Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Revista Semnificatii Gandul din sertar Lăsat pe scările de la Metrou...

Lăsat pe scările de la Metrou...

" Mă simţeam bine în burtică la mami, era cald şi ştiam că nu voi păţi nimic, însă în puţinul timp petrecut alături de cea care se numeşte "mamă", m-am simţit "smuls" şi "aruncat" din pântecul ei. Mă doare picioruşul, au tras atât de tare de el încât mi l-au învineţit dar şi capul, de stat pe pietrele astea aşa reci. Nu contează, sunt bărbăţel, voi fi puternic. Nu voi plânge. Voi sta aici linistit învelit în păturica asta, poate cineva îşi dă seama că exist. Dar şi dacă nu mă vede nimeni? mi-e frică singur, e aşa de întuneric !"


Din lumea lui liniştită a venit pe a noastră plină de răutate şi "uitătoare" de milă. Deşi el nu cunoaşte cuvântul "respins" a simţit asta în pielea lui când propia mamă l-a lăsat pe scările de la un metrou, la numai o zi de viaţă. Deşi o mamă, în mod normal, îşi primeşte copilul cu bucurie, se pare că pentru aceasta el a fost mai mult un balast, o povară. Atunci când mai mare nevoie avea de ea, cea care i-a dat viaţa şi-a luat orice responsabilitate faţă de el şi a decis să-l facă "cadou" cui îl vrea.

Mai există şi oameni buni. Ca un înger a fost pentru el Mariana, casiera care l-a găsit. L-a "adăpostit" de frigul serii şi a chemat ambulanţa:

" Era infăşat într-o pătură , dârdâia de frig. Cand m-am apropiat de el mi-am întors privirea. Am un copil acasă de 4 ani, aşa că m-am gândit la el şi mi s-a "strâns" inima. L-am luat în braţe. Parcă nu mai respira. Am chemat ambulanţa şi l-au dus la spital. Nu voi uita niciodata acest copil"

Medicii l-au primit cu braţele deschise şi i-au oferit îngrijirea care necesită un nou născut:

" Chiar de pare incredibil, după atâtea ore de stat în frig şi curent, bebeluşul se află în perfecte condiţii fizice însă, un nou născut simte că l-au lăsat. Se întrerupe brusc acea conexiune specială mamă-fiu. Noi îl vom răsfăţa atâta timp cât ne vor permite ce-i de la Protecţia Copilului. Sper din suflet ca cineva să-l "primească" în braţe."

În timp ce mă uitam la el, mă gândeam la cine îl va striga pe nume, cine îl va îmbrăca, pieptăna, cine îi va "desena" lumea magică a copiilor, cine ? Oare va fi actor, pictor sau cersator? va avea trei feluri de mâncare sau doar o pâine cu un pahar de lapte? Eu ma gândeam la viitorul lui; el dormea liniştit şi îşi aştepta " sentinţa"...

P.S. Vă rog , este un scump, e tare cuminţel , promit. Dacă doriţi să-l ajutaţi  e-mail la : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

Marta Barbu - Majesty.ro

 

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login