Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Nu vreau un bec!

 

- Aș vrea o prietenă care să mă ajute să mă apropii și eu de Dumnezeu...
- Dacă el ar fi credincios, mi-ar fi și mie mai ușor să mă apropii de biserică...
- Eu am nevoie de cineva ca să mă schimb, singură nu pot...
- Dacă aș găsi o fată consecventă cu principiile, m-ar influența și pe mine...


Le aud prea des (și încep să nu le mai pot asculta fară reacție)! După ușurința (ba chiar năzuința) cu care astfel de afirmații sunt făcute, îmi dau seama că oamenii nu înțeleg (sau nu vor să înțeleagă) de ce maniera aceasta de gândire este defectuoasă și păguboasă.

Mulți tineri știu că starea lor spirituală nu este bună. Nu depun însă vreun efort (susținut în mod real) pentru schimbare. Se mulțumesc cu astfel de ”deschideri”. Varianta ideală ar fi să găsească un partener de viață credincios, care SĂ-I SCHIMBE și pe ei. ”Avantajele” acestui scenariu: e mai comod, responsabilitatea se mută în afara persoanei în cauză (trebuie să vină cineva care să producă schimbarea), liniștește conștiința, creează falsa impresie de om bun, dornic de schimbare, amână pe termen nelimitat evaluarea sinceră, oferă o justificare în plus (falsă) căutării (uneori premature a) unui partener, întreține sentimentalismul adictiv și închipuirile romanțate.

De când a încetat oare schimbarea să fie lucrarea lăuntrică a Duhului Sfânt și a devenit o imitare a partenerului de viață? Sau credeți că un partener va reuși ce nu a reușit Duhul Sfânt? Sau romantismul e cheia magică a convertirii autentice?

Vă spun o taină, răspunsul trist al partenerului visat: Nu te supăra, eu vreau lumină, nu un bec...
Știți de ce? Pentru că ”doar acolo unde domnește Hristos poate exista dragoste profundă, adevărată, neegoistă” E.G. White, Căminul Adventist, cap.9

În articolul de mai sus am ales doar una dintre posibilele semnificații ale imaginii alăturate. Tu la ce semnificație te gândești?

Norel Iacob

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login