, iar proiectele utopice visau la o societate perfecta si anuntau o varsta de aur a tehnologiei, punand in centru OMUL. In plus, teoria evolutionista reusise sa “elibereze” constiinta oamenilor de temerile mai vechi cu privire la sfarsitul lumii prin Apocalipsa si de teama Judecatii de Apoi.  Noua Evanghelie a secolului – Originea Speciilor (scrisa de Darwin in 1859) -  nega creationismul si existenta lui Dumnezeu, provocand o criza morala de proportii. Teoria evolutiei speciilor a creat ideea ca nu exista pacat, prin urmare orice sistem etic este irelevant. Aceasta filosofie constituie cauza haosului moral si justifica razboaiele si ideologiile totalitare ale secolului XX.
Citeşte mai mult...
 

Predica Îngerului - Jan Dinculescu

Mă bucur că ţi-ai luat puţină vreme
Să mă cunoşti şi să-mi asculţi povaţa,
Până când neaua'n păr nu ţi se aşterne
Şi riduri grele nu-ţi brăzdează faţa.

Citeşte mai mult...
 

Mass media ATACA!

De-alungul istoriei MASS MEDIA (televizorul, presa scrisa, filme, radio, internet) s-au dovedit a fi cel mai mare aliat al fortelor intunericului.

Noutatea comunicarii in masa a ridicat in fata bisericii provocari nemaiintalnite. Argumentele in favoarea acestei afirmatii sunt evidente: daca inainte sa apara mass media, pentru a vedea o prostituata trebuia sa mergi in acea parte a comunitatii unde actionau ele, acum nu trebuie decat sa deschizi televizorul sau sa-ti cumperi o revista; daca vroiai sa vezi un om ucis cu brutalitate trebuia sa te angajezi intr-o lupta, acum ai televizorul; ca sa fii martorul unui act sexual, ar fi trebuit sa participi la el, astazi exista reviste si casete video pentru "adulti".
Citeşte mai mult...
 

Nu vreau un bec!

- Aș vrea o prietenă care să mă ajute să mă apropii și eu de Dumnezeu...
- Dacă el ar fi credincios, mi-ar fi și mie mai ușor să mă apropii de biserică...
- Eu am nevoie de cineva ca să mă schimb, singură nu pot...
- Dacă aș găsi o fată consecventă cu principiile, m-ar influența și pe mine...


Le aud prea des (și încep să nu le mai pot asculta fară reacție)! După ușurința (ba chiar năzuința) cu care astfel de afirmații sunt făcute, îmi dau seama că oamenii nu înțeleg (sau nu vor să înțeleagă) de ce maniera aceasta de gândire este defectuoasă și păguboasă.

Citeşte mai mult...
 

Nu omul, ci EL...

G. E. LessingG.E. Lessing a facut o afirmatie care a ramas celebra: Cea mai nobila preocupare a omului e omul. Este adevarat acest lucru? Oare ce l-a determinat pe G.E. Lessing sa ajunga la aceasta concluzie?

Daca veti citi definitia iluminismului din Enciclopedia de Filosofie si Stiinte umane veti descoperi o afirmatie asemanatoare, de data aceasta apartinand lui Alexander Pope: The proper study of mankind is man ( cel mai bun studiu al omului e omul). Aceasta impreuna cu afirmatia lui G.E. Lessing contin o expresie vie a sentimentului fundamental care a caracterizat epoca iluminista.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
Pagina 6 din 7
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login