Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Asigurare de viata

Asigurările sunt o găselniţă a oamenilor, foarte profitabilă. Ele s-au înmulţit din generaţie în generaţie, ajungând azi un mod de viaţă secătuitor de bani şi nu numai. Mai nou companiile de asigurări pentru a-şi atrage clienţi îţi asigură şi ceea ce nu vrei. Ceri una şi primeşti zece oferte promoţionale de asigurari la un preţ avantajos (pentru ei). Şi dacă e ofertă, se merită, zice omul modern, cam nemintos. Iese bucuros că a făcut o afacere profitabilă şi la promoţie, numai că promoţia ţine cât a stat şi el în biroul de asigurări. Şi uite aşa acum avem asigurări de la căţel, pisică şi şobolan (mă rog, hamster), la casă, maşină, pământ şi unii se gândesc deja la lună. Dar astea treacă meargă, cea mai îndrăzneaţă asigurare este alta.


Ca să fiu la modă cu seculariştii, modernii, mi-am luat şi eu credit (pentru mofturi personale, că nevoi e incorect spus, dar ei aşa îl numesc şi am zis ca şi ei. Acum mă întreb dacă nu cumva am călcat porunca a 9-a). Mi-au tot spus ce alegere bună am făcut, mi-au explicat condiţii, clauze, pretenţii, avantaje, până mi-a ajuns capul cât un dovleac, de atâtea informaţii. Au urmat vreo cinci foi cu alte condiţii, pretenţii, etc., pe care aveam dreptul să le citesc, dar pe care nu le-am mai citit fiind scrise foarte mic. Am semnat şi am plecat acasă.

Aştept să ajungă plicul cu rata lunară şi... Surpriză ! Ar fi trebuit să fie plăcută dacă nu aş fi gândit. Pentru că am încheiat cu ei un contract de creditare, s-au gândit să îmi facă un cadou. O asigurare de viaţă, pe toată perioada contractuală, plătită în mare parte tot de mine. Când le-am spus că eu nu am cerut aşa ceva, mi-au explicat că asta e politica băncii.

Ceea ce nu prea pot înţelege este "asigurare de viaţă". Asigurarea asta ce îmi asigură de fapt? Viaţa? Care viaţă? Să înţeleg că dacă am asigurarea asta sunt un fel de superman, imun la orice rău şi rele? Înseamnă ca dacă cineva drag moare, nu trebuie să îmi fac probleme deoarece mă duc la agentul de asigurări, îi arat poliţa  de asigurare de viaţă, şi cel drag revine la viaţă? Sau sub aceste frumoase cuvinte se ascunde de fapt o şarlatanie de mari proporţii?
Interesant este că mulţi dintre cei cu asigurări de viaţă au murit şi poate că doar urmaşii au beneficiat de pe urma asigurărilor. Adevărul este că acest tip de asigurare de viaţă nu-ţi asigură nici viaţa asta cu atât mai puţin cea viitoare. Cei de la asigurări par să ştie ceea ce cei mai mulţi uită, anume că Cel de Sus le ţine pe toate. Dacă trăieşti şi plăteşti asigurarea, ei sunt în câştig, dacă mori, ei nu pierd, că le-ai dat deja destui bani ca să poată da înapoi familiei. Aşa ei profită la maxim de pe urma bunătăţii lui Dumnezeu faţă de toţi oamenii.

Dar ceea ce prea puţini oameni ştiu sau sunt conştienţi este că există cu adevărat o asigurare de viaţă, şi nu e şarlatanie. E gratis şi îţi poate asigura viaţa veşnică. O găseşti citind Evanghelia după Ioan, capitolul 11, versetele 25, 26: "Isus i-a zis: 'Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată". "Cine crede în Mine are viaţa veşnică" (Ioan 6,47).
Asigurarea de viaţă pe care o oferă Isus, nu este obligatorie, dar este o nebunie să nu o doreşti şi este singura şi autentica asigurare de viaţă. Doar cine are pe Isus Hristos are viaţa, de aceea oriunde ai pleca, nu uita Asigurarea !

 

Daniel Bota - Majesty.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login