Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar Despre iubire şi durere

Despre iubire şi durere

Nu ştiu dacă cei care îşi încep povestea de dragoste, ar mai termina-o dacă ar şti că dragostea şi durere sunt atât de lipite una de alta. Mi-aş fi dorit de multe ori să fiu un insensibil la spectacolul lumii, să fii moştenit altceva decât melancolie şi sensibilitate.
Nu sţiu cum se face că atât de adesea şi imprevizbil, personele care le iubim, ne aduc atât de multă durere, şi persoanelor care ne iubesc le producem atât de multă durere. Dramatic este că uneori chiar simţim o plăcere să rănim pe cei care îi iubim.

De ce iubim şi uneori primim atât de puţină dragoste în schimb?
De ce jertfim şi primim lipsă de recunoştinţă?
De ce investim şi ne paşte pericolul de a pierde tot ce avem?
De ce să mai zâmbim când atâtea încruntări ni se oferă înapoi?
De ce să mai vorbim frumos când vorbe cu otravă ne sunt aruncate îndărăt?
De ce-a mai vrea să îmbrăţişăm când aceia care-i stângi azi la piept, te vor respinge cu răceală mâine?
De ce când dormim suntem asemenea îngerilor iar când suntem treji ne comportăm ca demonii?

Multe în viaţă trebuie să le suportăm pur şi simplu. Nu ai ce face nimic altceva în faţa unor circumstanţe, situaţii, decât să le suporţi. Dar, mă întreb, cu dragostea cum e? Nu e ea oare ceva ce trebuie să suportăm? Noi oamenii suferim de pe baza iubirii pentru faptul că noi nu ştim să iubim. Ne inspirăm din toate poveştile de dragoste găsite la îndemână şi încercăm să facem din poveste real, încercăm să iubim cu auzim şi vedem, cum gândim şi cum ne place. Şi astfel se nasc dureroasele iubiri. Mai dureroase ca durerile naşterii. Asta pentru că la unii dragostea poate sta în travaliu o viaţă întreagă. Şi numai normal să doară aşa de tare.

Cred că planeta noastră e o mare adunare de oameni care se freacă unul de altul, trăiesc unul cu altul dar sunt atât de singuri în acelaşi timp. Ne izolăm de ceilalţi pentru că nu mai vrem să suferim, şi am început să ne izolăm şi de cei care ne străduim să îi iubim. Oricum, se merită să iubeşti dar nu oricum ci aşa ca El, maestrul iubirii. La sfărşit iubirea va triumfa, ori asta nu este o veste bună pentru cei ce nu iubesc. Iubire veşnică tuturor!

Daniel Bota - Majesty.ro
Comments (3)Add Comment
Sunt inevitabile !?
written by rosu ciprian, 03 ianuarie, 2009
Sa iubesti iubind iubirea ! Suna cam aiurea, nu-i asa? Dar sa iubesti urand durerea, suna mai bine? Cuvintele astea potrivite(?) ce bataie de cap iti dau! Stai si te gandesti cam ce inseamna, apoi cauti in dictionar sa vezi daca-i asa si pe urma zici:gata, stiu ce si cum e cu astea doua ! Rezolvat! Numai ca ,dupa scurt timp, vezi ca viata asta nu prea "pusca" cu definitiile din dictionar, ba chiar e tare aiurea cu astea doua,iubirea si durerea. Vrei s-o faci vesnica pe una si s-o anulezi pe cealalta. Vrei tu, dar parca poti?Daca te gandesti la iubirea absoluta , te gandesti la Isus. Dar cand e vorba de durerea absoluta,gandul te duce tot la El?In Biblie, nu in dictionar, zice ca da,ca astea doua sunt absolute in El, in Isus.Ca, datorita unuia care s-a numit Lucifer astea doua au fost si sunt(dar nu va fi asa mereu),inevitabile.Zici ca te doare atunci cand iubesti si nu stii de ce?Pai, cum sa-ti zic,inteaba-l pe El, pe Isus. Sigur stie ! Bun articolul, Daniel !Bun!
...
written by daniel bota, 04 ianuarie, 2009
multumesc Ciprian si sa iubim Iubirea.
Dragostea
written by daniel daniel, 24 februarie, 2009
Dragostea acopera totul,crede totul,nadajduieste totul,sufera totul.Si................DRAGOSTEA nu va pieri niciodata pentru ca Dragostea e DUMNEZEU si EL e totul!

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login