Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Mass media ATACA!

De-alungul istoriei MASS MEDIA (televizorul, presa scrisa, filme, radio, internet) s-au dovedit a fi cel mai mare aliat al fortelor intunericului.

Noutatea comunicarii in masa a ridicat in fata bisericii provocari nemaiintalnite. Argumentele in favoarea acestei afirmatii sunt evidente: daca inainte sa apara mass media, pentru a vedea o prostituata trebuia sa mergi in acea parte a comunitatii unde actionau ele, acum nu trebuie decat sa deschizi televizorul sau sa-ti cumperi o revista; daca vroiai sa vezi un om ucis cu brutalitate trebuia sa te angajezi intr-o lupta, acum ai televizorul; ca sa fii martorul unui act sexual, ar fi trebuit sa participi la el, astazi exista reviste si casete video pentru "adulti".

Mass media faciliteaza ceea ce specialistii numesc PROXIMITATEA RAULUI. Este pentru prima data in istoria umana cand cele mai multe rele de felul acesta se afla la doar o "telecomanda" distanta de noi. Astazi nu trebuie sa le cautam ca majoritatea necredinciosilor perversi din vechime. Vin ele la noi.

Sa nu va credeti ca eu etichetez mass media ca fiind un lucru inerent rau. Nu mijloacele sunt rele, ci oamenii care le manipuleaza.

Problema cea mai mare o reprezinta capacitatea mass mediei de a redefini adevarul. Premisa obligatorie pe care se bazeaza ele este: nu critica un lucru inainte sa-l fi vazut sau experimentat. Premisa ce contrazice tocmai principiul enuntat de Dumnezeu prin intermediul lui Pavel in  Filipeni 4:8 - concentrati-va doar asupra lucrurilor bune si prin intermediul lui David: Ps 101.3 - Nu puneti nimic rau inaintea ochilor.

Am folosit in titlu cuvantul atac. Larry W. Poland, in cartea Dumnezeu si cultura, enunta lucrurile pe care le ataca mass media: libertatea mintii si a spiritului de a comunica regulat cu PREAIUBITUL (DUMNEZEU). Rugaciunea, inchinarea, meditatia, lauda, multumirea si cererea, toate cer o singura conditie - libertatea mintii si a spiritului fata de distragerile atentiei din partea lucrurilor efemere ale acestei lumi, a firii umane (aflate, conform Bibliei, sub blestemul pacatului) si a diavolului.

In incheiere, iata cum descrie C.S. Lewis spiritul care anima societatea "moderna":

"Evita linistea, evita solitudinea, evita orice gand care te abate de pe calea batatorita. Concentreaza-te asupra banilor, sexului, pozitiei sociale, sanatatii si (mai presus de toate) asupra propriilor tale nemultumiri. Lasa radioul si (televizorul) sa mearga. Traieste in multime. Foloseste cat mai multe sedative. Daca trebuie sa citesti carti, alege-le cu foarte mare atentie. Dar ar fi mai sigur daca te-ai limita la ziare (si reviste). Vei descoperi ca anunturile publicitare iti sunt de folos, mai ales cele cu o tenta sexy sau de snobism."

Numai un ignorant ar putea sa nege impactul extraordinar pe care il are mass media asupra constiintei umane. Oare de ce ne comportam cu totii ca niste ignoranti, permitandu-ne sa privim si sa auzim lucruri care nu fac altceva decat sa ne indeparteze de CEL care este SURSA existentei noastre?

Daniel Toma  majesty.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login