Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri IT Stuxnet - virusul care atacă obiective industriale

Stuxnet - virusul care atacă obiective industriale

Puternicul vierme de internet Stuxnet a atacat cinci obiective industriale din Iran în ultimele 10 luni. Informația a fost oferită de analiștii de securitate de la Compania Symantec.
Stuxnet a apărut în presă în a doua jumătate a anului 2010 ca un program informatic prin care erau atacate în special facilitățile nucleare iraniene. Este, practic, primul virus cunoscut care a fost creat special pentru a ataca o infrastructură reală, cum ar fi o centrală nucleară.
„Încercăm să identificăm o epidemiologie", susține Orla Cox de la Compania Symantec, citată de BBC News. „Încercăm să înțelegem cum și de ce s-a răspândit." Symantec a refuzat să spună numele celor cinci companii atacate sau dacă acestea aveau legături cu programul nuclear iranian. Compania a confirmat însă că atacurile au avut loc între iunie 2009 și aprilie 2010. Oficialii iranieni au admis de-a lungul ultimelor luni că anumite computere au fost atacate, dar au dezmințit orice informație cu privire la faptul că virusul ar fi afectat programul său nuclear. BBC informează că ambasadorul Rusiei la NATO a afirmat recent că virusul „ar putea duce la un nou Cernobîl".
Israelul este în topul speculațiilor cu privire la țara de origine a viermelui informatic, după ce o altă companie de programe antivirus, Kaspersky Lab, a susținut că atacul ar fi putut fi coordonat numai „cu sprijinul oferit de un stat".

sursa;www.semneletimpului.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.