Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

Denisa Stamate - Cuvinte colorate

Întoarcerea din pseudo-purgatoriu
Ne petrecem întreaga viaţă făcând planuri, punând pe hârtie şiruri întregi de lucruri de făcut pentru mâine, săptămâna viitoare şi anul viitor. Facem aranjamente, încercând să prezicem viitorul (sau măcar...continuare

 

Paula Popescu - Impresii

Autodiagnosticare
Închid ochii şi-mi imaginez: cum arăta un stră-stră-bunic în primul război cu arma pe umăr, ce gust avea
colţul de pâine ascuns sub podea în cămară, cu ce-şi trata bătrâna călcâiele crăpate de-atâta fugă şi ce
versuri avea cântecul de jale al unei mame ce-şi îngropa copilul fără cortegiu... continuare

 

„La români, lege însemna credinţă, cel fără de lege era cel fără credinţă în Dumnezeu“

„Coeziunea în cadrul unei comunităţi, mai ales etnice, a fost dată de componenta religioasă, o bună perioadă de timp. Cum credeţi că s-a păstrat unitatea celor trei provincii româneşti? Cum credeţi că s-a păstrat unitatea de limbă, de spiritualitate şi de cultură, dacă Ortodoxia nu i-ar fi dat substanţa de comunicare?“ „Cei care au acceptat creştinismul în primele secole, aceşti păstrători ai tradiţiei paleocreştine de aici, au altă viziune şi altă percepţie a lumii. Ei se deosebesc de cei care au acceptat creştinismul mai târziu.“ „La români, lege însemna «credinţă», religie; cel «fără de lege» era cel fără credinţă în Dumnezeu.

Citeşte mai mult...
 

Biserica Evanghelica din Suedia, pusa la zid din cauza filmului „Bruno”

Biserica Evanghelica din Suedia a stârnit mânia credinciosilor, prin publicitatea facuta filmului „Bruno“, al actorului britanic Sacha Baron Cohen, care joaca rolul unui jurnalist austriac excentric, „homosexual la moda”, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Publicitatea suparatoare, publicata pe pagina de internet a jurnalului oficial al primei congregatii protestante din tarile scandinave, Kyrkan Tidning (Jurnalul Bisericii), il arata (înainte de a fi retrasa) pe personajul central în tinuta lejera, în mijlocul anunturilor umanitare si religioase.

Citeşte mai mult...
 

"Sublimul suferintei"

Paralizat de peste 30 de ani, un maramuresean a scris un cutremurator roman autobiografic, apasand tastele calculatorului cu o sarma indoita. L-a numit "Sublimul suferintei" si spune ca a vrut sa arate un singur lucru: poti sa lupti, indiferent de situatia in care te-a adus viata, poti sa invingi durerea si chiar sa iti gasesti fericirea.

In satul de la Poalele Tiblesului, Gheorghe Petreus, un taran simplu, semet si la fel de nemiscat ca si muntele de suflet al botizenilor, a reusit ceea ce n-au reusit ministri,guverne, presedinti… Le-a redat oamenilor speranta ca pot invinge orice greutate, aratandu-le ca imposibilul exista doar in imaginatia noastra.

Citeşte mai mult...
 

Vaticanul îl pune la punct pe Almodóvar

După ce regizorul spaniol l-a criticat pe Papă, preşedintele Tribunalului Vatican insinuează că Almodóvar vrea să “modifice valorile etice şi cultura” societăţii.

Preşedinte al Tribunalului Vatican şi rector al Universităţii Lumsa, profesorul Giuseppe Dalla Torre a declarat că “Benedict al XVI-lea nu trebuie să iasă din Vatican ca să-şi dea seama că există anumite fenomene sociale”.

Citeşte mai mult...
 

Almodóvar îl pofteşte pe Papă să mai iasă din Vatican

Popularul regizor spaniol a declarat că Benedict al XVI-lea ar trebui să priceapă că realitatea arată altfel dincolo de porţile Vaticanului şi să se mai abţină de la îndemnuri conservatoare care nu-şi mai au locul astăzi.

“Benedict al XVI-lea trebuie să recunoască faptul că există familii diferite”, a spus Pedro Almodóvar, criticându-l pe Papă într-un interviu care va apărea în săptămânalul german “Die Zeit” şi lansându-se împotriva conservatorismului Bisericii Catolice faţă de diferitele tipuri de familii din societatea contemporană.

Citeşte mai mult...
 

"Poliţist, adjectiv", propunerea României la Oscar 2010

Lungmetrajul "Poliţist, adjectiv", de Corneliu Porumboiu, este propunerea României la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Comisia de votare a fost formată din criticii de film Magda Mihăilescu, Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Vodă, Mihai Chirilov, Dinu Tănase şi Eugen Atanasiu, majoritatea votând pentru filmul lui Corneliu Porumboiu.

Anul acesta, pentru pelicula "Poliţist, adjectiv", regizorul a câştigat premiul FIPRESCI şi Premiul Juriului la secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de Film de la Cannes.

Citeşte mai mult...
 

Brâncuşi ocupă locul doi într-un clasament al artiştilor secolului XX

Sculptorul român Constantin Brâncuşi s-a clasat pe locul al doilea la categoria Sculptură, în urma lui Alberto Giacometti, într-un sondaj recent organizat de publicaţia franceză Le Figaro, care a dorit să stabilească o ierarhie a celor mai buni artişti ai secolului al XX-lea.

Internauţii din toată lumea, cititori ai site-ului oficial al publicaţiei Le Figaro, au fost invitaţi să voteze "artiştii secolului XX ". La acest sondaj au participat 23.914 persoane, iar sondajul a cuprins patru secţiuni principale:
Citeşte mai mult...
 

Michael Jackson a murit, in urma unui stop cardiac (VIDEO)

Michael JacksonRegele muzicii pop, Michael Jackson, a murit, în urma unui stop cardiac. Artistul avea 50 de ani.

Informaţia privind decesul acestuia a fost confirmată, iniţial, de LA Times şi CBS News. Ulterior, anunţul a fost făcut oficial de către purtătorul de cuvânt al Institutului medico-legal din Los Angeles.

Citeşte mai mult...
 

Gaither Vocal Band - primul DVD in noua formula !

Gaither Vocal BandCei 5 fabulosi artisti, membri ai Gaither Vocal Band, vor aparea intr-un concert in fata publicului la San Antonio, Texas, pe 21 iulie - pentru primul lor concert in aceasta formula, din care se va realiza un DVD - precizeaza site-ul Gaither.com
Citeşte mai mult...
 

Gabriel Liiceanu: “Familiaritatea Oanei Pellea cu Dumnezeu nu poate decât să te umple de invidie”

La lansarea “Jurnalului” marii actriţe la Bookfest a fost prezent şi filosoful Gabriel Liiceanu. Privind marea de lume adunată la lansare, Liiceanu a subliniat faptul că un număr atât de mare de oameni nu vei vedea niciodată la ieşirea în lume a cărţii unui debutant oarecare.

Fascinaţia şi puterea pe care o persoană publică influentă le exercită asupra societăţii au fost explicate de Liiceanu aproape didactic: “Închipuiţi-vă”, a spus el, “că Oana Pellea este chemată să facă o reclamă la un parfum. Oamenii ar cumpăra acel produs doar pentru că au încredere în ea. Eu, unul, nu am acea platformă, a vedetei, de a convinge lumea să...

Citeşte mai mult...
 
Pagina 98 din 98
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Parteneri

Intercer 2.0 - Mai aproape de cer

London Romanian SDA

Login