Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

De-ar avea Isus Hi5 !

De-ar avea Isus Hi5 !
sau o altă cale spre iad pavată cu intenţii bune


    Toate lucrurile îşi au vremea lor, dar în privinţa unor lucruri, ar fi fost mai bine să nu le fi venit vremea niciodată.
    Lumea se schimbă, ne aminteşte mereu vechea zicere şi noi, din păcate, odată cu ea. În vremurile când nici nu eram născuţi, noi mai tinerii, bunicii şi chiar părinţii noştri făceau ochi dulci fetişcanelor frumoase pe la şezători. Apoi s-au mutat pe banca de sub teiul înflorit. Călare pe o mârţoagă, feciorul invita fata la o plimbare, iar mai apoi călare pe o bicicletă sau mobră zgomotoasă. Iar dulcile sau dragile cuvinte le aşterneau pe-o foaie-ngălbenită, aşteptând zile şi nopţi răspunsul să îi vină. Erau mai rustici bătrâneii, ei se-ntreceau în brazdele cosite mai vioi şi-şi lăudau la şezători boii putere
 

   Azi, cam totul s-a schimbat iar noi ne-ntrecem în BMW-uri şi Merţane, în gadgeturi şi carduri... goale. Prietenii nu-i mai găseşti prin şezători arhaice, banale, ci pe un scaun confortabil sau în pat tastând nişte butoane şi-ntemniţând un şoarece în mână, cu ochii alipiţi de cyberşezătoare în lumea lui Hi5.
    Ce e Hi5 şi care-i scopul lui?
Traducere liberă: ORICE
Slogan: YOUR FRIENDS. YOUR WORLD
Am navigat in lumea internetului ca să vad dacă doar eu văd lucrurile aşa cum le văd în ce priveşte Hi5-ul. M-am bucurat că nu sunt singurul, pentru că singur în luptă e mai greu, aproape imposibil de câştigat bătălia. Aşa că mulţi dintre cei care i-am descoperit scriind despre acest subiect au cam aceleaşi gânduri. Un internaut ne spune că Hi5-ul este un site plecat de la o idee draguta (chiar daca destul de comuna) de a reuni oameni din intreaga lume, afisandu-si atributele, gandurile si mai ales pozele si prietenii. Foarte simpatic. Cunosti lume noua, inchegi legaturi, iti regasesti cunoscutii si alte nebunii. Nimic rau.

Insa e un site care in scurt timp a degenerat intr-unul plin de buguri si de români frustrati care fac din el mai mult decat un stil de viata. Poponete, pozitii, limbi, bicepsi, ochelari de soare in baie, poze narcisiste, puştani si pustoaice cu mult sub varsta majoratului, expunandu-si “talentul” lor nemaintalnit.
Incepe goana infernala dupa photo comments, profile comments, sclipiciuri comments, cersetorie extinsa in mesaje private, mesaje publice, chat-uri, messenger, mass-uri. S-au inventat si recompensele:
- 1 comment: mai persista, numai atata poti?
- 2-3 comments: 1 kB de pupici virtuali;
- 4-7 comments: 5 kB de pupici & 1 “ms :* ” comment;
- 8-13 comments: 14 kB de pupici & 3 photo comments & poate un id share;
- cine dă un comment, dau un suc. Vă rog, faceţi un comment. Please. Por favor
- si tot asa…

Daca esti om care inca mai gandeste iti vine sa te dai cu capul de pereti si sa te intrebi “Oameni buni, ce inseamna asta?”. Obsesia in cazul varstelor fragede nu mai cunoaste limite. Poze in parc, poze in masina, poze la coafor, poze in... singurătate, poze in fata oglinzii, poze in pat, poze pe balcon,  poze colorate, poze cu sclipici, poze regizate, poze cu stelute, poze alb-negru, poze cu ochelari de soare, poze la partea dorsală, poze emo, pozele cu mana pe perete sau pe copac, sprijinite  să nu cadă, amintindu-ţi parca de vremurile herculice sau samsoniene, in rest… poze roz, poze poze poze.

“Vai draga, da’ ce-o sa zica x-ulica cand o sa vada pozele pe hi5″ - 3 mucoase pozandu-se cu telefonul intr-un parc.
“Mamă ai vazut ce comment mi-a dat ieri x-ulescu?”
“Mi-au anulat contul de Hi5… Mai am putin si lesin!”
Replicile sunt reale. Cititi si va minunati. Va dati seama la ultima, o munca asidua de atatea secole, mii de sclipiciuri adunate, poze si comment-uri, ce mai…
N-ai cont de Hi5, nu existi!

IN VIATA MEA, spune un alt internaut, nu am vazut o densitate mai mare de penibili pe centimetru patrat de pixeli, decat cea de pe hi5. Mi se pare ca intr-un mod straniu si inca greu de explicat pentru mine, s-a format acolo o adunatura dubioasa de adolescenti in calduri si starlete care lucreaza mana in…mana cu pestii lor, completati fiind de onanisti dedicati trup si suflet…dar mai mult trup.

Ma refer aici la cei cu conturi active pe hi5, cei care au cate 150 de prieteni si 100 de comentarii la fiecare poza, cel mai inteligent dintre ele fiind: “ce buna esti! te astept si la mine cu un comment. pup!” Cred ca oricare alt site si-ar fi propus sa creeze o comunitate de loser-i ar fi dat gres. Nu si hi5!

Acum sa aflati si istoria Hi5 pe scurt.
Afacerea a inceput in iulie 2002, iar gandirea a fost una de acoperire globala. In momentul de fata sunt inregistrati peste 70 de milioane de membrii, 85% cresterea timp medie per user, 800 de vizualizari per vizitator in medie, timpul mediu alocat per vizita este de 13.5 minute. Compania a fost fondata de Ramu Yalamanchi, fondator si CEO al companiei. Hi5.com este disponibil in 37 different languages. Are peste 56 de milioane de vizitatori unici pe luna. Mai mult de jumatate avand sub 35 de ani.

Dar nici cei de peste 35 nu fac excepţie. Da, şi unele dintre mămicile noastre neîmplinte şi necoapte şi tăticii noştrii nematurizaţi au cont pe Hi5. şi e plin de poze cu prieteni şi prietene. Dar în regim de criza financiară, măcar contul pe Hi5 sa fie plin, cât despre conturile bancare... Dar nici bunicii nu se lasă mai prejos, e adevăr că nu ei sunt în plin plan ci dragii lor nepoţi şi de ce nu, chiar strănepoţi.
Se spune că există în lume două tipuri de persoane: 1) persoane care au o viaţă plină de viaţă; şi 2) complexaţi, neîmpliniţi, plictisiţi şi fără ocupaţie. Iar pe Hi5 aceştia din urmă umflă conturile şi..., vorba lui nenea Lăpuşneanu: „...da mulţi”.

Hi5

-    Este pagina celor care iubesc textul, de la diavol citire: „frumoase sunt mânile care tastează commenturi şi postează poze ca alţii să-şi clătească ochii-n ele”.
-    Este locul în care îţi faci mulţi prieteni spre nenorocirea ta iar la nevoie nici unul nu-ţi poate fi ca un frate – fiindcă sunt atât de departe şi ca distanţă şi ca interes.
-    Este locul în care îţi laşi creierul la loggare
-    Este locul în care lăturile porcilor ţi se par delicioase şi nu vrei să-ţi vii în fire.
-    Este locul unde dezvălui altora cum arăţi dar nu cine eşti de fapt.
-    Este locul unde numele devin simboluri, numere, prescurtări. Numai zeghe îţi mai trebui, că întemniţat eşti.
-    Este locul unde performanţele se măsoară în nr de commenturi şi prieteni. Iar commenturile le aştepţi mai repede decât aşteaptă străjerii dimineaţa.
-    Este locul unde poţi bârfi chiar şi pe cel mai apropiat, fară ca el sau ea să ştie că tu ai fost.
-    Este locul în care eşti informat cu privire la multe nimicuri, afli exact ceea ce nu este important. Cine a mai adăugat poze, cine şi ce a mai comentat şi cui, cine ti-a dat accept sau request.
-    Este locul care te îndepărtează de lucrurile cu adevărat importante, de adevăratele valori şi de prietenii apropiaţi. Ciudat e faptul că petreci timp privind poze cu prieteni care nu-i vezi, limitând timpul cu prietenii de lângă tine, familia, Dumnezeu.
În lista voastră de prieteni comuni sau necomuni, un nume sigur nu Îl veţi găsi. Isus. Ciudat sau nu, El nu are cont pe Hi5; să fie acesta e un motiv că de nu comunicăm cu El ?

E prea sfânt numele ce-L poartă pentru a fi pătat, mânjit în cybertroaca de Hi5, şi El aceasta vrea să-ţi amintească azi şi ţie, că porţi un nume scump şi sfânt, acela de fiu şi fiică de-mpărat. Lăsaţi hi5-ul la fii veacului acestuia, voi faceţi-vă cont în ceruri accesând  Heaven7. Accesarea acestui cont se face fără a avea un computer, fără conexiune la internet şi fără să fi legat neapărat de un loc. Conexiunea e wireless şi nu cade niciodată, iar viteza de upload şi download este mai mare decât cea a gândului. Echipamentul necesar constă într-o inimă deschisă pentru Isus, minte doritoare de comunicare cu El şi dorinţa de a sta on-line cu El tot timpul.

Traducere liberă: ORICE vrea EL. Slogan: HIS FRIENDS. HIS WORLDDaniel Bota - Majesty.ro

Comments (18)Add Comment
Isus pe Hi5
written by Jeremiahu, 12 aprilie, 2009
Ei prostii, noi sfintii, nu-i asa? Si cand ma gandesc ca Isus, in loc sa-i eticheteze pe oamenii acestia se amesteca printre ei, ii intreba de sanatate, le asculta (citea) of-urile, le slujea (oare le-ar fi pus comentarii?), si ii chema la un nivel mai inalt, sa il urmeze. Si nu, nu isi lasa creierul la logare.
alt sfant...
written by mary, 14 aprilie, 2009
Vai si amar ,nu stiu care te-a lasat sa scri asa ceva...un crestin se fereste de astfel de vorbe,tu le spui cu usurinta...oare suntem mai buni daca nu ne lasam mai prejos ca ei? sunt de acord cu jeremiahu...pt a lasa hi5 la fii veacului acestuia nu crezi ca ar trebui lasate multe alte lucruri? incepand sa le pun in aplicare chiar eu in loc sa critic...ce parere ai despre internet? lasa-l frate ,si citeste ce ai scris mai jus ...
Adevarat
written by Doar eu...o fata, 15 aprilie, 2009
Pace frate. Cu totul adevarat ce ai scris si...mi-a dat de gandit. Asa este...mana pe inima: care dintre voi nu e de acord cu afirmarea lui Daniel ca "petreci timp privind poze cu prieteni care nu-i vezi, limitând timpul cu prietenii de lângă tine, familia, Dumnezeu"? Daca am petrece atata timp cat stam pe hi5 cu oamenii de LANGA noi, ajutandu-i cu un gand sau o vorba sau cu fapta, avand partasie...asta e cred eu...ceea ce vrea Dumnezeu. Nu suntem nici unul din noi la intamplare nascuti in familia si biserica/adunarea in care ne aflam. Suntem o parte a trupului (Bisericii)...care daca lipseste...ramane gol locul...si cei care ar avea nevoie de noi...nu ne au. E parerea mea, dar iti multumesc Daniel ptr. ce ai scris. Domnul te-a indrumat! Si...nu uitati: ADEVARUL doare!...cel putin pe cel intelept...
stii tu..
written by bobby, 28 aprilie, 2009
Daniel.. cred ca ai umblat mult pe hi5 ca sa stii toate chitibusurile alea..
simplugand
written by Eu (nu simplugand), 29 aprilie, 2009
INTREBARE
written by robert thomas, 30 aprilie, 2009
Tu cat timp pierzi zilnic la toaleta?
comentariu tardiv
written by Crocus, 01 mai, 2009
Pe Hi5 mi-am revazut totusi multi prieteni plecati din tara, sotii si sotiile lor, copilasii lor, fosti profesori, etc., si am fost foarte bucuroasa de asta pentru ca altfel nu i-as fi vazut.....
raspuns
written by danny bota, 01 mai, 2009
nu atat de mult sunt in dezacord cu acest mod de comunicare, care mie mi se pare defectuos, ci cu panta alunecoasa inspre lipsa de comunicare, falsa impresie ca ai prieteni si nejustificarea timpului pierdut in asemenea lume rece. nu condam ce poate oferi bun, de aceea nu am vazut doar partea negativa (se mai poate reciti), ci si putinul pozitiv ce il poate oferi.
BOBBY: poti crede ca nu am stat mai mult de 2 ore la un loc pe hi5? nu e nevoie de mult timp sa descoperi nulitatea, penibilul si incultura care o poti gasi pe hi5. ca nu mai vorbim de incultura biblica de care se da dovada pe aceste conturi. ce am scris, nu e din patania mea, ci din zicerile unora care s-au ars. recomand sa urmaresti linkul pus de SIMPLU GAND.
da...nu
written by ani, 03 mai, 2009
balacareala asta de cuvinte nu/mi lasa impresia unui om intelept...nu am dreptul sa judec pe nimeni, orice ar face...pot face un singur lucru, asteptand si grabind...a judeca pe cineva sau ceva e doar dreptul lui Dumnezeu...si daca nu ma insel exista doua taste, accept sau nu, multumesc...cine te impiedica sa/ti alegi prietenii?
...
written by larisa, 08 mai, 2009
...fiecare din noi stim ce este bine si ce este rau!
Totusi este bine sa-ti mai reaminteasca cineva lucrurile cu adevarat importante, 10x.
...ceea ce vom face depinde de noi!
Parabola lui hi5 si heaven7
written by Fane Tugurlan, 11 mai, 2009
"Doi utilizatori s-au suit pe internet sa posteze: unul era din heaven7 iar celalat din hi5. Cel din heaven7 sta in picioare si a inceput sa tasteze astfel: 'Dumnezeule, iti multumesc ca nu sunt ca cei 70 milioane de oameni cu hi5, penibili, prosti, barfitori, mucosi sau chiar ca nulitura aceasta. Eu accesez de doua ori pe minut heaven7 si dau perle din toata cultura mea.' Cel din hi5 sta deoparte si nu indreznea nici sa click-eze ci sa batea cu tastaura in cap si zicea: 'Dumnezeule, ai mila de mine, penibilul!' Eu va spun ca ma degraba omul acesta s-a coborat acasa socotit neprihanit decat celalalt. Caci oricine se crede in heaven7 va sfarsi in hi5 si cine este in hi5 poate ajunge in Heaven!"
Of of... mai, mai
written by dikephoros, 13 mai, 2009
Si iac-asa scriu toti frustratii despre companiile de succes, oftand de durere ca nu le-a venit lor ideea mai intai, ca azi erau bogati ca si Ramu Yalamanchi, fondatorii Google, MySpace, Flickr & so on. Si totusi nu inteleg... ce legatura are Isus cu hi5?
;;;;
written by anonima...., 24 mai, 2009
bobby...iti spun eu sigur ca nu a intrat pe hi5 doar din greseala...asa ca repet...inainte de a face niste afirmatii documenteaza-ti-va! ca e mai bine sa stii ce spui decat sa spui doar sa te aflii in treaba!
si ani?????? crezi ca el nu stie ca exista mai multe taste??? dar ca sa stai sa iti alegi prietenii ce necestita ? nu timp! in timpul ala ai face mai bine sa citest o carte...orice altceva...decat sa iti alegi prietenii care nu ii stii...virutali! halal prietenie! ai prieteni in jurul tau ...viziteaza-i! si eu am hi5...si inafara de faptul ca am vazut cativa prieteni cam 5 la nr nevazuti de ani de zile nici un beneficiu nu mi-a adus...
in articolul de mai sus nu am obs sa fie judecat cineva...e o chestie generala dar asa e unii ne simtit si sarim in sus...
dikephoros...e un om foarte implinit...frustat nici decum... iar scrieti fara sa fiti documentati...
Ei, na-ti-o buna, unde erau avocatii lu' Hi5! :))
written by Diana Sarpe, 18 octombrie, 2009
mare ti-e gradina doamne, da' multi hi5 addicted ii rod gardul... bravo dany! ;) hi5-ul nu stiu ce a intentionat sa fie ( si eu am cont, sic! dar nu mor de grija lui:)) ) dar a ajuns locul de intalnire al tuturor pitzipoancelor minore cu stelute "ruoz" si al tuturor avortonilor cu lant de legat poarta vacii la gat... pt ceilalti frustrati care isi cauta "prietenii" si "marea iubire" pe hi5... spor:))
Cel ma grozav articol!!!!
written by delia, 18 octombrie, 2009
Adica ai atins EXACT punctele care trebuiau atinse de mult, cu articolul asta!! ai cea mai mare dreptate! iar cei care se simt catusi de putin ofensati...sa se gandeasca asa,un pic....daca ar avea Iisus hi5 ce poze si-ar pune?ca daca tot ziceti ca el se amesteca printre oameni! prostii,prostii,prostii ......Iisus se amesteca printre oamenii reali,nu printre cei ....ireali ,ca sa le zic asa si care nu zic 'vai de mine penibilul' ci zic ceea ce a fost deja mentionat in articol si nu mai vreau sa repet! pacat ca prea putini isi deschid cu adevarat ochii! Dumnezeu fie laudat ca totusi,mai exista OAMENI care spun lucrurilor pe nume si nu se dau inapoi de la a aspune adevarul! God bless you..
doar un instrument...
written by Lorand, 22 octombrie, 2009
Un cutit in sine, nu este nici bun nici rau.. e doar un cutit. Poti sa ungi untul pe paine sau sa tai gatul la cineva.
Franghiar in sine, nu este nici buna nici rea.. e doar o franghie.. un instrument.. Poti sa scoti pe cineva dintr-o groapa cu ea, sau poti sa spanzuri pe cineva..
Nu judecati instrumentul in sine (hi5)... nu este nici bun si nici rau.. e doar un instrument, depinde la ce il folosim tu si eu. La asta sa fim mai atenti.
Felicitari pentru articol!
...
written by razvan, 30 noiembrie, 2009
cred ca ai stat prea mult pe pagina sotiei de ti-ai format asa o parere ca sa generalizezi la toti userii hi5.
mai bine fara hi5
written by o viata noua, 22 aprilie, 2010
domnu isus sa te binecuvinteze fr....dupa ce am citit aceast mesaj,am renuntat la hi5......nu ma obligat nimeni dar ultima fraza din msj mi-a deschis ochi...ms mult inca o data..GBU!!!

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login