Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Mediu Cercetatori: Pamantul ar putea ramane in intuneric pentru mai multe luni

Cercetatori: Pamantul ar putea ramane in intuneric pentru mai multe luni

Fenomenul de tsunami solar poate cauza dezastre de dimensiunea uraganului Katrina, insa la o scara mult mai mare, ba chiar la nivel global, putand sa lase Pamantul fara energie electrica timp de cateva luni.

Daily Mail: O explozie masiva in Soare ar produce unde de radiatie trimitandu-le catre Pamant, distrugand astfel sistemul de sateliti folosit pentru sincronizarea calculatoarelor, pentru navigarea avioanelor si pentru functionarea telefoanelor mobile.

Daca furtuna este suficient de puternica ar putea zdruncina din temelii bursele si ar lasa Pamantul in bezna pentru mai multe saptamani sau chiar luni, au declarat expertii pentru Asociatia Americana de Stiinte Avansate. Sansele ca toate aceste nenorociri sa se intample sunt destul de mari, si asta pentru ca Soarele intra in cea mai activa perioada in cel de-al 12-lea ciclu natural.

Furtunile solare sunt cauzate de explozii masive. Aceste explozii produc raze X si radiatii ultraviolete care bombardeaza pur si simplu Terra, in cateva minute, perturband semnalele radio si afectand sistemele electronice ale satelitilor.

Toate aceste radiatii sunt urmate in decursul a 10-20 de minute de o explozie de particule energetice, iar 15-30 de ore dupa aceea, plasma supraincalzita loveste campul magnetic al Pamantului. Plasma este cea care creeaza Aurora Boreala si poate perturba atat de tare sistemele electrice, incat ar putea lasa omenirea pe intuneric.

sursa:stirileptotv.ro
Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login