Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar De vorba cu un copil al nimanui...

De vorba cu un copil al nimanui...

Aşteptam autobuzul spre redacţia Ring, dar nu-mi puteam întoarce privirea de la mititelul care dormea gingaş pe trotuar, învelit doar cu câteva pagini ale ziarului nostru.

Are numai 6 anişori. Părul blond bălai de parcă soarele l-ar fi "pictat", picioruşe învineţite şi obosite de drumul străbătut, mânuţe lovite şi crăpate de nopţile reci şi un chip inocent şi mişcător, însă puternic accentuat de cruzimea vieţii. Cerşător pe marginea străzii, micuţul, mai mereu a sperat la mila oamenilor . Pentru că în braţe goale s-a trezit, în pântec crud a fost creat şi fără milă părinţii lui l-au "uitat"...

L-am mângâiat pe mânuţă , şi-a deschis încet ochişorii şi lacrimile au început să-i atingă obrăjorii roşii. Cu vocea tristă mi-a povestit despre durerea lui:

" Mă ajuţi să-mi caut mămica?...m-a pierdut pe stradă, şi încă nu a venit să mă ia acasă, nu-i aşa că mă ajuţi? Oamenii răi spun că nu am mămică, dar ştiu că ea este acolo într-un loc, doar trebuie să o găsesc. Ştii, Doamne Doamne mi-a promis că nu voi fi singur niciodată. Deşi nu o cunosc,mi-o imaginez ca pe un înger cu chip strălucitor, aşa ca stelele. Cred ca face o mâncare aşa de bună ! dar de ce mă lasă să-mi fie foame? de ce nu mă înveleşte ea? de ce nu mă apără de oamenii răi? Nu înteleg ce am făcut rău, poate am plâns prea mult sau nu am fost cuminte, da asta trebuie să fie, dar aş vrea să-i spun că imi pare rău !...Am locuit într-o casă cu mai mulţi copii care la fel ca mine, îşi caută şi ei mămica. Mă loveau, şi nu-mi dădeau de mâncare...îmi spuneau "fiul drogatei", tu ai stii să-mi explici ce înseamnă "drogată"? Uof, este atât de greu să înţeleg cuvintele celor mari...atât de complicate...atât de reci......Aş dori să am şi eu o familie la fel ca toţi copiii,o casuţă, cer prea mult?...

Face o pauză, şi întuziasmat spune:

" Am o idee, nu vrei să fi tu mămica mea? sunt sigur că mama mea seamănă cu tine..vrei? vrei?"

 L-am luat de mânuţă şi ne-am îndreptat spre...spre cer, poate !

Lasaţi copilaşii să vină la Mine, şi nu-i opriţi, căci Împăraţia cerurilor este a celor ca ei "Matei 19,14

Marta Barbu - Majesty.ro

 

 

 

Comments (7)Add Comment
este....
written by rosu ciprian, 04 iunie, 2009
...prea mult pt. mine,nu rezist sa citesc asta fara sa plang. Si nu stiu de ce!!
Dureros
written by Lia, 05 iunie, 2009
Societatea asta se crede evoluata, noi ne credem oameni normali dar pentru acesti copii durerea este normalul lor.
Cand vom invata sa ajutam, sa iubim, sa iertam si sa cerem societatii sa-si faca datoria fata de toate aceste cazuri nefericite.
Este rusinos ca intr-o tara considerata crestina se intampla aceste lucruri.
Noi toti oamenii suntem vinovati pentru ca nu luam atitudine, pentru ca nu ne pasa, pentru ca am devenit egoisti si superficiali.
...
written by Ani, 07 iunie, 2009
suna a poveste..fantastic;) poate prea...
pt Ani:
written by Marta, 07 iunie, 2009
o suna a poveste...dar este realitatea cea mai cruda
Si j´etais Dieu...
written by rosu ciprian, 08 iunie, 2009
...da mai bine ca nu sunt,mai bine ca sunt om la fel ca si micutul asta desprins din "Mizerabili",adica cateodata parca al ...nimanui. Macar pustiul asta nu e singur,adica nu doar el este al ...nimanui. Va mai aduceti aminte de Unul care ramasese al nimanui si care striga in durere "pt. ce M-ai parasit ?" Eu,da, mi-aduc aminte si mi-e rusine de....El,ca era cel mai singur. Ce trist !
rugaminte
written by bianca, 22 iulie, 2009
Marta, te rog sa ma cauti. As dori sa realizam un interviu. Multumesc.
Cred
written by Aproape, 14 noiembrie, 2009
Cred ca fiecare dintre noi am trait frica despartirii... de parinti....de Dumnezeu.... Cu toate ca timpul, virsta ,se pare ca a sters din memoria recenta aceasta realitate pe care o intilnim mai la fiecare pas ...frumos ca printre lacrimi ne regasim in cei uitati ,parasiti . O misiune , un indemn ,un gind ...
aproape

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login