Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri IT

IT

Test Proactiv - Av-comparatives.org (Mai 2009)

Av-comparativesDupa cum ne-a obisnuit AV-Comparatives.org, companie independenta de testare antivirus, a publicat rezultatele ultimului sau test proactiv.

Au fost testate 16 programe antivirus cunoscute printre care: AVIRA AntiVir, Avast!, BitDefender, Kaspersky, Symantec, NOD32.
A fost folosit un set de 22685 de virusi descoperiti in perioada 9 - 16 februarie 2009. Programele au fost actualizate pe 9 februarie si au fost setat pentru detectia maxima.

Pe langa detectia proactivaeuristica (sistem euristic = detectia virusilor nou aparuti fara a avea o semnatura prealabila) s-a evaluat si rata alarmelor false (FP) generate pe un set de fisiere curate.

Citeşte mai mult...
 

Microsoft a anunţat Bing, "motorul de decizii" care va concura cu Google (VIDEO)

bingDupă mai multe săptămâni de speculaţii, Microsoft a anunţat joi propriul său motor de căutare denumit Bing, informează computerworld.com. În acest fel, gigantul sofware doreşte să-şi îmbunătăţească poziţia pe piaţă în raport cu liderii Google şi Yahoo!.

Citeşte mai mult...
 

Barack Obama - despre criminalitatea online: phishing, botnet, malware

Se pare ca Barack Obama, noul presedinte al SUA a luat in serios amenintarea pe care o exercita hackerii asupra lumii virtuale. Intr-un discurs sustinut pe 29 mai a.c. anunta principalele obiective si masuri ce vor fi luate impotriva atacurilor informatice pentru a proteja americanul de rand si de asemenea marile retele informatice ale Pentagonului, Casei Albe, etc.

Presedintele Obama mentioneaza chiar viermele Conficker, despre care v-am tinut la curent pe acest site.

 

Citeşte mai mult...
 

Gripa porcina (H1N1) infecteaza … pdf-urile

PDFVirusul H1N1, cunoscut si ca gripa porcina, continua sa tina capul de afis al stirilor. De curand OMS dorind ridicarea gradului de alerta anticipand o pandemie.

Desi aceasta tema nu a fost prea folosita de atacatori, iata ca au inceput sa se raspandeasca niste fisiere .pdf infectate, momentan infectia fiind rara. (si speram sa ramana asa)

Infectarea fisierelor PDF si exploatarea Adobe Reader nu e nimic nou.
Cand fisierul cu pricina este deschis, va copia un backdoor in calculator si va afisa un fisier cu date despre gripa porcina.

Citeşte mai mult...
 

TEST: Phishing sau Spam - stii sa le identifici ?

PhishingSunt sanse mari ca in ultima saptamana sa fii primit un e-mail care pretinde sa fie trimis de banca ta, site-ul de unde-ti faci cumparaturile online, etc.
Probabil ca v-ati dat seama ca marea majoritate sunt e-mail-uri false - phishing sau spam.
Expeditorul (phisher) al acestor e-mail-uri false doreste ca cel care il va primi sa dea click pe acel link primit pentru a ajunge pe un site de tip phishing, site identic ca aspect cu cel al companiei atacate. Odata ajuns acolo, cei care au creat site-ul spera sa obtina cat mai multe informatii: cod-ul PIN, adresa completa, datele contului bancar in detaliu, etc.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 10 din 16
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.