Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Mediu Asteroidul Apophis rateaza Terra in 2029, dar ne va lovi sapte ani mai tarziu, sustin rusii

Asteroidul Apophis rateaza Terra in 2029, dar ne va lovi sapte ani mai tarziu, sustin rusii

Asteroidul Apophis ar putea sa loveasca Pamantul pe 13 aprilie 2036, potrivit cercetatorilor rusi care au calculat orbita rocii spatiale. Daca ne va lovi, viata asa cum o stim, pe Terra, va fi pusa in pericol. Insasi existenta noastra ca specie este pusa sub semnul intrebarii.

Apophis a fost descoperit pe 19 iunie 2004 iar orbita sa il va aduce foarte aproape de Terra in 2029, tot pe 13 aprilie, cand va trece la doar 37.000 de kilometri distanta de noi, pe o orbita mai joasa chiar decat cea a unor sateliti care inconjoara Pamantul. Daca cercetatorii spun ca in 2029 sansele unei coliziuni sunt extrem de mici, acestea ar creste, potrivit rusilor, in 2036.

Informatia privind posibila ciocnire a lui Apophis cu Terra in 2036 a fost data publicitatii de Leonid Sokolov, profesor la Facultatea de mecanica celesta din cadrul Universitatii din Sankt Petersburg.

Alti cercetatori spun insa ca acesta coliziune este foarte putin probabila.Asteroidul care ne da fiori a primit numele Apophis dupa cel al zeului egiptean al raului si distrugerii. Roca are un diametru de 270 de metri, iar impactul cu planeta noatsra ar elibera o energie egala cu cea a 34 de bombe asemanatoare celei de la Hiroshima. Supravietuirea rasei umane dupa un asemenea impact este pusa sub semnul intrebarii.

Potrivit NASA, in spatiu exista 11 obiecte spatiale cunoscute (descoperite pana acum) care ar putea intra in coliziune cu Terra in acest secol, patru dintre ele ar putea lovi planeta pana in 2050.Ciocnirea unui asteroid cu Terra va duce la schimbari ireversibile ale ecosistemului terestru, clima se va modifica iar multe dintre speciile existente acum vor diparea pentru todeauna. Disparitia dinozaurilor a fost cauzata de impactul unui astfel de obiect din Univers cu Pamantul, acum 600 de milioane de ani.

sursa:stiri.rol.ro

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login