Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar Cand oamenii intorc spatele lui Dumnezeu

Cand oamenii intorc spatele lui Dumnezeu

Spuneam saptamana trecuta ca odata cu epoca luminilor, mentalitatea europenilor a suferit o transformare radicala. Noua filosofie de viata promovata de elitele europene L-a eliminat pe Dumnezeu din centrul vietii si a asezat omul, schimbare care a avut consecinte tragice asupra societatii umane.

Secolul al XIX-lea a fost o era a optimismului, in care stiinta si ratiunea dominau, iar proiectele utopice visau la o societate perfecta si anuntau o varsta de aur a tehnologiei, punand in centru OMUL. In plus, teoria evolutionista reusise sa “elibereze” constiinta oamenilor de temerile mai vechi cu privire la sfarsitul lumii prin Apocalipsa si de teama Judecatii de Apoi.  Noua Evanghelie a secolului – Originea Speciilor (scrisa de Darwin in 1859) -  nega creationismul si existenta lui Dumnezeu, provocand o criza morala de proportii. Teoria evolutiei speciilor a creat ideea ca nu exista pacat, prin urmare orice sistem etic este irelevant. Aceasta filosofie constituie cauza haosului moral si justifica razboaiele si ideologiile totalitare ale secolului XX.

Marele salt tehnologic din perioada 1750-1800, in care omul a inventat o serie de lucruri care sa faciliteze viata si sa-i dea sens, duce la increderea exacerbata in ratiunea umana si in ceea ce putea sa realizeze ea singura, despartita de Dumnezeu. Stiinta si masina apar asemeni unor zei capabili sa amelioreze indefinit conditia omului, intr-un proces aparent fara sfarsit. In ciuda optimismului manifestat de oamenii secolului al XIX-lea, totusi spre sfarsitul secolului lucrurile par sa se schimbe in rau.

Pe la 1900, nimic nu mai merge. In cartea Sfarsitul lumii, Lucian Boia surprinde foarte bine aceasta schimbare: “oamenii adorasera un zeu, pe care acum erau gata sa-l arda. Zeul Progres. Progresul – redus doar la o simpla perfectionare materiala – nu adusese in mod evident nicio ameliorare morala.” Optimismul unei societati fara Dumnezeu (reperul moral absolut) va arunca Europa intr-o criza morala fara precedent.

Efectele se vor vedea imediat. Secolul XX debuteaza cu primul razboi mondial, anul 1914 deschizand epoca masacrului. Razboiul marcheaza sfarsitul maretului edificiu al civilizatiei secolului al XIX-lea, civilizatie care a proslavit progresul stiintei, progresul material si pe cel moral. Progresele inregistrate pana atunci de tarile europene sunt distruse de razboi. Apoi o criza economica mondiala ingenuncheaza economiile celor mai puternice tari capitaliste. Totul parea ca se scufunda. Nimeni nu mai spera intr-o supravietuire a acestei societati. Perioada cuprinsa intre anii 1914 si 1945 a fost intradevar o catastrofa, Institutiile democratiei liberale au disparut aproape in totalitate, fiind inlocuite de fascism si miscarile totalitare satelite ale acestuia.      

Distrugerea si violenta celor doua razboaie mondiale sunt fara precedent in istoria umanitatii.  Nu s-a mai intalnit niciodata o asemenea sete de sange. Acestea au fost razboaie totale, in care lupta s-a dat pana la epuizare, fara niciun compromis din partea armatelor beligerante. Consecintele au fost groaznice. Pierderile umane sunt incalculabile, chiar si evaluarile aproximative sunt imposibil de realizat. Zeci de milioane de suflete au pierit in cele doua razboaie mondiale. Noua era propovaduita de umanistii secolului al XIX-lea a adus, in loc de progres si prosperitate, moarte, suferinta si nimicirea oricarei sperante.

In 1947 Siegfried Sasson scria:
            Siruri de chipuri sumbre, sub masca fricii
            Ies din transee, urca pe margini,
            Iar timpul atarna inert de mainile lor,
            Speranta cu ochii inchisi si pumnii inclestati
            Se-afunda-n noroi. O, Isuse, pune-I capat!


Oamenii au visat la crearea unui PARADIS TERESTRU fara Dumnezeu, insa rezultatul a fost cu totul altul: IADUL TERESTRU. Domnul Isus Hristos ne-a spus inca de acum doua mii de ani ca: “Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine, şi în cine rămân Eu, aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.”( Ioan 15:5) Dar oamenii nu L-au luat in seama. Nu ne ramane decat sa suportam consecintele, si ce consecinte!!


Rene Dumont spunea despre secolul XX: “Il vad numai ca pe un secol de masacre si razboaie”
William Golding (laureat al Premiului Nobel, scriitor): “Nu ma pot impiedica sa cred ca acesta
                                      este cel mai violent secol din istoria omenirii”.
Yehudi Menuhin (muzician, Anglia): “Daca ar fi sa fac bilantul secolului XX, as spune ca……a
                                             distrus toate iluziile si idealurile”.

Caracteristica secolului XX este distrugerea trecutului. Ne complacem intr-un prezent continuu, fara sa invatam din lectiile trecutului. Dumnezeu ne cheama sa invatam de la El, si cel mai important lucru, sa ramanem in El. EXISTA SPERANTA. Binele va triumfa, iar paradisul terestru va fi creat doar atunci cand Isus Hristos va veni pe norii cerului pentru a judeca oamenii dupa faptele lor.

Apocalipsa 1:7-8 “Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi  
       toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.”
      "Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul", zice Domnul Dumnezeu, Cel     
       ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic.”

Ramane decat o singura intrebare: vrei si tu sa faci parte din acest PARADIS?

Daniel Toma - Majesty.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login