Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Mediu "Lumea" din Dubai se scufundă: insulele riscă să fie înghiţite de ape

"Lumea" din Dubai se scufundă: insulele riscă să fie înghiţite de ape

Arhipelagul „Harta Lumii“, cea mai ambiţioasă construcţie de pe întreg Mapamondul, format din insule artificiale aşezate în forma continentelor, se scufundă.


Conform planului iniţial, la insule se ajungea cu elicopterul sau cu yachtul, iar pe acestea trebuiau să fie construite complexuri hoteliere personalizate şi vile de lux, destinate oamenilor de afaceri. Britanicul Richard Wilmot-Smith, avocatul firmei Penguin Marine, care deţine drepturile de transport cu barca până la insule, a anunţat că va da în judecată compania constructoare, deoarece nisipurile erodează insulele. „Insulele intră treptat înapoi în apă. Dovezile arată clar că «Harta Lumii» se deteriorează“, a spus acesta.
Mai mult de atât, insula Groenlanda a fost afectată şi de criza financiară, constructorii sistând pentru moment lucrările. Cu toate acestea, compania Nakheel, care a construit insulele, a anunţat că 70% dintre cele 300 de insule au fost deja vândute, dar cei care au cumpărat insulele nu doresc să finanţeze lucrările suplimentare. „Este un proiect care se întinde pe o perioadă de zece ani. Construcţiile vor fi duse la bun sfârşit, acum se lucrează mai încet. Monitorizăm periodic insulele şi nu este vorba de loc despre eroziune“, a spus Graham Lovett, reprezentant al Nakheel.

sursa:www.adevarul.ro

 

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login