Majesty

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • black color
Home Stiri Politic Războiul din Afganistan. Copii de şapte ani, pregătiţi să tragă cu arme de foc

Războiul din Afganistan. Copii de şapte ani, pregătiţi să tragă cu arme de foc

Foto: Antena 3Războiul din Afganistan fură inocenţa copiilor. Într-un reportaj al televiziunii americane CBS sunt prezentaţi băieţi de numai şapte ani care sunt învăţaţi să tragă cu arme de foc. Unii au vârste atât de fragede încât nu pot suporta singuri reculul unei puşti automate.

Teroriştii cu experienţă ai Al Qaida recrutează copii toate vârstele. Părinţii permit micuţilor să participe la antrenamentele talibanilor contra unor sume nesemnificative de bani sau pentru mâncare. Este şi cazul lui Abdulah, un copil care a fost pus de talibani să trimită un coş cu fructe unui comandant local care colabora cu trupele americane. Copilul nu ştia însă că transporta de fapt, o bombă.

Comandantul nu a fost însă rănit pentru că bomba a explodat prea devreme, dar l-a rănit grav pe copil şi pe cei opt prieteni ai săi. Acesta şi-a pierdut un picior. "Sunt furios pentru că noi nu avem nici o vină", spune copilul. Medicii au fost nevoiţi să amputeze picioarele a doi dintre copii, iar unul dintre ei a râmas orb.

Copii se lasă ademeniţi în astfel de antrenamente pentru că li se promite o viaţă mai bună sau că vor ava parte de educaţie. Totul plătit de Al Qaida. Mulţi dintre ei însă, nu ajung să se bucure de aceste lucruri niciodată.

 

 

Sursa: Antena 3

Comments (0)Add Comment

Write comment
smaller | bigger

busy
 
Doneaza

In obiectiv

credinta
COPIII RUSINII

Majesty Toolbar

Majesty Toolbar

MajestyRSS

MajestyRSS

Acum ascultati:

Majesty Tv

Oameni si Perspective - cu Marius Stanescu

Altar de Seara - cu Petre Danci

Oxigen - cu Edi Constantinescu

Vrei sa fii editor

Sample image

Dacă vrei să fii, mai mult decât consumator, trimite la adresa contact(At)majesty.ro. o selectie de lucrări (poezie sau proza scurtă), o fotografie, şi câteva date biografice.

Noi vom prezenta prin câteva observaţii critice pachetul propus de tine şi vom mai acoperi astfel cu frumos nişte gropi din sufletele celor ce caută mai adânc.

Login