Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar Diagnosticat cu S.I.D.A.

Diagnosticat cu S.I.D.A.

     Ştiu boala ta, nu mai pot înghiţi pe nimeni si nimic ... Ce este de făcut? Sugestii, remedii, tratamente, reţete compensate sau chiar gratuite; cu ce crezi că te pot ajuta Eu? Tu, ce ai prefera din toate acestea? Înainte de a-Mi da un răspuns vreau să-Mi spui dacă îţi dai seama că eşti bolnav, dacă ştii că nimic şi nimeni nu te poate ajuta dintre cei pe care îi cunoşti sau din cei despre care ai auzit şi ... nu în cele din urmă, spune-Mi dacă vrei să te faci sănătos.


     Spun asta pentru că ştiu o mulţime de oameni bolnavi de aceiaşi boală care au preferat să moară decât să încerce să facă ceva pentru vindecare. Nu spui nimic? - Pot continua Eu? - iată cum stau lucrurile: boala ta este foarte gravă, este în stadiul terminal; înţelegi tu ce-Ţi spun? - S I D A - Sindromul Invaziv al Degetului Arătător - a făcut, face şi va face în continuare foarte multe victime. Cum? De fiecare dată când întinzi degetul arătător spre cineva, ochii ţi se micşorează, privirea ţi se împăienjeneşte, simţi un gust amar în gură şi în suflet, cel din faţa ta se micşorează, încet,încet, până ce ajunge atât de mic, încât ai vrea să-l înghiţi. Cu ce e el mai bun ca mine? - îţi zici, ce are el şi eu nu? şi... odată înhăţat, îl mesteci, îl toci, îl zdrobeşti rar şi apăsat, tot, tot îl vei putea înghiţi. De fiecare dată, îţi trosneşte în gură unul sau mai multe fire de nisip. Nu l-ai lăsat nici măcar să-ş lepede papucii cu care, ca şi tine, colindă aceiaşi lume, dar ce nu ştii este că bobiţele de nisip sunt fărâme din inima ta împietrită ce crapă de atâta efort. Chiar te simţi satisfăcut în orgoliul tău, tu şi cei ca tine , atunci când îl sfărâmi pe cel ce până mai ieri ti-a fost frate de trup sau de credinţă? Cu mestecatul a fost ce-a fost dar ce faci că nu-l poţi înghiţi nici mărunţit; nu-l poţi scuipa afară - nu e nici igienic, nici etic, nici moral dar ... cum scapi de el? Cu chin şi cu sudoare, după noduri în gât şi pumni în piept (indicat ar fi fost să ţi-i fi dat în cap) "nefericitul" ajunge în sfârşit în stomac unde nu mai are loc de cei pe care i-ai "tocat" înainte de el. Acum, intervine fierea şi sfârşitul e aproape; văzând cât are de lucru, produce atâta venin încât de otrăveşte instant. Otrăvit pentru hrana pe care ţi-ai ales-o fugi la dezintoxicare, la urgenţe, la terapie intensivă. Nu e nimeni care să-ţi deschidă. Nu e deschis decât la Morgă - nu intri?

     Da, cabinetul Meu e alături dar foarte puţini bat la uşă deşi toţi au aceiaşi boală ca şi tine. Dacă tot ai venit, închide-ţi ochii, pleacă-ţi genunchiul, înalţă-ţi cugetul spre Dumnezeu şi mulţumeşte-i că, în goana ta după ajutor, n-ai întâlnit "cioclul" care îngroapă şi trupul şi sufletul. A fost ocupat cu alt "pacient" mai lacom şi mai neatent decât tine. Ce să faci cu degetul? Arată-le oamenilor uşa cabinetului unde ai fost vindecat şi ATENŢIE: Consumul excesiv de prieteni, anulează viaţa veşnică! Sănătate deplină!
     P. S.  A fost singura consultaţie la care nu am putut scoate nici un cuvânt...

     Jan Dinculescu - Majesty.ro

Comments (2)Add Comment
...
written by a, 16 decembrie, 2008
interesant ... mi-a placut!
de ne-inghitit!?
written by rosu ciprian, 21 decembrie, 2008
Acid, cu intentie si de neanghitit editorialul dvs,domnule Dinculescu . Si asta nu pentru ca n-ar reprezenta realitatea, ci pt. ca o prezinta exagerat cu scop vadit (de) moralizator. Inainte de a cadea intr-o iremediabila depresie in urma diagnosticului fatal, ma intreb: ce-o fi simtit Medicul din povestire(banuiesc ca e vorba de Isus) atunci cand punea acelasi diagnostic celor pe era nevoit sa-i acuze public ca fiind pui de naparci, morminte varuite, complotisti ce-L voiau mort, sau, si mai rau celor din Laodicea pe care-i va varsa din gura Lui? Un lucru e sigur, El a murit pt.ca n-a fost nimeni sa-L duca la dexintoxicare. Dimpotriva,a fost dus direct la morga fiind intoxicat mortal cu pacatele tuturor,si al celor diagnosticati cu S.I.D.A. Sau mai ales cu ale acestora. Nu-mi place sa recunosc ca sunt si eu printre ei si tocmai de asta zic ca editorialul dvs. mi se pare de neanghitit. Totusi,n-ati facut rau ca l-ati scris ! Cine stie, poate....

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login