Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Politic Guvernul ne stinge televizorul

Guvernul ne stinge televizorul

Guvernul a decis ca de la 1 ianuarie 2012 televiziunile trebuie sa inceteze orice transmisie analogica. Asta inseamna ca multi romani, mai ales de la tara, nu vor mai putea sa vada transmisia TV cu aparatele pe care le au acum.

Ziua dezvaluie in editia de luni ca UE impunea trecerea la digital pana in 2015, insa Ministerul Comunicatiilor de la noi s-a grabit si a stabilit printr-o "strategie" tranzitia mai rapida la acest sistem. Asadar, incepand cu 1 ianuarie 2012, va inceta orice transmisie analogica, din cauza tranzitiei complete si efective de la serviciile de televiziune analogice din banda de frecvente UHF la serviciile de televiziune in format digital.

In mediul rural, unde traieste aproximativ 45% din populatia tarii, inca mai exista televizoare alb-negru, care evident nu pot capta semnal digital. Acestea nu vor mai putea fi folosite fara un echipament special, care costa undeva intre 70 si 100 de euro.

"Problema este legata de posibilitatea marii majoritati a romanilor de a avea acasa un televizor care este dotat cu tot ce trebuie sa receptioneze semnalul digital sau un set-up box (n.r. - un aparat ce transforma transmisia digitala in analogic) care sa poata face lucrul asta si care e cuplat la televizorul pe care il are omul in casa", a declarat pentru Ziua Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei din Camera Deputatilor.

Acesta are doua variante. "Una ar fi ca aceste aparate sa fie oferite gratuit de catre stat, ceea ce e anormal, iar a doua solutie ar fi perioada necesara pentru ca aceasta tranzitie sa fie facuta in mod firesc", a spus Pambuccian. Adica sa se lucreze cu cele doua sisteme, analog si digital, in paralel, un timp, pana se inlocuiesc televizoarele vechi.

Sursa: ziare.com

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login