Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri IT Adio, accidente! Adio, trafic greu. Viitorul prezis de IBM

Adio, accidente! Adio, trafic greu. Viitorul prezis de IBM

Gigantul tech IBM a lansat o serie de previziuni pentru urmatorii cinci ani. Printre ele, se prefigureaza viitorul ecologiei, stoparea accidentelor rutiere, dar si noul rol pe care-l vor avea medicii.
Toata lumea va deveni verde

In acest moment, exista trei tipuri de oameni: cei manati de propriile principii eco, cei care devin "verzi" sub presiunea sociala si cei care nu recicleaza deloc.

Potrivit IBM, aceasta impartire nu va mai avea rost in urmatorii cinci ani. "In scurt timp, toate electrocasnicele vor fi conectate la un sistem inteligent, care va permite controlul televizorului sau masinii de spalat prin telefonul mobil.

Tehnologia ne va oferi rapoarte zilnice referitoare la consumul de energie."

Fara accidente rutiere

 

 

 

 

 

 

Mii de vieti se pierd in fiecare an din cauza soferilor care adorm la volan sau care aleg sa conduca, desi sunt sub influenta alcoolului. O alta problema a soferilor este traficul infernal.

Cei de la IBM cred ca aceste doua probleme vor disparea curand.

"Orasele in care locuim vor gasi un leac la traficul aglomerat sub forma unui sistem inteligent de reglare a semafoarelor, pentru a dirija masinile pe rute ocolitoare.

Masinile vor avea tehnologii de asistare a soferului, care vor permite automobilelor sa comunice intre ele. Cand o masina se va apropia prea mult de o alta, acestea se vor indeparta automat, ocolind tragedia."

Vom sti tot despre ce mancam

 

 

 

 

Daca astazi, primim la fast food, alaturi de burgerul comandat, si o lista de calorii, grasimi, proteine, in viitor vom sti pana si informatiile despre solul in care au crescut cartofii, ingrasamintul folosit sau gradul de poluare a aerului din zona respectiva. Acest lucru se va datora noilor tehnologii cu senzori wireless.

Telefonul mobil, cel mai bun prieten

 

 

 

Un bun prieten stie ce iti place, ce urasti, iti iarta greselile si te impinge de la spate, sa iti indeplinesti toate obiectivele.

Telefoanele mobile vor deveni atat de inteligente incat vor lua locul unui asistent personal. Ne vor aminti cand avem programare la sala sau la doctor, ne vor ajuta sa gasim un restaurant decent si ne vor avertiza cand banii din cont se duc prea rapid.

Spre exemplu, un turist ajuns intr-un oras necunoscut va primi informatii istorice despre locul respectiv, optiuni de divertisment, unde ar putea sa ia masa, potrivit preferintelor sale.

Dupa aceea, smartphone-ul il va ajuta sa faca rezervari si il va indruma pe turist catre locatie.
Doctorul, super-eroul
In cinci ani, doctorii vor avea la dispozitie "super-simturi", cred cei de la IBM.

"Medicul va putea sa vada, auda si sa inteleaga medicina dintr-o noua perspectiva. Va putea, intr-o clipita, sa compare simptomele unui pacient cu o intreaga baza de date de boli, pentru a stabili cu exactitate tratamentul necesar."

sursa:www.bloombiz.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.