Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Despre Paradis

Ne intrebam uimiti de cum va fi Acolo. De Locul acela frumos unde Soarele este Insusi Tata. Visari tainice ne poarta dorul de cer inmiresmate de fagaduintele frumoase si descrierile minunate ale Sfintei Carti. Exista prea multe pasaje si subiecte contestate in Carte. Se contesta chiar autoritatea, inspiratia Cartii. Se contesta Persoana, natura si lucrarea Domnului Isus Hristos. Sa zicem ca acestea ar fi cam cele mai grave. Dar cate altele nu se contesta.

            Dar  realitatea acestui Loc nu mai este asa de vehement contestata. Exista peste tot, in orice cultura de ieri de azi si de maine o poveste frumoasa pentru copii si batrani despre un Loc Subim, un Loc al eternei fericiri. Spusa in diferite forme si culori, povestea e aceeasi. NU mit, nici paranoia ci o autentica realitate. De parca insusi demonii au lasat obiective malefice ptr alte zone ideatice. Isi plang si ei dorul de cer. Cred si se infioara. Au fost Acolo. Diferenta intre Atunci si Acum e prea mare. Si desi nu se mai obosesc sa arunce umbre si indoieli asupra realitatii Paradisului se straduiesc sa impiedice pe cat mai multi sa ajunga acolo ca o dulce razbunare pentru dorul neimplinit din fiinta lor. Cu o determinare inimaginabila si neobosita.
            Exemplul Edenului lui Adam si al Evei e relevant pentru a intelege lupta asta pentru Paradis. Au plecat de acolo ptr ca pierdusera legatura cu Singura Fiinta, garant al fericirii si bucuriei. Stabilisera o alta legatura. Legatura cu fructul ce era asa de frumos si incitant. Atentia a trecut de la Persoana la Lucru. De la Relatie la Posesiune. De la Slava la frunze de smochin. Si aceasta era de fapt noua cunostinta oferita de Inamicul Paradisului. Noul bine era de fapt Raul in sine. NU mai ai nevoie de Creator. Cat de bine de poti descurca si singur. Si cat de amar se inselasera crezand ca dezvoltarea si cresterea sta in propria lor putere! Sau ca noua conexiune e ceva asa de fantastic, cand de fapt era o conexiune la nimic si desuetudine!
             Paradisul e un dar. Darul venea din partea Creatorului. Datoria lor era sa vegheze nu asupra darului. Ci sa se intrebe in fiecare zi unde este Cel ce este atat de Minunat. Sa il caute si sa continue urmatoare lectie despre iubire. Pentru ca fiecare intalnire cu Cel Ce este Adevarul era un dar mult  mai mare dacat orice adevar nou descoperit si orice dar minunat oferit.Si acestea erau bune si frumoase dar cu cat Mai Bun si Mai Frumos este EL.
            Fiecare cautam Paradisul propriu. Dar asta e tare gresit. Ne creionam desenul nostru functie de dorinte si asteptari. De posesiuni sau pozitii. Paradisul nu este cautarea unui Loc in sine, desi cine va fi acolo va ramane mut si numai cantul de multumire si slava va dezlega limba topita de mirari eterne. E un demers al Fiintei. Un drum nu catre Ceva ci catre Cineva. Ca sa ne implinim fiinta noastra. Golul ce se casca in noi, foamea si setea dupa iubire si liniste nu se umple cu banane, fructe exotice, strazi de aur si milioane de ani de viata. Nu  Ierusalimul este de cautat ci Regele lui.
            Mai ales ca acest drum nu a fost facut niciodata dinspre noi spre El ci invers. El este Acela care ne cauta. Ma cheama sa schimb zdreanta mea cu Haina lui de Rege. Ma cheama sa nu mai privesc in jos sau inapoi, ci inainte si totdeauna de sus.
            Cred ca aceasta este diferenta ontologica dintre demon si om. Fiecare fiinta este plamadita functie de sursa la care esti conectat. Si nu sunt doua optiuni ci doar una singura. Ori esti cu Iubirea, ori esti nimic, neant. Deaceea in Paradis nu pot sa intre demonii.
            Asa ca stau si ma intreb si te intreb cata vreme mai stam in astepare, cat mai ne varsam lacrimile pe zidul plangerii cand Ierusalimul este de mult la alta locatie. Si Paradisul continua sa fie o poveste atat de adevarata si de frumoasa care se va implini curand si in tine!
        

 

Marius Epure - Majesty.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login