Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Politic 12 oameni au murit în confruntările dintre poliţişti şi traficanţii de droguri

12 oameni au murit în confruntările dintre poliţişti şi traficanţii de droguri

La Rio de Janeiro s-a dezlănţuit din nou războiul cu bandele rivale de traficanţi de droguri, care şi-au unit forţele împotriva poliţiştilor. Cel puţin 12 oameni au fost ucişi în luptele de sâmbătă. Bandiţii au reuşit chiar să doboare un elicopter, iar doi poliţişti aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.


Schimburile de focuri au început chiar din zori pe "Dealul Maimuţelor", o favelă din nordul metropolei braziliene. Banda care stăpânea cartierul se apăra împotriva traficanţilor rivali care voiau să-şi extindă controlul. "Nu am auzit atâtea împuşcături în viaţa mea", declara o adolescentă îngrozită.

Ca de obicei, poliţia a intervenit în forţă, cu blindate, elicoptere şi zeci de oameni echipaţi ca de război. Numai că bandele din Rio nu se mai sperie de mult de forţele de ordine. Mai ales că sunt şi ele dotate cu arme de război pe care n-au ezitat, nici acum, să le folosească împotriva poliţiştilor. Un glonţ l-a rănit pe pilotul unui elicopter, care, scăpat de sub control, s-a prăbuşit în flăcări.

Pilotul şi un alt poliţist au reuşit să scape, dar doi colegi de-ai lor şi-au pierdut viaţa. În timp ce bătălia continua, traficanţii se răzbunau pe autorităţi prin metoda lor preferată: incendierea autobuzelor, după ce pasagerii erau alungaţi sub ameninţarea armelor.

Bilanţul a ajuns la 12 morţi şi mai mulţi răniţi, între care şi cetăţeni nevinovaţi. Mai voci au acuzat autorităţile că lasă cartierele sărace în stăpânirea bandiţilor care "umilesc, omoară şi distrug temeliile Republicii", după cum a declarat un avocat.

Cu doar două săptămâni în urmă, Rio a fost ales drept gazdă a Jocurilor Olimpice din 2016, deşi rămâne, cel puţin deocamdată, unul din cele mai periculoase oraşe din lume.

 

Sursa: Antena 3

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login