Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color

VIAŢĂ DE CÂINE

În timp ce fetiţa care în urmă cu cateva minute întindea mâna spre a cere mila trecătorilor oglindită ades într-o monedă, savura covrigul cald primit de la o oarecare “mine”  rupse o bucată din el şi-o aruncă câinelui din staţia de autobuz.
El, asemeni fetiţei, al nimănui si numai al străzii, îsi apropie botul de asfalt adulmecând mirosul proaspăt de pâine, uşor dă din coadă şi schimbă direcţia.  
Fetiţa fără să lase timpul să  treacă prea mult apucă bucata de jos si o aşează în buzunarul probabil găurit al hainei, zâmbind.
N-am înţeles niciodată prea bine contextele în care oamenii folosesc sintagma viaţă de câine.
Ar putea să însemne o viaţă liniştită, un timp alocat lătratului, o oră instabilă a mesei sau un somn prelungit în bătaia razelor de soare.
Pe de altă parte,  de ce nu : o viaţă stresantă, nesiguranţa cuştii, lipsa apartenenţei ,hrănirea a încă zece ş.a.m.d...
Împletind oarecum ambele situaţii devine destul de uşor să descoperi asemănări între ei şi de ce nu  „distinşii „ noi..
Am putea spune că pământenii nu duc o viaţă liniştită atunci când se poate, că nu-şi permit să latre unii la alţii , că n-ar uita să mănânce şi cateodată să se trezească la timp..?
N-am putea declara că nimeni nu are o viaţă stresantă, c-ar avea fiecare o casă, c-ar aparţine cuiva sau că hrana nu lipseşte de pe mesele unora.
Devine şi mai clară imaginea dacă ne amintim şi de unii ce-s poate cetăţeni ai străzii şi atunci când vine vorba de un umil loc de muncă, cât să traiască decent ,îl refuză.
Nu intenţionez să merg la nesfârşit cu exemple dar dac-aş ştii că asta ar demasca „hingherii” ascunşi printre noi pământenii şi i-ar determina să înţeleagă  că o viaţă de câine e uneori mai morală ca cea a lor aş continua fără probleme să le enumăr.
La urma urmei,adevărat grăiesc şi versurile care spun :
 „Iubiţi şi câinii vagabonzi,
Sunt mai cinstiţi şi uneori mai lorzi..”
Mai lorzi deocamdată, ca mine..
Păcat!
 Zic asta şi-ncerc să vad ce pot face de acum  ca lucrurile să ia o cu totul altă turnură.
De ce să mă sperie asocierea vieţii de câine şi cea a mea când am posibilitatea să învăt ce să fac pentru a nu ramâne niciodată vagabond, ci dimpotrivă să îmi recunosc Stăpânul şi să-l slujesc până la capăt cu loialitate.
Ba chiar să-L recomand şi altora!
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Login